" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ: Δεν θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου για να μάθουμε ποιος τον προειδοποίησε και για ποιον δούλευε!

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ: Δεν θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου για να μάθουμε ποιος τον προειδοποίησε και για ποιον δούλευε!

Στην υπόθεση Χαϊκάλη υπάρχουν ορισμένες κομβικές λεπτομέρειες που θα φώτιζαν ολόκληρη την υπόθεση. Μάλιστα η απουσία διερεύνησης των συγκεκριμένων σημείων καθιστά βέβαιο ότι η υπόθεση είναι αδύνατο να εξιχνιαστεί. Συγκεκριμένα για να βρεθεί η αλήθεια απαιτείται να μάθουμε:
  1. Ποιος προειδοποίησε τον Αποστολόπουλο να μην παραστεί στο ραντεβού που θα οδηγούσε στην σύλληψή του; Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνοι που υποτίθεται ότι γνώριζαν είναι οι Ντογιάκος, Στάθης της Κρατικής Ασφάλειας και Χαϊκάλης. Ποιος είναι ο ένοχος άραγε;
  2. Πέραν του γεγονότος ότι στον διάλογο αναφέρεται το όνομα του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη, με διαφημίσεις σε όλες τις συστημικές εφημερίδες, που έχει αγοράσει τα πάντα επί Σαμαρά, υπάρχει και το ζήτημα των αποδείξεων. Μιλούσε ο Αποστολόπουλος με κυβερνητικό παράγοντα; Από πού θα έβρισκε τα λεφτά για τον Χαϊκάλη και ό,τι άλλο απαιτούσε η συμφωνία;
Είναι σαφές ότι χωρίς αυτές τις πληροφορίες δεν υπάρχει υπόθεση. Είναι επίσης σαφές ότι ο μόνος τρόπος απόκτησης αυτών των πληροφοριών είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η σχετική έρευνα, χώρια που έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη ημέρα της καταγγελίας, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνομιλία που θα κανονίζει ο Αποστολόπουλος ζητήματα της εν λόγω υποθέσεως.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σχετικά: «Εκτός απροόπτου η έρευνα για την απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη θα κλείσει αύριο με πορισματική αναφορά του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στον προϊστάμενό του Ισίδωρο Ντογιάκο. Οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη και δεν θα προχωρήσουν σε καμία άλλη κίνηση, όπως για παράδειγμα άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου όπως ζήτησε η πλευρά Χαϊκάλη.»

Είναι σαφές ότι για άλλη μία φορά η «παράγκα Μπάμπη» βρίσκεται εν πλήρη δράση κουκουλώνοντας κακουργήματα. Όμως τίποτα δεν μπορεί να σώσει τον Σαμαρά και τους επίορκους συνεργάτες του από τα... ισόβια δεσμά. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυσχεραίνουν συνεχώς την μελλοντική τους θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου