" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ...

"Η Βουλγαρία ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις οικονομικές συνέπειες και τις ζημιές που υπέστη από την αρχή του αποκλεισμού των σταθμών ελέγχου στα σύνορα της με την Ελλάδα μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην γραπτή ενημέρωση γίνεται απολογισμός των απωλειών στο διμερές εμπόριο, στις μεταφορές μεταξύ των δύο χωρών, όπως και σε συγκεκριμένους κλάδους της βουλγαρικής οικονομίας, αγροτικός τομέας, τουρισμός, κλωστοϋφαντουργία.

Τα στοιχεία της Σόφιας δείχνουν, ότι το 40% από τον κατάλογο των συνηθισμένων για την εποχή βουλγαρικών εξαγωγών έχουν επηρεαστεί από τον αποκλεισμό. Όσον αφορά τις εισαγωγές, το 92% από τα πορτοκάλια και το 75% από τα μανταρίνια στη Βουλγαρία συνήθως εισάγονται από την Ελλάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το βουλγαρικό υπουργείο αναφέρει ότι υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση τακτικών δρομολόγιων των επιβατικών λεωφορείων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ακυρώθηκαν και δύο δρομολόγια στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή Σόφια-Θεσσαλονίκη.
Αρνητική είναι η επίδραση του αποκλεισμού στον τουρισμό. Ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών στα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας έχει μειωθεί κατά 5% μόνο τον Ιανουάριο, σχολιάζει το βουλγαρικό υπουργείο.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό ΥΠΕΞ, περισσότερες από 110 επιχειρήσεις στους βασικούς κλάδους της οικονομίας της Βουλγαρίας έχουν δηλώσει απώλειες από τα μπλόκα μέχρι στιγμής. Το υπουργείο θα συνεχίσει να αναλύει τα στοιχεία για τις ζημιές της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση."

Λέει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αλλά οι δικοί μας εδώ "Τρία πουλάκια κάθονται..." !!! Καρφάκι δεν τους καίγεται και σημασία καμία δεν δίνουν στο αν η χώρα πληρώσει την "νύφη" και μάλιστα πολύ ακριβά όπως όλα δείχνουν...
Για 40% μόνο στις εξαγωγές αλλά έως και 95% κατα μέσο όρο στις εισαγωγές των εσπεριδοειδών, κάνει λόγο το Υπουργείο εξωτερικών της Βουλγαρίας!!! Καθόλου λίγο δεν είναι και η ζημιά ή ο απολογισμός αυτής τελικά όχι μόνον θα βαρύνει τις πλάτες μας αλλά πιθανώς οι προεκτάσεις να θίξουν και τις ήδη "περίεργες" σχέσεις με την Ε.Ε. που τελευταία, δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε...
Από την μία έχουμε την κατάσταση που μας επιβάλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ και από την άλλη τους αγρότες να εξωθούν τα πράγματα στα άκρα με όποια επίπτωση!!!
Εδώ δεν ξέρουμε αν τελικώς η Ε.Ε. μπορέσει να μας εξασφαλίσει ότι θα βοηθήσει στην αποπληρωμή της καταχρεωμένης χώρας μας και οι αγρότες τραβάνε το σκοινί και όπου μας βγάλει η άκρη. Σήμερα είναι οι Βούλγαροι, αύριο γύρευε ποιός θα μπορούσε να είναι!!! Και οι κ.κ. Τσίπρας , Παπαρήγα να τους ενθαρρύνουν "Κρατάτε γερά" !!!
Ε, Ελλάδα τι τραβάς και τι έχεις ακόμη να τραβήξεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου