" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Είμαστε μια ωραία πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα!


Του Νικολάου Βανδώρου 

 Όλοι μας έχουμε στις παρέες μας άνθρωπους ευαίσθητους στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Αν οι παρέες αυτές ανήκουν στα μεσαία και ανώτερα στρώματα οι ευαίσθητοι πληθαίνουν γεωμετρικά. Είναι φυσιολογικό άλλωστε. Η μόνη επαφή μαζί τους είναι όταν τους καθαρίζουν τον κήπο άντε ότι είναι οικονόμοι στα σπίτια τους. Δεν πηγαίνουν στα ίδια σχολεία τα παιδιά τους και δε μένουν στις ίδιες γειτονιές. Δεν ανταλλάσουν χνώτα ως ίσος προς ίσο. Γι’αυτό δεν το γνωρίζουν το πρόβλημα και μένουν σε ανούσιες ηθικολογίες. 
Οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της Αριστεράς-μπαίνοντας η βγαίνοντας, θα σας γελάσω.
 

Συγκεκριμένα της μεταλλαγμένης αριστεράς που προσδιορίζεται όχι από κάποια θέση αλλά από την αντίθεση σε ότι πιστεύει το λαϊκό σώμα, που σε πείσμα των καιρών, διατηρεί την ομοιογένειά και την πολιτισμική του ταυτότητα. Προσπαθούν να βρουν οτιδήποτε «τη σπάει» στο λαό και να το προωθήσει ως εκσυχρονισμό και καινοτομία. 
Ακόμα και τώρα μετά το γεγονός της Πάρου έδειξαν την αντίθεσή τους με την επιχείρηση της αστυνομίας χαρακτηρίζοντας την απάνθρωπη, βίαια κτλ..
 

Καλά τα λόγια φίλοι μου αλλά δείξτε μας και στην πράξη σε μας τους αναίσθητους, την ευαισθησία σας. Παραχωρήστε τους κάποια δωμάτια στα ευρύχωρα σπίτια σας. Αν έχετε πλήθος ακινήτων τόσο το καλύτερο!Με ένα σπίτι θα είμαστε μια χαρά. Για να τους βοηθήσουμε μωρέ, άνθρωποι είναι και αυτοί.  
Ας γίνει η Γη μια αγκαλιά. Ας κάνετε το σπίτι σας Νέα Υόρκη!(αν δε γίνει Βαγδάτη). Άλλωστε το καινούργιο φρούτο που προωθείται από τους κύκλου σας είναι το «τι ωραία που περνάγαμε επί Τουρκοκρατίας όλοι οι λαοί της Βαλκανικής». Ώρα να το κάνετε πράξη!
 

Τότε λοιπόν θα είμαστε «μια ωραία (πολυπολιτισμική) ατμόσφαιρα» που έλεγε και ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος. Θα γίνουμε με το παράδειγμά σας και μεις οι αναίσθητοι πιο ανοιχτοί και όχι πια αδιόρθωτοι φουστανελάδες. Άλλωστε και τότε θα μας την σπάσετε αλλά μάλλον θα σπαστείτε εσείς περισσότερο…

Από : olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου