" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Bloomberg: Η Μέρκελ δεν έχει σχέδιο αντίδρασης σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «έχει δέσει τον γάιδαρο της»


Γράφει ο Αντίοχος 
 
Τα πράγματα στη θέση τους βάζει το (γνωστών συμφερόντων…) πρακτορείο Bloomberg, σχετικά με την… ανησυχία που δήθεν έχει κυριεύσει τους διεθνείς τοκογλύφους, για το ενδεχόμενο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (όπως γράφουν μερικά πληρωμένα παπαγαλάκια του φον Αντωνάκη στο εξωτερικό).

Όπως, λοιπόν, βεβαιώνει το Bloomberg «ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές ομολόγων ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, καθώς πλησιάζει πιο κοντά στην ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα. Η θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει γίνει πιο συμβιβαστική, καθώς δεσμεύεται να διατηρεί ισοσκελισμένο τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν και πολλοί αναλυτές, αμφισβητούν τους υπολογισμούς που βρίσκονται στη βάση της διπλής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ -της νέας δέσμευσής του που αφορά στον προϋπολογισμό και της παλαιότερης υπόσχεσης για την κατάργηση της λιτότητας- λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας κρύβει ένα σχέδιο που θα βυθίσει τη χώρα ξανά σε οικονομικό χάος. Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δέσμευσή του ότι θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των ιδιωτών επενδυτών».

Επίσης, το σχετικό δημοσίευμα μεταφέρει δήλωση ανώνυμου αξιωματούχου της Κομισιόν, σύμφωνα με τον οποίο: «αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πεισθεί από την οικονομική πραγματικότητα να σεβαστεί τις απαιτήσεις για τη συμμετοχή στο ευρώ».

Τέλος, παρατίθεται και μια βαρύνουσας σημασίας δήλωση ανώνυμου αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης, που υποστηρίζει ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιδράσει σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αναμένει ότι ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί το στάτους κβο».

Και βέβαια, όταν λέει ο αξιωματούχος –σε διπλωματική γλώσσα- ότι η φράου Μέρκελ «αναμένει ότι ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί το στάτους κβο», εννοεί ότι η φράου «έχει δέσει το γάϊδαρό της», καθώς ο mister Tsipras έχει δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις, πως θα είναι υπάκουος, όσο και ο Σαμαράς. Και ως γνωστόν, ειδικά οι Γερμαναράδες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου