" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η "ΕΜΦΑΝΙΣΗ" ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ και το ΑΛΕΥΡΙ!!!

Εδώ και πλέον των δυο μηνών, κυκλοφορεί μεταξύ των ελλήνων, η "μαρτυρία" μοναχών του Αγίου Όρους, οι οποίοι "είδαν" τον Γέροντα Παϊσιο που του "αποκάλυψε" το μεγάλο "κακό" το οποίο ..."έρχεται"!!!
Κάτι οι οικονομικές δυσκολίες, με την παρατεταμένη "κρίση", κάτι οι φωτιές του Αυγούστου στην Ρωσία,
 που κατέστρεψαν τις τεράστιες σοδειές σιτηρών, κάτι η πολιτική ασάφεια της Ελλάδος, απέναντι σε πολύ σοβαρά θέματα εξωτερικής υφής, ήρθαν να "δέσουν" με την φήμη που κυκλοφορούν οι δυό μοναχοί!!!
Ο Γέροντας που τους έκανε την μεγάλη τιμή να εμφανιστεί, κατά την διάρκεια του περιπάτου τους στο Άγιον Όρος, τους αποκάλυψε πως έρχεται ένας ...Πόλεμος, στην χώρα μας!!! Και φυσικά δεν έμεινε μονάχα στην αποκάλυψη, αλλά προχώρησε ακόμη πιό πέρα σε προτροπές-συμβουλές, όπως " αποθηκεύστε αλεύρι και λάδι, για το κακό που έρχεται" !!!

Και αναρωτιέμαι, ποιός αφελής νούς είναι εκείνος που θα πιστέψει τέτοια πράγματα; Ποιός αφελής νούς, από την άλλη,είναι εκείνος που δεν θα συνδέσει την επερχόμενη, αναποφεύκτως, από  έλλειψη αλεύρων λόγω του "κλειδώματος" των εξαγωγών της Ρωσίας εξ' αιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του Αυγούστου, αύξηση τιμής των αλεύρων και κατά συνέπεια των παραγώγων αυτών, με τέτοιες "φοβίες" περί πολέμου; Πόσο δε μάλλον όταν "έρχεται" η απόκοσμη φωνή του σοφού Γέροντος Παϊσίου να επιβεβαιώσει αυτούς τους φόβους;
(Άλλωστε πιστεύω πως εκείνος ο πραγματικά ΣΟΦΟΣ Γέρων ασκητής, ο ενάρετος και σοβαρός,φιλόσοφος της σύγχρονη βίωσης, δεν θα έλεγε ΠΟΤΕ, ακόμη και σήμερα αν ζούσε,τέτοιας μορφής κινδυνολογίες, δεν θα προέβαινε ΠΟΤΕ, σε τέτοιας μορφής ανόητες ...προτροπές!!! )
Και τότε τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κοινωνίας; Και ρωτώ διότι η αναπαραγωγή τέτοιας μορφής "ειδήσεων" από κανάλια μεγάλης εμβελείας, τι σκοπό έχουν και τι εξυπηρετούν; Συμφέροντα, κάποια αναφαινόμενα νέα καρτέλ αλευροβιομηχανιών, ίσως-ίσως όμως και απόσπαση της κοινής γνώμης από καίρεια και φλέγοντα ζητήματα, όπως λόγου χάριν των νέων μέτρων που είναι προ των πυλών και προ του βαρέως από κάθε άποψη χειμώνος; !!!
Ας σοβαρευτούμε και να είμαστε λογικοί, αλλά και προσεχτικοί σε ότι ακούμε ή "ακούμε", σε ότι θέλουν κάποιοι να μας κατευθύνουν με απώτερο σκοπό την δική τους ωφέλεια, την όποια μορφής ωφέλεια!!! 
Χριστιανοί προπαντός ΗΡΕΜΙΑ και τα μάτια σας, αλλά και κυρίως το ΜΥΑΛΟ σας, ΑΝΟΙΧΤΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου