" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...


Tο ότι έχουμε περιπέσει σε μία νοσηρή κατάσταση ως ανθρωπότητα, νομίζω πως δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει! Απλά ξεκινώντας απο τα πιο επουσιώδη(;) όπως είναι η τηλεόραση λ.χ. και εδώ πρέπει να κάνω μία επισήμανση όσο αφορά το επουσιώδες αυτής, εννοώ ότι επειδή είναι στην δική μας ευχέρεια να την ανοίξουμε ή όχι την χαρακτηρίζω έτσι.Γιατί προσωπικά τηλεόραση βλέπω το πολύ 2-3 ώρες ημερησίως. Και μάλιστα όχι πάντα...
Αν λοιπόν ξεκινήσει κανείς να εξετάσει την ευτέλεια της τηλεόρασης σίγουρα άκρη δεν πρόκειται να βγάλει αφού μόνο άχρηστα πράγματα ή το πολύ-πολύ κάτι κάτω του μετρίου θα έχει μπροστά του να αναλύσει!!! Και άραγε τι είδους ανάλυση να κάνεις όταν ο εξευτελισμός κυρίως της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έχει αναχθεί σε διασκέδαση!!!
Το τι βλακεία και ανοησία μας σερβίρεται ως ενδιαφέρον, αυτό δεν μπορεί να υπολογισθεί γιατί μόνο τέτοια υπάρχουν, άρα θεωρούνται ως κάτι φυσιολογικό!!! Όμως να θέλουν να περάσουν, ντε και καλά, ότι τα ενδιαφέροντα που βγαίνουν άπο το μέσο αυτό είναι η παρουσίαση του κάθε λογής καθηστερημένου ή στερημένου απο εγκεφαλική ουσία ή ακόμη το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι "διασημότητες" (τρομάρα τους τέτοιες διασημότητες !!!), όπως επίσης τα καραγκοζιλίκια και τα συνεχή άνευ τέλους χαχανητά των παρουσιαστών λες και ανα πάσα στιγμή τους λένε ανέκδοτα (γελάει ο μωρός καν τι μη γελοίο ει) έ, αυτό ξεπερνά κάθε ανοχή και κάθε όριο!!!
Ο υπέρτατος εξευτελισμός φαίνεται όταν ένα κανάλι λόγω της ανυπαρξίας του λανσάρει μία τέλεια ανοησία( πόσο τέλεια μπορεί να είναι άραγε η ανοησία!!!) και τρέχουν να αντιγράψουν και οι υπόλοιποι!!!
Σταγόνα στον ωκεανό της βλακείας θα μου πείς, αλλά δεν μπορώ να μην το αναφέρω. Κάνω λόγο για το "πράγμα" αυτό που έχουν βάλει να λέει ...τον καιρό(;) !!! στις ειδήσεις γνωστού για τις άμετρες ανοησίες καναλιού, το οποίο "πράγμα" θέλουν και καλά να μας το περάσουν για "ωραία γυναικεία ύπαρξη" !!!
Έ, λοιπόν, άν είναι έτσι το ωραίο τότε να πάμε να πνιγούμε όλοι μας, γυναίκες και άνδρες!!! Και μετά από αυτό να βγαίνουν τα γνωστά "νούμερα" της τηλεόρασης και να επαναλαμβάνουν τις γελοίες ατάκες της περί ου ο λόγος γυναίκας(;), μάλλον "πράγματος".
Μωρέ είμαστε άξιοι της μοίρας μας. σαν άνθρωποι, σαν νοήμονα(;) όντα, σαν πνευματικές (;) υπάρξεις, σαν ..... και ουκ έστι αριθμός !!! Λυπηρό και θλιβερό μαζί το να διαπιστώνεις την κακομοιριά και την μιζέρια του πνεύματος ακόμη και όταν αφορά το είδος της διασκέδασης!!! Ίσως εκεί τα πράγματα να είναι περισσότερο θλιβερά καθ' ότι μέσω αυτών των ...διασκεδάσεων ο κόσμος αποζητά να ξεφύγει λίγο απο τα σκοτεινά και άσχημα και σαφώς σοβαρά που καθημερινά τον απασχολούν. Και του σερβίρεται η ανοησία και η βλακεία και αποβλακώνεται και χάνεται στον λαβύρινθο της !!! Και μένει εκεί άπραγος και άλαλος να κάνει τι άλλο? Τον πίθηκο και να μιμείται τα σκουπίδια...
Αλλά μάλλον για τα σκουπίδια είμαστε αφού τα μυρίζουμε και αντί να κλείσουμε την μύτη μας και να φύγουμε μακριά, λέμε: " τι ωραία που μοσχοβολούν" !!!




1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ σωστά τα λές. Συμφωνώ. Θα ήθελα να προσθέσω ακόμα πάνω σε αυτό το θέμα, πώς η τηλεόραση είναι η τεχνολογία της καθοδήγησης του κόσμου, της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, του ελέγχου του νού και πάνω από όλα, σαν υπνωτιστικό καλειδοσκόπιο, αποτελεί το κυριότερο «όπλο» των εξουσιαστών για την στέρηση της Ελευθέριας της Σκέψης. Διότι το να σκέπτεται κανείς ελεύθερα θα πεί ότι επεξεργάζεται αυτά πού εισέρχονται στον εγκέφαλό του και τά διαμορφώνει με την χρήση της Φαντασίας του . Η Φαντασία όμως περιορίζεται και εκμηδενίζεται όταν καταργούνται οι αισθήσεις. Οι αισθήσεις πάλι σχετίζονται άμεσα και βασικά με την εγκεφαλική επεξεργασία και διαμόρφωση όλων όσων λαμβάνει μέσω αυτών και τά εκφράζει με τον Λόγο. Τον πρώτο λόγο έχει ή όραση. Η όραση είναι η σπουδαιότερη αίσθηση γιατί λαμβάνει τις εικόνες του χώρου και τις μεταφέρει στην περιοχή του «εγκεφαλικού θαλάμου» , έναν χώρο μέσα στον οποίο εργάζεται ή φαντασία. Ο περιορισμός της φαντασίας σημαίνει ότι αυτό πού είδα, αυτό είναι , άρα δεν έχω την δυνατότητα να το σκεφτώ διαφορετικά {εφόσον βρίσκομαι σε κατάσταση ύπνου}άρα το τοποθετώ σαν δεδομένο σε κάποιο κυτταρικό σύμπλεγμα στον εγκεφαλικό μου ιστό και το διατηρώ έως ότου μού σταλεί κάποιο νέο μήνυμα πού να το αναιρεί{ αν συμφέρει τους εξουσιαστές} για να αναθεωρήσω το δεδομένο .
    Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα , χάνεται η πρωτοβουλία , η καινοτομία , η δράση , η αντίδραση, η ελευθερία . Ο κόσμος κινείται ομοιόμορφα, σκέπτεται ομοιόμορφα , αντιδρά ομοιόμορφα , εκφράζεται ομοιόμορφα. Αποτελεί μια μάζα. Ελέγχεται από αυτούς πού δημιουργούν αυτή την μάζα . Και όλοι αυτοί πού αποτελούν την μάζα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μην γνωρίζουν γιατί ήρθαν στην ζωή . Ώσπου θα έρθει μια μέρα πού θα πεθάνουν ανούσια έτσι όπως ήρθαν και θα δώσουν την σκυτάλη της δουλείας στους απογόνους τους για να μην χαθεί το γρανάζι από την μηχανή του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή