" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Καί Ἄρχων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου στό Φανάρι ΚΑΙ Διοικητής τοῦ Ἁγίου Ὄρους ! Ἀθανάσιος Μαρτίνος,παρακαλῶ ! ! !



Ο Εφοπλιστής Φιλάνθρωπος Αθανάσιος Μαρτίνος, εχειροθετήθη Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι
Θέλετε νά ψάξουμε νά βροῦμε ἀπό ποῦ κρατᾶ ἡ σκούφια τοῦ νέου διοικητοῦ τοῦ Ἁγίου Ὄρους,Ἀθανασίου Μαρτίνου; Γιά πᾶμε,φαίνεται νά ἔχῃ ἐνδιαφέρον...

Στήν ὑπόθεσιν Μαρτίνου πρέπει νά ξεκινήσουμε ὄχι ἀπό τόν πατέρα,ἀλλά τήν μητέρα τήν Ἀθηνᾶ ἤ Νούνου Μαρτίνου τό γένος Μεθενίτη. Ὦ ναί,τό γένος Μεθενίτη.

Η Αθηνά Μαρτίνου, το γένος Μεθενίτη, είχε δυο αδελφούς, τον Μελέτη και τον Κλεόβουλο ή τον Μπίμπη, όπως τον αποκαλούσαν στην οικογένεια που επίσης έγιναν εφοπλιστές. Ήταν η δυναμική κόρη ευκατάστατης οικογένειας των Αθηνών με πολλά ακίνητα τα οποία κληρονόμησε εν είδει προικός σε ποσοστό 90% από την οικογένειά της, όταν παντρεύτηκε τον Ιωάννη Μαρτίνο.
Η Αθηνά έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά και την Ελευσίνα. (ἐδῶ)


Ἀπό τήν Κεφαλονιά;Μάλιστα...

Οἱ γονεῖς ὀνομάζονταν Κωνσταντῖνος καί Ματίλντα. Ματίλντα δῆλα δή Ματθίλδη ;


Η Αυτοκράτειρα Ματθίλδη (Empress Matilda, Γουίντσεστερ, 7 Φεβρουαρίου 1102 - 10 Σεπτεμβρίου 1167), αποκαλούμενη και Μαώ, ήταν η πρώτη γυναίκα κυρίαρχος της Βρετανίας.κόρη του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου Α΄ και της πριγκίπισσας Ματθίλδης της Σκωτίας...
Ο τίτλος που κράτησε σαν αυτοκράτειρα είναι αμφίβολος, αφού η ίδια προσωπικά δεν είχε στεφθεί ποτέ, μονάχα στάθηκε σύντροφος στον Γερμανό αυτοκράτορα σύζυγό της. Όμως οι περισσότεροι μεταγενέστεροι ιστορικοί υποθέτουν, ότι έγινε η στέψη...προχώρησε σε δεύτερο γάμο μαζί με τον γιο του Φούλκωνος Ε΄ του Ανζού (μετέπειτα Φούλκωνος των Ιεροσολύμων), Γοδεφρείδο Ε΄ Πλανταγενέτη το 1128. Εκείνη την εποχή ο νέος σύζυγός της —που ήταν κατά 11 χρόνια μικρότερός της— είχε τον τίτλο του κόμη του Μαιν..Το 1133 γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γιος τους Ερρίκος ο Β΄ μετέπειτα βασιλιας της Αγγλίας (Ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Αγγλίας από την Ανδεγαυική δυναστεία των Πλανταγενετών που βασίλεψε στην Αγγλία τρεις αιώνες με 13 βασιλείς.) .
Η γέννηση του δεύτερου γιου της, Γοδεφρείδου της Νάντης το 1134 ...Ο πατέρας της διαπληκτίστηκε άσχημα με τον σύζυγό της, σε βαθμό που πιστεύεται ότι ο θάνατος του Ερρίκου Α΄ από τροφική δηλητηρίαση με γαρίδες, ήταν έργο του Γοδεφρείδου Ε΄
...Η Ματθίλδη είχε και την υποστήριξη του ισχυρότατου εκείνη την εποχή θείου της βασιλιά Δαυίδ Α΄ της Σκωτίας...(τά λοιπά περί Ματθίλδης ἐδῶ)

Εἴδατε πού μαθαίνουμε καί ἱστορικά θέματα,χάριν τῆς Ματίλντα Μεθενίτη; Ἄκρως ἐνδιαφέροντα,διότι ἡ Ἀθηνᾶ Μαρτίνου,κόρη τῆς Ματίλντας καί μητέρα τοῦ Ἀθανασίου,τοῦ διοικητοῦ Ἁγίου Ὅρους,λέγεται πώς εἶναι πολύ καλή φίλη τῆς Ἐλισάβετ τῆς Ἀγγλίας !




προσωπική φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ, στην οποία καυχιέται πάντα για τη δεξιοτεχνία της στο κυνήγι και τις απαράμιλλες ικανότητές της στην σκοποβολή...(ἐδῶ)

Κάποιον Μεθενίτη Ἀναστάσιο,προφανῶς τῆς ἰδίας οἰκογενείας,γεννημένο στόν Πόρον,βλέπουμε νά ἔχῃ μία κόρη ( Κυριακούλα 1885) ἡ ὁποία παντρεύεται ἀπό τήν οἰκογένεια Κορυζῆ,τόν Νικόλαο. Ἀλλά ἀκόμη ἕνας Μεθενίτης συνάπτει γάμο μέ τήν ἴδια οἰκογένεια Κορυζῆ. Ὁ Ἰωάννης,γεννημένος τό 1871,παντρεύεται τήν Αἰκατερίνη Κορυζῆ ἡ ὁποία εἶναι κόρη τοῦ Φραντζέσκου Κορυζῆ,ἀπό τόν Πόρο καί αὐτός ὅπως καί ὁ πατήρ τοῦ πρωθυπουργοῦ Ἀλεξάνδρου Κορυζῆ,Γεώργιος.

Ἐπανερχόμεθα στήν Ἀθηνᾶ ἤ Νουνού Μεθενίτη,τῆς πλουσίας ἀθηναϊκῆς οἰκογενείας μέ τά πολλά ἀκίνητα ἡ ὁποία παντρεύεται τόν Ἰωάννη Μαρτίνο μέ καταγωγή ἀπό τήν Στεμνίτσα Ἀρκαδίας,γεννημένος τό 1907. Ἦταν ἔμπορος καί εἶχε κατάστημα μέ ἀντῖκες,ἀπό τά πιό γνωστά τῶν Ἀθηνῶν,στό Μοναστηράκι.


Τό ζεῦγος Ἰωάννη καί Νουνού Μαρτίνου (φωτό)
είχε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα με αντίκες και έργα τέχνης στο Μοναστηράκι, στην καρδιά της Αθήνας, που υπάρχει ακόμα στη οδό Πανδρόσου.(ἐδῶ)

Ἀπέκτησαν 4 παιδιά τόν Ἀθανάσιο,τόν Κωνσταντῖνο,τόν Ἀνδρέα καί τήν Ἐλένη. Ἡ Ἐλένη παντρεύεται ἀπό τήν οἰκογένεια Μελᾶ,τόν Λέοντα:

γόνο καλής οικογένειας και ιδιοκτήτη του ακινήτου Piazza Mela στην Κηφισιά. Απέκτησαν τρία παιδιά, την Αλεξάνδρα, τον Δημήτρη και τον Ανδρέα.(ἐδῶ)



Ὁ Κωνσταντῖνος ἀπό τήν οἰκογένεια Λυγνοῦ,τήν Λία,ἔχουν τρία παιδιά τήν Ἰωάννα,τόν Γιάννη καί τόν Νικόλα.

ὁ Ἀνδρέας τήν Βεκρῆ Ἀλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», χαρακτηρίζεται για την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την επιθυμία της να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά. Και τα τρία τους παιδιά ( Αταλάντη-έχει παντρευτεί μέ τόν γιό τού Σωκράτη Κόκκαλη τόν Ντίνο-,Κίκος-έχει παντρευτεί τήν Μαρίνα Λιβανού-,Αλίκη-τόν σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη-),αποφοίτησαν από το Κολλέγιο Αθηνών.(ἐδῶ)


καί ὁ Ἀθανάσιος τήν  Μαρίνα Boftzoka.Ἔχουν δύο κόρες τήν Γεωργία καί τήν Μαρίνα πού ἔχουν ἀποφοιτήσῃ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ἀπό τό Κολλέγιο Ἀθηνῶν.

Ἡ Γεωργία Μαρτίνου  :



στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία και εξελέγη και μάλιστα με διαφορά χιλιάδων ψήφων από γνωστά στελέχη του κόμματος που ήταν υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια.



Η πρώτη επένδυση στη θάλασσα από την οικογένεια Μαρτίνου έγινε τη δεκαετία του ’60 υπό την καθοδήγηση της Αθηνάς Μαρτίνου. Τότε με τα κέρδη από την γκαλερί και τα έργα τέχνης αγόρασαν το πρώτο πλοίο. Ήταν φορτηγό με το όνομα «Θανάσης», χωρητικότητας 10.000 τόνων. Το αγόρασαν από την εταιρεία του Ν. Λιβανού. Τα δύο πρώτα πλοία τα διαχειριζόταν η ναυτιλιακή επιχείρηση της οικογένειας Μεθενίτη που είχε έδρα τον Πειραιά και η Kronos Shipping του Δ. Λεμού που είχε έδρα στο City του Λονδίνου
 Το 1971 η Αθηνά Μαρτίνου αποφάσισε να πάρει στα χέρια της τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειας και μαζί με τους γιους της, Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσε την εταιρεία Thenamaris Ships Management. Αμέσως μετά αγόρασε και τρίτο πλοίο. Το 1975 η Thenamaris ήλεγχε έναν στόλο από 36 πλοία, μεταφορικής ικανότητας 850.000 τόνων!(ἐδῶ)

Εἶδε τί κάνει μία ἀντικερί; Μέχρι πλοῖο ἀγοράζεις,ἀμέ ! Δέν μιλᾶμε ὅμως γιά μία ὅποια δήποτε ἀντικερί ἀλλά γιά τήν «Σπηλιά τοῦ Ἀλαντίν» !

Ἡ σπηλιά τοῦ Ἀλλαντίν,ὁ ἐφοπλιστής καί ὁ Δαίμων τοῦ Φαλήρου


Ἀπό τήν μία Ἄρχων στό Φανάρι καί ἀπό τήν ἄλλη χορηγός τοῦ ἐκπτώτου ἀγγέλου στό Φάληρο,ν᾿ἀγναντεύει τά καράβια του ...
Τώρα θά μοῦ πῇς πώς τό ἀλισβερίσι μέ Λαιμό καί Λιβανό,δέν εἶναι καί λίγο πρᾶγμα ! Ὁ Σκουρλέτης δέν εἶναι ἀπό τήν οἰκογένεια Λαιμοῦ; Ἔ καλά τώρα καί ἐγώ...Συμπτώσεις πού συνδέονται ἔτσι ὅλοι μεταξύ τους. Συμπτώσεις...

Μέσα σέ μία 10ετία,ἡ πανέξυπνη καί ἰκανότατη κυρία Νουνού ἐπέτυχε ἀπό τό ἕνα πλοῖο,τόν «Θανάση»,νά ἔχῃ 36 πλοῖα ! ! ! Καί νά ἔχῃ ἀπεξαρτηθῇ ἀπό τήν Κρόνο σίπινγκ  τοῦ Λαιμοῦ...!

Όταν, τη δεκαετία του ΄90 και συγκεκριμένα το 1991, η Αθηνά αποφασίζει να αφήσει τα καράβια της να τ΄ αρμενίσουνε οι γιοι της, ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime.Το 1997, ακολούθησε ο Ανδρέας, για να δημιουργήσει και αυτός με την σειρά του τη Minerva Marine, αφήνοντας ουσιαστικά στο τιμόνι της Thenamaris τον μικρότερο σε ηλικία αδελφό Ντίνο
 Με τους τρεις ξεχωριστούς πια ναυτικούς δρόμους και με άριστες οικογενειακές σχέσεις, κατάφεραν να γίνουν οι πλέον ισχυροί της ελληνικής ναυτιλίας. Έτσι, οι Μαρτίνοι με τις τρεις εταιρείες τους ελέγχουν 162 πλοία διαφόρων τύπων, συνολικής χωρητικότητας 16,1 εκατομμυρίων τόνων.(ἐδῶ)

Τα τρία αδέλφια θεωρούνται από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο real estate. Έχουν στην κατοχή τους ολόκληρες εκτάσεις σε περιοχές – φιλέτα του Λεκανοπέδιου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά στο Καβούρι, μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ευρώπης, έχουν επενδύσει σεβαστό μέρος του χαρτοφυλακίου τους.(ἐδῶ)


Martinos real estate
(Προσέξτε το αὐτό. Σᾶς τό ἔχω ξαναγράψῃ,αὐτούς τούς ἐνδιαφέρει νά ἔχουν γῆ. Ἔτσι ἐννοοῦν τόν πλοῦτο,ὄχι μέ τό χρῆμα. Αὐτό κρατῆστε το ...)

Καί ἀναρωτιέμαι τί νά θέλει στό Ἅγιον Ὄρος ὁ Θανάσης; ...!

Τον Ιούνιο του 2014 ο Γιάννης, ο γιος του Ντίνου, αποφάσισε να χαράξει τη δική του ρότα στη ναυτιλιακή βιομηχανία, πάντοτε όμως συνεργασία με την οικογενειακή εταιρεία των Μαρτίνων, τη Thenamaris. Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, και ίδρυσε τη Signal Maritime.(ἐδῶ)

Λές νά μήν ξέρουν γιατί ἰδρύουν τήν μία μετά τήν ἄλλη τίς ναυτιλιακές ἑταιρεῖες οἱ Μαρτίνοι; Ξέρουν,ξέρουν...



Πρόσφατα ο Γιάννης Μαρτίνος, τιμήθηκε με το βραβείο «New Generation Shipping Award» της Loyd’s (ἐδῶ)

Σοῦ ἔδωσαν βραβεῖο οἱ δράκοι; Μάλιστα...

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Μαρτίνος έχει ενισχύσει οικονομικά πολύ το Άγιο Όρος, με δωρεές του σε όλες τις ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας.


Αὐτάαα...



Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Αυταααα ...και είναι ;μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και εμείς τους ξερουμεεεεε.Οποτε με τις δωρεές ,παίρνει την χάρη του Αγίου Όρους ,δηλαδή ,τουτέστιν ,σας βάζουμε χέρι.Απο κάτω από το όρος ,ξέρει τι γίνεται ; Και ο Κλίντον πήγε στην Ακρόπολη το1999 ,όταν έφερε και τα 15 κοντέινερ μαζί ,πήρε και αυτός την θεϊκή ενέργεια...ελααα ,για να βλέπω τις κυριες να φτιάχνουν φανουρόπιτες !ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡρόδοτος Ε΄Βιβλίον(Τερψιχόρη) :

    [5.62.2] …οι Αλκμεωνίδες έβαλαν σ᾽ ενέργεια καθετί που περνούσε από το μυαλό τους εναντίον των Πεισιστρατιδών κι ανάμεσα στ᾽ άλλα έκαναν συμφωνία με τους Αμφικτύονες ν᾽ αναλάβουν εργολαβικά το ναό στους Δελφούς (αυτόν που βλέπουμε τώρα, όμως τότε δεν υπήρχε ακόμη) και να ολοκληρώσουν την οικοδόμησή του. [5.62.3] Κι έτσι που τα οικονομικά τους ήταν ανθηρά κι ήταν οικογένεια ανέκαθεν με μεγάλη υπόληψη, το ναό τον έχτισαν ωραιότερο από το πρόπλασμά του σ᾽ όλα τ᾽ άλλα, και μάλιστα, ενώ η συμφωνία ήταν να χτίσουν το ναό με πωρόλιθο, οικοδόμησαν την πρόσοψή του με μάρμαρο της Πάρου. [5.63.1] Και, καταπώς λένε οι Αθηναίοι, αυτοί οι Αλκμεωνίδες μένοντας καιρό πολύ στους Δελφούς δωροδόκησαν την Πυθία, ώστε, κάθε φορά που θα έρχονταν Σπαρτιάτες για να πάρουν χρησμό, είτε για ιδιωτική είτε για δημόσια υπόθεση, να τους παραγγέλνει να ελευθερώσουν την Αθήνα.

    Αὐτάαααα...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀριστόμαχε !

    Πολύ παλαιόν,ἀρχαιότατον τό ...σχέδιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀπό τήν σειρά δημοσιευμάτων μας :

      Τό ἄριστον σχέδιον τῶν ἐξουσιαστῶν ἡ ...δημοκρατία τους

      https://sxolianews.blogspot.com/2017/06/blog-post_7.html

      Διαγραφή
    2. Κι έτσι που τα οικονομικά τους ήταν ανθηρά κι ήταν οικογένεια ανέκαθεν με μεγάλη υπόληψη...

      Ὑπόληψιν τό ἔλεγαν,ὑπόληψιν τό λένε καί σήμερα !

      Οἱ ἴδιοι τότε,οἱ ἴδιοι σήμερα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀριστόμαχε !

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα ,αυταααα και ευχαριστώ δια την ενημερωσιν.Διατι μου πέφτει η ινσουλίνη κάθε φορά που διαβάζω για σιχαμενους ;χαχαχα , αστειεύομαι.Παντως ομολογώ ότι έχω μεγάλη ευχαρίστηση ,μου έχουν λυθη ,απασες οι απορίες από τα εφηβικά μου χρόνια.Και να σου πω είχα μεγάλη έφεση στην εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών ,τι πλούτος !ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου Ἀριστόμαχε,χαίρομαι πού,σπανίως μέν ἀλλά συμβαίνει,νά συναντῶ ἄντρες μέ ἔφεσιν στά Ἀρχαῖα Ἑλληνικά ! Ὁπότε σίγουρα θά διάβασες καί τό ἀρχαῖο κείμενον !

      Σαφῶς πλοῦτος ! Καί ἐάν κάποιος ἔχει καί λίγη φαντασία,τό πρᾶγμα λαμβάνει ἀλλες ...διαστάσεις...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Την καλην έσπεραν μου.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλήν ἐσπέραν καί σέ ἐσένα Ἀριστόμαχε,ὄχι ὅμως στούς ...Ἄρχοντες,παντός εἴδους...

      Διαγραφή