" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ !!!

Επειδή η υπόθεση "Τρομοκρατία" έχει λάβει κυρίαρχη θέση στα ΜΜΕ, αλλά και κατά συνέπεια στα ενδιαφέροντα των ελλήνων πολιτών αφού τα ΜΜΕ διαμορφώνουν στην ουσία αυτά τα ενδιαφέροντα, αναδιμοσιεύω την επερώτηση του κ. Τσίπρα για τον ρόλο του ΔΝΤ στην χώρα μας μετά τον δανεισμό, από άρθρο της Καθημερινής και του ΑΠΕ.
Αφιερωμένο σε όλους γαιτί το κυριαρχο θέμα είναι ΠΑΝΤΑ το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!!


"Ερώτηση Τσίπρα προς Παπανδρέου για το ρόλο του ΔΝΤ


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατάθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας με θέμα «Ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον μηχανισμό δανειακής υποστήριξης της Ελλάδας και οι συνέπειες ανάμιξής του» .
Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
«Η απόφαση της 25ης Μαρτίου και η εξειδίκευση της λίγες ημέρες μετά, δίνουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ρυθμιστικό λόγο και αρμοδιότητες. Έτσι ο μηχανισμός εισάγει την λογική και τις πρακτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην καρδιά της Ευρώπης, αδιαφορώντας για τις παταγώδεις αποτυχίες που είχε στο πρόσφατο παρελθόν και την κοινωνική και οικονομική κατάρρευση που επέβαλλε σε όσες χώρες εφήρμοσε την ‘τεχνογνωσία’ του. Αυτή η ‘τεχνογνωσία’ αφορά κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων, ραγδαίων ιδιωτικοποιήσεων και συμπίεσης των μισθών» .

«Η συνταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συνδυασμό με την εισοδηματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, θα οδηγήσουν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, η οποία θα έχει διάρκεια πολλαπλάσια από αυτήν που υπολογίζει η κυβέρνηση. Επειδή η κοινωνία δοκιμάζεται από τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων της κυβέρνησης, επειδή η πείρα άλλων χωρών διδάσκει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν διστάζει να επιβάλλει πρόσθετα μέτρα όταν αυτό κρίνει» .
«Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός
-Ποιες εκτιμά ότι θα είναι οι συνέπειες των μέτρων και της ανάμειξης του ΔΝΤ στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας;
-Δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι δεν θα λάβει πρόσθετα επώδυνα μέτρα, που θα συρρικνώσουν περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και θα κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος;
-Σχεδιάζει πρόγραμμα επίσπευσης ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που υπολογίζεται πάνω από 300 δις ευρώ;
-Πως νομιμοποιείται η κυβέρνηση να υπαγάγει την χώρα στο ΔΝΤ, χωρίς συζήτηση στη Βουλή, και χωρίς να έχει τέτοια εντολή από το εκλογικό σώμα;» .

http://www.kathimerini.gr/
 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου