" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η Ηλιθιότητα στο μεγαλείο της ! ! !

Από τον Αδέσμευτο Τύπο, του Δημήτρη Ρίζου το παρακάτω, για το οποίο έχω να προσθέσω κάποια πράγματα. Πρώτον οι αναφερόμενες ηλίθιες καταστάσεις που περιγράφει ο κ. Ρίζος είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της βλακείας που δέρνει τους κατοίκους του Κλεινού Άστεως ( που μονάχα τέτοιο δεν είναι δηλ. ένδοξο, όπως το έχουν καταντήσει οι κάθε λογής ... μην πω, που το κατοικούν) !!! Δεύτερον και εδώ υπάρχει και άλλη μια υποκατηγορία που ξεχωρίζει τους πολλούς πολίτες τους Άστεως και αφορά εκείνους τους πανηλίθιους και "φουκαράδες" που θέλουν να κατατάσσουν εαυτούς στην "ελίτ" των Αθηνών!!!

Γι' αυτούς τους βλακέντιους ο λόγος του κ. Ρίζου που νομίζω θα έπρεπε να το καταλαβαίνει και να κάνει την διάκριση από τους πολλούς που όντως βιώνουν καταστάσεις πραγματικής φτώχειας και στέρησης!!!
Τώρα αν ο κ. Ρίζος ζεί μονάχα στην Αθήνα και περιφέρεται ίσως και αυτός ανά τα κοσμικά ( κέντρα ή ότι άλλο αναλόγου κοσμικότητος) δεν σημαίνει πως μπορεί να αποτυπώσει έτσι ελαφρά τη καρδία μια τέτοια άποψη!!!


Διαβάστε το:  

"Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ είναι και το χαρακτηριστικό αυτής της χώρας και αυτού του λαού!..…Και αυτή την αντίφαση ζούμε καθημερινά.Και επειδή δεν μ’ αρέσει να μιλάω στον αέρα, θα δούμε το θέμα με παραδείγματα…***ΑΠΟ τα χαράματα που ανοίγει το ματάκι μας, όλα τα Κανάλια, όλοι οι παρουσιαστές και αναλυτάδες μάς πνίγουν με… δυστυχία!..– Δυστυχισμένοι οι συνταξιούχοι, που τους κόβουν τη συνταξούλα τους…– Κάτω από το όριο της φτώχειας 2,5 εκατομμύρια Ελληνες!..– Τόσες δεκάδες χιλιάδες οι άνεργοι!.. κ.λπ. κ.λπ.***ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα… τραγικά δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές. Μαύρη μιζέρια κι εδώ.– Χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά!..– Κάποιοι ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων του Δήμου να βρουν κάτι να φάνε!.. κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.***ΚΑΙ ενώ όλα τα ΜΜΕ με ιδιαίτερη επιμονή βομβαρδίζουν τον ταλαίπωρο τηλεθεατή με μιζέρια, θλίψη, καταστροφολογία, έρχεται η πραγματικότητα, κόντρα στην εικόνα των ΜΜΕ.– Κάργα τα (ακριβά) νυχτερινά κέντρα από… φτωχούς Ελληνες να αδειάζουν τα μπουκάλια των ουίσκι και της βότκας……Και να πετάνε κατά δεκάδες τα πανέρια με τα λουλούδια…– Κάργα και οι καφετέριες και τα ρεστοράν από… θεόφτωχους συμπολίτες!..– …Και αμέτρητα τα ακριβά αυτοκίνητα να συνωθούνται στους δρόμους της… φτωχής Αθήνας!..– …Ενώ οι… φουκαριάρες Αθηναίες κρατάνε όλες τσάντες «Prada» και φοράνε «Ζακούζι"( μήπως εννοεί γκούτσι?) και άλλα ρουχαλάκια της… φτωχολογιάς!..

***

ΑΥΤΕΣ λοιπόν τις εξωφρενικές και θεοπάλαβες καταστάσεις αντίφασης ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο της φαιδράς αλλά… θεόφτωχης πορτοκαλέας!.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου