" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

« Το ευρώ έχει καταρρεύσει και κανείς δεν το έχει παρατηρήσει ακόμα. »


From HEIL GAP ( or mind the GAP )

« Στην Ισπανία, το επιτόκιο σήμερα έφτασε στο 7% , κάτι που είναι εντελώς δυσβάσταχτο για την χώρα ».

Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν 7% ή ακόμα και ….  5% .

Οι πωλήσεις καθώς και τα υπόλοιπα οικονομικά μεγέθη στην Ισπανία καταρρέουν.

Οι λιανικές πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 10%.

” Η Σλοβενία είναι η επόμενη χώρα που θα καταρρεύσει όπως προβλέπουν μερικοί. “

« Η Ιταλία δεν απέχει και πολύ από αυτό » (την κατάρρευση).

Τώρα, ακόμη και σε χώρες όπως η Ολλανδία, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11% , και αυτή η νέα οικονομική αλήθεια ….  εξαπλώνεται παντού !

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι οι Μάγια είχαν προβλέψει πως το 2012 θα είναι το τέλος μιας μεγάλης εποχής. Φαίνεται , ότι σήμερα, βρισκόμαστε στις παραμονές μαζικών αλλαγών στον κόσμο ! 
Η σκηνή έχει ήδη οριστεί.



“Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποφευχθεί η τελική έκρηξη μιας κατάρρευση που θα επιφέρει η επέκταση της πίστωσης .
Η μόνη εναλλακτική λύση είναι αν η κρίση θα έρθει νωρίτερα, ως αποτέλεσμα της εθελοντικής εγκατάλειψης της περαιτέρω πιστωτικής επέκτασης, ή αργότερα ως μια τελική και ολοκληρωτική καταστροφή του συγκεκριμένου νομισματικού  συστήματος. ”
LudwigvonMises  Αυστριακός οικονομολόγος


Δεν μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα φερεγγυότητας με ενέσεις ρευστότητας.
Πώς δηλαδή ; Με το να δανείζουν περισσότερα χρήματα σε ένα πτωχευμενο έθνος ;  
Μήπως όμως έτσι αυτό καθιστάτε λιγότερο ή και καθόλου πτωχευμενο ;
Αυτή είναι η λύση που προσφέρεται από τους Πεφωτισμένους banksters: Περισσότερα χρέη , που συσσωρεύονται στα υφιστάμενα χρέη.
Δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα!
Μπορούν ….  και «θα»  προκαλέσουν μια παγκόσμια νομισματική κρίση.
Είναι σκόπιμη « λύση » . Χα, χα, χα ..

Οι Illuminist θέλουν μια παγκόσμια κατάρρευση , για να αναγκάσουν τον κόσμο να αποδεχτεί τη Νέα Χρηματοοικονομική Τάξη Πραγμάτων τους , ένα παγκόσμιο νόμισμα , την Παγκόσμια υπερεθνική Κεντρική Τράπεζα , την απώλεια των εργασιακών , συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μαζί με την απώλεια της κάθε εθνικής ταυτότητας και ελευθερίας !


Τελικά, αυτές οι κεντρικές τράπεζες των banksters θα συνεχίσουν να  …..  συσσωρεύουν χρυσό.
Στη συνέχεια θα ανατιμήσουν την τιμή του χρυσού προς τα πάνω …. εύκολα.
Π.χ. 8 με 10 φορές επάνω .
Για παράδειγμα :
Εάν μια τράπεζα πτωχεύσει , με ανεξόφλητα χρέη … ας πούμε …. των 10 δις δολαρίων ΗΠΑ …  και συγχρόνως  ….. κατέχει χρυσό …. αξίας 1 δις δολαρίων  ΗΠΑ .
Οι banksters θα δηλώνουν απλώς ότι ο φυσικός χρυσός τους ….. τώρα αξίζει 20 δις δολάρια ΗΠΑ !
(δηλ. με την αναθεώρηση της τιμής του χρυσού επί 20 φορές προς τα πάνω ).
Στη συνέχεια …..  μπορεί η τράπεζα να αρχίσει να δανείζει ακόμη περισσότερα χρήματα.


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
 ( Reuters ) - Οι κεντρικές τράπεζες των μεγαλυτέρων οικονομιών  είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα για να σταθεροποιήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές, παρέχοντας ρευστότητα δια την πρόληψη μιας ενδεχόμενης πιστωτικής στενότητας , εάν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών της Κυριακής , προκαλέσει ταραχές στις συναλλαγές , ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του G20 στο Reuters.

Ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα δώσουν « το οριστικό σήμα για το τι θα συμβεί στη συνέχεια » της κρίσης χρέους της ζώνης του ευρώ.

Αλλά σοβαρά στελέχη της αγοράς εμφανίζονται προβληματισμένα μετά από την ασυνήθιστη σύμπτωση των τριών εκλογών αυτό το Σαββατοκύριακο – στην Ελλάδα την Αίγυπτο και τη Γαλλία .


Υπάρχει μια αργή αλλά υφέρπουσα συνειδητοποίηση ότι η κρίση αυτή πρόκειται σύντομα να κλιμακωθεί με κινδύνους μετάδοσης για τις τραπεζικές καταθέσεις (συχνά εγγυημένες από τα κράτη υπό πτώχευση) και τα συστήματα πληρωμών.
Πράγματι, ολόκληρο το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Υπάρχουν σιωπηλές μαζικές αναλήψεις καταθέσεων σε τράπεζες της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Η Τράπεζα της Ιταλίας ενέκρινε την αναστολή των πληρωμών από την Τράπεζα του Δικτύου Επενδύσεων Spa (BNI) , χωρίς να επικοινωνήσει με τους καταθέτες .
Η BNI , μια μεγάλη ιταλική τράπεζα, ανέστειλε τη λειτουργία της , και οι πελάτες της με τραπεζικούς λογαριασμούς , δεν θα μπορούν να εκδώσουν επιταγές , λογαριασμούς , πληρωμές υποθηκών, να  χρησιμοποιούν ΑΤΜ ή χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται να περιορίσει τις επιπτώσεις του πανικού, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ.
Μεταξύ των μέτρων που εξετάζουν είναι το ενδεχόμενο επιβολής ενός ορίου στο ποσό των χρημάτων που μπορεί να αποσυρθεί από ΑΤΜ ή την επιβολή ελέγχων στα σύνορα και την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου συναλλάγματος για να σταματήσει η διαρροή κεφαλαίων από τις χώρες.

Όμως οι Αξιωματούχοι της ΕΕ εξετάζουν εάν υπάρχει η νομική βάση για τέτοια ακραία μέτρα. ενώ προσπαθούν να καθυστερήσουν την εφαρμογή τους , που όμως φαίνονται αναπόφευκτα , σε μακροπρόθεσμη βάση.
Ειδικά, καθώς η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ πρόκειται να υποστούν τις δικές τους  κρίσεις χρέους κατά τους προσεχείς μήνες. 
Η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση έρχεται …. ενώ Ανεπίσημα το Ευρώ έχει καταρρεύσει!
Όταν δείτε τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων να γίνονται αρνητικά (όπως είναι τώρα), σημαίνει ότι υπάρχει μαζική φοβία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η παγκόσμια οικονομική, δημοσιονομική και νομισματική κατάρρευση.
Προσοχή …..
Προφυλαχθείτε !
Μετατρέψτε το χαρτονόμισμα σας σε σκληρά περιουσιακά στοιχεία ! 

Το ευρώ έχει καταρρεύσει ανεπίσημα.
Τα χρήματα φεύγουν έξω από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο , ενώ οι γερμανικές ελίτ έχουν αρχίσει να μετατρέπουν τον πλούτο τους σε σκληρά περιουσιακά στοιχεία και πολύτιμα μέταλλα.
Η RBS έχει λάβει την εντολή να κλείσει δύο από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς τομείς της , χιλιάδες θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν τις επόμενες ημέρες / εβδομάδες.

Οι έλεγχοι του κεφαλαίου είναι σε θέση να κρατήσουν την παρωδία του ευρωνομίσματος τέσσερις έως έξι μήνες , πριν από την επίσημη κατάρρευση.
Αυτό είναι όλο !
«Το ευρώ έχει καταρρεύσει και κανείς δεν το έχει παρατηρήσει. ».
Και πάλι … Επαναλαμβάνω …. το Ευρώ έχει Ανεπίσημα καταρρεύσει.. 
Οι Ελληνικές τράπεζες χάνουν μέχρι και 1 δισεκατομμύριο ευρώ την ημέρα , εκ των καταθέσεων των ( προβλέπω την Δευτέρα …  μετά την εκλογική ήττα της ΝουΔουλας ….. να γίνεται ο χαμός στα ταμεία των τραπεζών ,  από τους καταθέτες που θα ζητούν την  ανάληψη των χρημάτων τους ).
Ενώ οι υπόλοιπες χώρες των PIIGS …. βρίσκονται στην ίδια βάρκα.


Γκόρντον Μπράουν: Η Γαλλία και η Ιταλία ενδέχεται να χρειαστούν από μια διάσωση κατά τον Αύγουστο – Οκτώβριο , του 2012;
Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να καταρρεύσει προκαλώντας μια παγκόσμια κρίση!
Δεν είναι δυνατόν να διασώσει τη Γαλλία και την Ιταλία.
Είναι πολύ μεγάλες για Bailout !
« Οποιεσδήποτε προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο τεράστιο ποσό χρημάτων από αέρα κοπανιστό , για τη διάσωσή τους , θα οδηγήσει σε κατάρρευση του ευρώ!»


Γκόρντον Μπράουν:  Η Γαλλία και η Ιταλία μπορεί να χρειαστεί ένα bail-out!
Από Robert Winnett, http://www.telegraph.co.uk/

Οι ηγέτες του κόσμου πρέπει κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 την επόμενη εβδομάδα , να καταρτίσουν ένα συντονισμένο παγκόσμιo σχέδιο δράσης” για την αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης , καθώς οι χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία μπορεί να χρειάζονται διεθνή βοήθεια, έχει προειδοποιήσει ο Gordon Brown .



Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η κρίση απειλεί να εξαπλωθεί και να οδηγήσει την Ιταλία και τη Γαλλία, ακόμη να  απαιτήσουν διασώσεις.
Ο κ. Μπράουν έκανε αυτή την παρέμβαση του , καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες ότι οι επαναληπτικές Ελληνικές εκλογές αύριο θα οδηγήσουν τη χώρα μας , ώστε να αποχωρήσει από το ευρώ.
Οι φόβοι εντείνονται συνεχώς ότι η «μετάδοση» θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, η οποία θα χρειαστεί διεθνή οικονομική βοήθεια.

Υπάρχει αυξανόμενη κερδοσκοπία , ενώ οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας και της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, είναι σε επιφυλακή για την ένεση δισεκατομμύρια λιρών στην παγκόσμια οικονομία, εάν χρειαστεί τη Δευτέρα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη στις ελληνικές εκλογές, ωστόσο, η Ισπανία είναι  πλέον το “νέο πρόβλημα της Ευρώπης.
Ως εκ τούτου, τα γεγονότα στην Ελλάδα είναι απλώς ο καταλύτης που θα πυροδοτήσει μια αλυσίδα γεγονότων που θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη ….  και έτσι …. και σε ολόκληρο τον κόσμο.
                          Greeks pull money from banks ahead of polls


