" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ἑλλαδική δικαιοσύνη ! Μάλιστα...

ΤΟΤΕ (4 χρόνια πρίν ) : Γλιτωσαν τα ισόβια όχι ομως και τις πολυετείς καθείρξεις  
ΣΗΜΕΡΑ (4 χρόνια μετά)

Στρίβειν δια του Πενταμελούς Εφετείου

Μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών, οι δικαστές πείστηκαν και κήρυξαν τους 13 που είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 15 έως 25 χρόνια για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ του 2006 , ΑΘΩΟΥΣ..

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ.€ Αξίζει νά σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε επιβάλει στους κατηγορούμενους καθείρξεις από 15 έως 25 έτη. Επίσης είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μια εξ αυτών να αγγίζει το ποσό των 11,5 εκατ. ευρώ

Οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι: Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος. 

29 Μαΐου 2014

Η απόφαση των εφετών ως προς τις ποινές που επέβαλε έχει ως εξής:

- Αγάπιος Σημαιοφορίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, συνολική κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20 χρόνια.

- Παναγιώτα Καραδήμα, πρώην διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ, κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20.

- Παναγιώτης Δεμέστιχας, πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20.

- Γεράσιμος Κονιδάρης, πρώην πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ, κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20.

- Κωνσταντίνος Χρηστίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΚΟΠΑ, κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20.

- Γιώργος Αποστολίδης, της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια.

- Θεόδωρος Πρινιωτάκης, εταιρεία Ακρόπολις, κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια (απών από το δικαστήριο).


Ο Γιώργος Παπαμαρκάκης (αριστερά) αναλύει το πώς μπορεί κανείς να βγάλει κέρδη εν μέσω κρίσης.Το σκάνδαλο «Ακρόπολις»…

- Γιώργος Παπαμαρκάκης, εταιρεία ΝΑΜ, κάθειρξη 35 ετών, εκτιτέα τα 25 (απών από το δικαστήριο).


- Χαράλαμπος Αδαμόπουλος, J.P. Morgan, κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25 (απών από το δικαστήριο).

- Αβραάμ Σαββίδης, J.P. Morgan, κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25 (απών από το δικαστήριο).

- Νίκος Μπούγος, στέλεχος της Hyppovereinsbank, κάθειρξη 15 ετών.

Τέλος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών στους λογιστές Άγγελο και Δημήτρη Λιάτη.

Το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των υπευθύνων της «Ακρόπολις», Θόδωρου Πρινιωτάκη και Γιώργου Αποστολίδη, μέχρι του ποσού των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς θεωρείται παρανόμως αποκτηθείσα περιουσία. Επέβαλε, επίσης, χρηματική ποινή ύψους 11,6 εκατομμυρίων ευρώ στον Γιώργο Παπαμαρκάκη. Τέλος, επιδίκασε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης 500 χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο στους Γ. Παπαμαρκάκη και Θ.Πρινιωτάκη.



«...Συγκριτικά, το κοινό κεφάλαιο επτά ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέστη μια απομείωση 48,75% μετά το PSI, προσεγγίζοντας σε αξία το 1.099.220.917 ευρώ έναντι 2.144.691.368 πριν από τις 28 Φεβρουαρίου 2012 οπότε και ανακοινώθηκε το PSI. Οι συνολικές απώλειες των ταμείων από τον συνδυασμό PSI και τρέχουσας αποτίμησης στη δευτερογενή αγορά προσεγγίζουν το 70% ή 1,489 δισ. ευρώ 

...Σημαντική θεωρείται και η κατάθεση του πρώην ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Κουρή ο οποίος είχε υπογράψει για λογαριασμό του Ελληνικού Κράτους το ομόλογο των 280 εκ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Κουρής υποστήριξε πως ο τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Nίκος Καραμούζης, ήταν αυτός που τον επισκέφτηκε για να προωθήσει τα συγκεκριμένα προϊόντα. H Eurobank ήταν ο κύριος προμηθευτής δομημένων προϊόντων για το Ελληνικό Δημόσιο, έχοντας εκδώσει τα περισσότερα από τα τουλάχιστον 90 δομημένα ομόλογα που είχαν πωληθεί μέχρι τότε. Μεταξύ άλλων η Eurobank είχε εκδώσει δομημένα ομόλογα και για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, το οποίο εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χωρίς να γίνει καμία έρευνα για τις προμήθειες


...Η υπόθεση των δομημένων ομολόγων εκδικάζεται από τον Μάρτιο του 2012. Το βούλευμα υποστηρίζει ότι το ομόλογο δεν άξιζε την ημέρα έκδοσής του, το 100% της ονομαστικής του αξίας, αλλά αντίθετα το 85%, κάτι που είχε ως άμεση συνέπεια την εγγραφή ζημίας από το ταμείο αν αποφάσισε να ρευστοποιήσει το δομημένο, πριν τη λήξη του. Παράλληλα ο εισαγγελέας, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ομόλογο υψηλού κινδύνου και ακατάλληλο για ασφαλιστικά ταμεία.

Την 1η Δεκεμβρίου 2010 η εξεταστική επιτροπή εξέδωσε το πόρισμά της, με το οποίο καταλογίζει ευθύνες στους:

Γιώργος Κουρής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών

Δημοσθένης Μαμμωνάς, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας
Πέτρος Δούκας, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών
Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην Υπουργός Εργασίας
Γιώργος Αλογοσκούφης, πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών
Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρώην Υπουργός Άμυνας
Ευθύνες επιρρίπτονται επίσης την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρό της Αλέξανδρο Πιλάβιο, καθώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Για τους Σάββα Τσιτουρίδη και Πέτρο Δούκα προτείνεται η παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.»  (Διαβᾶστε γιά τό σκάνδαλο  : el.wikipedia)



Ἑλλαδική δικαιοσύνη. Ναί,ἀρκεῖ νά εἶσαι ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ! ! ! 

Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου