" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

«Τά ὄμορφα τουρκικά ἅρματα,ὄμορφα καίγονται» !
Κι᾿ἐδῶ

7 σχόλια:

 1. Το νόημα πιο είναι? 2 φωτογραφίες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή θά είναι ή καινούργια παραλαγή τών τούρκικων αρμάτων. Καψαλισμενα
  Θερμαστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λέτε οι Παυλόπουλος,Μητσοτάκης,Δένδιας,Αναστασιάδης και ΣΙΑ να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια και ενισχύσεις προς την γείτονα και φίλη ΤΟΥΣ για ευρωπαϊκή προοπτική...;
  ;)

  Αντώνης Γερμανία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν κανουν η μαλλον αν σκεφτουν κατι τετοιο θα ειναι σαν να τα βαζουν με την Ρωσσια και την Αμερικη μαζι.
   πρρρρρρ δεν λεει αστο.

   Διαγραφή
 4. οτι αποφασισουν αι 7 αδελφαι θα γινει
  ποιαι ειναι αι 7 αδελφαι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι Επτά Αδελφές (αγγλικά: Seven Sisters) ήταν ένας κοινός όρος για τις επτά πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου της « Ιρανικής Κοινοπραξίας» ένα ολιγοπώλιο ή καρτέλ, το οποίο κυριάρχησε στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

   Με αναφορά στις μυθολογικές Πλειάδες, τις επτά κόρες του Άτλαντα, η χρήση των επιχειρήσεων διαδόθηκε στη δεκαετία του 1950 από τον επιχειρηματία Ενρίκο Ματέι, τον τότε επικεφαλής της ιταλικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Eni. Το καρτέλ πετρελαίου αποτελούνταν από τις εξής εταιρείες:

   Anglo-Iranian Oil Company (η σημερινή BP)
   Gulf Oil (αργότερα τμήμα της Chevron)
   Royal Dutch Shell
   Standard Oil Company of California (η μετέπειτα Chevron)
   Standard Oil Company of New Jersey (η μετέπειτα Exxon, σημερινό τμήμα της ExxonMobil)
   Standard Oil Company of New York (η μετέπειτα Mobil, επίσης σημερινό τμήμα της ExxonMobil)
   Texaco σημερινό τμήμα της ChevronTexaco

   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CF%84%CE%AC_%CE%91%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%AD%CF%82_(%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BB_%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85)

   Οι εφτά αδελφές - Οι Πλειάδες, συντρόφισσες της θεάς Άρτεμης, ήταν οι εφτά κόρες του Τιτάνα Άτλαντα και της Ωκεανίδας Πλειόνης που γεννήθηκαν στο όρος Κυλλήνη
   Οι Πλειάδες ήταν επτά, όπως και οι αστέρες του αστερισμού που είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού. Αρκετοί από τους πιο περίφημους Ολύμπιους θεούς (συμπεριλαμβανόμενων του Δία, του Ποσειδώνα και του Άρη) είχαν ερωτικές σχέσεις με τις επτά ουράνιες αδελφές. Αυτές οι σχέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την γέννηση των παιδιών τους:
   Η Μαία, πρωτότοκη και ομορφότερη, ήταν μητέρα του θεού Ερμή, από τον θεό Δία.
   Η Ταϋγέτη, μητέρα του πρώτου βασιλιά της Σπάρτης Λακεδαίμονα, από τον θεό Δία ή κατά μια εκδοχή κατάφερε να ξεφύγει από τον Δία και μεταμορφώθηκε από την Άρτεμη σε ελάφι.
   Η Ηλέκτρα, ήταν μητέρα του Δαρδάνου, γενάρχη των Τρώων, από τον θεό Δία και του Ιασίονος από τον βασιλιά Κόρινθο.
   Η Στερόπη, υπήρξε σύζυγος (ή μητέρα) του ήρωα Οινόμαου, από τον θεό Άρη.
   Η Κελαινώ, μητέρα του ήρωα Λύκου και του Ευρύπυλου, βασιλιά της Κυρήνης, από τον θεό Ποσειδώνα.
   Η Αλκυόνη, ήταν μητέρα του Υριέα και της Αιθούσης, επίσης, από τον θεό Ποσειδώνα.
   Η Μερόπη, η νεότερη των Πλειάδων που ο Ωρίων προσπάθησε να φλερτάρει, ήταν σύζυγος του Σίσυφου και μητέρα του Γλαύκου και άλλων γιων. Επειδή παντρεύτηκε έναν θνητό έγινε και εκείνη θνητή και γι'αυτό όχι μόνο κάποια στιγμή πέθανε αλλά και το δικό της άστρο είναι το λιγότερο φωτεινό, σε σύγκριση με τις αδελφές της.
   Μερικές φορές συσχετίζονται με τις αδελφές τους, τις Εσπερίδες, Νύμφες του πρωινού αστεριού.
   (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_(%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

   Ἄς κάνει κάποιος τούς ἀναλόγους συσχετισμούς ἤ ὅ,τι μπορεῖ,τέλος πάντων,ὥστε νά βγάλῃ κάποιο ...συμπερασμα γιά ποιόν λόγον τόσο κόλλημα μέ τήν Ἑλληνική Προϊστορία ! Χμμ...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ !

   Διαγραφή