Πανικόβλητος ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, José Manuel García-Margallo, δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι «το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παιχτεί στις επόμενες λίγες μέρες, ίσως τις επόμενες ώρες.”
Έχει δίκιο γι ‘αυτό.
Ο Garcia-Margallo είχε αντιδράσει στο γεγονός ότι στις 13 Ιουνίου ο οίκος Moody’s υποβάθμισε τα ισπανικά κρατικά ομόλογα σε κατάσταση ομολόγων σχεδόν junk, και ότι τα 10-ετή κρατικά ομόλογα σήμερα …. έχουν εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα των αποδόσεων …  του 6,99% , γεγονός που σημαίνει ότι το δημόσιο χρέος της Ισπανίας δεν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί , και ότι η μεγάλη φυγή κεφαλαίων από την Ισπανία , έχει ήδη αρχίσει και είναι πολύ πιθανόν να κλιμακωθεί σε πολύ μικρό διάστημα.

«Η ειρωνεία είναι ότι η παγίδευση της Ισπανίας στη δίνη , συνέβη μέσα σε λίγες ημέρες από την ανακοίνωσή της διάσωσης των ισπανικών τραπεζών , με το ποσό των  100 000 000 000 ευρώ , από το Ευρωπαϊκή ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ΕΤΧΣ , ενώ η διάσωση …..  υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε για να σβήσει την φωτιά στην Ισπανία.»

Αλλά το γεγονός του θέματος είναι ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας και η εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων δεν θα είχε συμβεί, (παρά ότι θα μπορούσαν να λένε οι διάφοροι ….. για τους κακούς οίκους αξιολόγησης χα, χα, χα  ) ….. αλλά μάλλον εξαιτίας του σχεδίου διάσωσης των 100 δις ευρώ .
Για να το θέσω ωμά:  « Ο οίκος Moody’s , που υποβάθμισε την Ισπανία, το έπραξε ….. επειδή τα 100 δισ. ευρώ της διάσωσης θα προσμετρηθούν στο ήδη ανεξόφλητο χρέος της ισπανικής κυβέρνησης ».
Έτσι, όπως πολλές φορές προειδοποίησε και ο LaRouche, η κάθε απόπειρα διάσωσης του συστήματος σε αυτό το σημείο ….. απλά επιδεινώνει το πρόβλημα και επιταχύνει τη διαδικασία της αποσύνθεσης.

Όπως οι ισπανικές αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν στα ύψη σήμερα, το ίδιο έγινε και στην Ιταλία, με τα ποσοστά για των 5-ετών ομολόγων τους να κάνουν άλμα από το 3,9% στο 5,3%.


ΠΑΡΙΣΙ-Η Crédit Agricole SA κάνει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να εγκαταλείψει την ελληνική τράπεζα ή για την συγχώνευση της με έναν άλλο όμιλο εγχώριων τραπεζών στην περίπτωση που η Ελλάδα, αφήσει τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει ……

Ο  διευθύνων σύμβουλος της Crédit Agricole κύριος Jean-Paul Chifflet... έχει πει δημοσίως ότι δεν βλέπει μια ελληνική έξοδο ως το πιο πιθανό σενάριο .
Όμως, η τράπεζα προχωρεί με σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης που εστιάζεται σε δύο πιθανές επιλογές, το εξοικειωμένο με το θέμα πρόσωπο, μας δήλωσε: σαν πρώτη εκδοχή την συγχώνευση της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας Α.Ε. σε ένα μεγαλύτερο όμιλο ελληνικών τραπεζών .

« Αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ , η Crédit Agricole δεν θα έχει καμία υποχρέωση να μείνει», είπε το πρόσωπο αυτό.
Η διεύθυνση στο Παρίσι μελετά επίσης σχέδια να μεταφέρει κάποια «καλά» περιουσιακά στοιχεία της Εμπορικής στην Crédit Agricole, είπε το πρόσωπο, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες.



Οι αναλυτές εκτιμούν μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα κοστίσει στην τράπεζα τουλάχιστον 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ .

Η Εξαγορά της Εμπορικής το 2006 κατάφερε δισεκατομμύρια ευρώ σε απώλειες στην γαλλικη Crédit Agricole  και είναι ένας από τους λόγους που οι μετοχές της έχουν βυθιστεί περισσότερο από 70% σε σχέση με το παρελθόν έτος, προκαλώντας σάλο μεταξύ των μετόχων της .
Η Εμπορική είναι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. 


Την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα εξασφάλισε ένα μικρό κομμάτι της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών , όταν η Εμπορική τελικά κατάφερε να πάρει χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας .
Η Crédit Agricole είχε υποβάλει πολυάριθμες παρόμοιες αιτήσεις , όπου ζητούσε να δανείζεται από το λεγόμενο πρόγραμμα ρευστότητας της έκτακτης βοήθειας της ελληνικής κεντρικής τράπεζας , και κατ ‘επανάληψη έπαιρνε αρνητική απάντηση διότι η Εμπορική « λογικά είναι μια τράπεζα ξένης ιδιοκτησίας ».
Σύμφωνα με το άτομο μας , που είναι προσκείμενο στο θέμα, η  τράπεζα της Ελλάδας τελικά συμφώνησε με το αίτημα, αφού η Crédit Agricole ανακοίνωσε ότι διαφορετικά θα εγκατέλειπε τη χώρα. 


 Φόβος και τρόμος μπροστά!
Χθες, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Maria Fekter αναστάτωσε τους πάντες  λέγοντας ” ξεχάστε την Ισπανία, η Ιταλία είναι η επόμενη στη γραμμή διάσωσης “- μια δήλωση η οποία όπως ήταν αναμενόμενο αμέσως διαψεύστηκε .
Μέχρι εδώ όλα καλά !
Ωστόσο, αυτή τη φορά ….   η νέα εκτίμηση …. έγινε σήμερα το πρωί από το Bloomberg όπου ο οικονομολόγος Ντέιβιντ Πάουελ είπε σχετικά με το θέμα:
«Η Ιταλία θα μπορούσε πιθανότατα να αναγκαστεί να λάβει ένα πακέτο διάσωσης αν ήταν να αντιμετωπίσει άλλες δύο εβδομάδες, ίδιες όπως τις τελευταίες επτά ημέρες.”
” Τα κακά νέα για την Ιταλία είναι ότι το χρέος της χώρας είναι ήδη τόσο μεγάλο …..  όσο και της Ισπανίας …… μετά αρκετά χρόνια δημοσιονομικής αναταραχής !
Με άλλα λόγια, η Ιταλία οδηγείται …. όπου ακριβώς και η  Ισπανία,. “ 


Η παγκόσμια οικονομική, δημοσιονομική και νομισματική καταιγίδα έρχεται!
Είναι η Γερμανία και η Γαλλία ασφαλείς ;
Δεν νομίζω ότι είναι έτσι!

Όλες οι μεγάλες τράπεζες τους σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένες σε ανεξόφλητους κρατικούς χρεωστικούς τίτλους στην Ευρωζώνη.
Είναι ουσιαστικά σε πτώχευση!
Αυτό το οικοδόμημα καταρρέει Ευρωζώνη και δεν θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους!

“Η Πορτογαλία δεν μπορεί να διασώσει την Ελλάδα, η Ισπανία δεν μπορεί να διασώσει την Πορτογαλία, η Ιταλία δεν μπορεί να διασώσει την Ισπανία (όπως σίγουρα είναι πολύ σαφές), η Γαλλία δεν μπορεί να σώσει την Ιταλία, αλλά η Γερμανία μπορεί να σώσει τη Γαλλία». 


Ή,  πίστωση του ΕΤΧΣ / ESM, αν κληθεί να παράσχει κεφάλαια μεγάλου ύψους , φαίνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει, την κρίση του ευρώ στο βαθμό που απαιτείται , όπως ακριβώς γράφαμε και πριν από πολλούς μήνες στο :
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ EFSF ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ !


Όπως είδαμε  λοιπόν : το ευρώ έχει καταρρεύσει και κανείς δεν το έχει παρατηρήσει ακόμα.
 
HEIL GAP ( or mind the GAP )
http://1greek.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου