" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Εὐτυχῶς ποὺ κάπου, κάποιοι γονεῖς, χαμηλώνουν τὸ κεφάλι.

 

Αυτό το κακομαθημένο κορίτσι (αριστερά) κόρη του επικεφαλής της Korean Air και – μέχρι χθες – εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας, έγινε έξαλλο όταν η αεροσυνοδός στην πρώτη θέση (σε πτήση της εταιρείας από Νέα Υόρκη προς Σεούλ) τόλμησε να της φέρει φιστίκια μακαντέμια σε σακουλάκι και όχι σε πιάτο. Και αντέδρασε δίνοντας εντολή να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ το αεροσκάφος στην πύλη του αεροδρομίου JFK, στην Νέα Υόρκη. Το συλλαμβάνει ο νους σας;
 

Ζήτησε συγγνώμη βέβαια το κορίτσι (τι «κορίτσι» δηλαδή, 40 χρονών…), αλλά το κακό είχε γίνει. Έγινε… της Κορέας στην Ν. Κορέα.

Δείτε τώρα αντίδραση γονιού.

Μάζεψε τους δημοσιογράφους και αφού τους ανακοίνωσε ότι απέλυσε την κόρη του από την εταιρεία, τους είπε με σκυμμένο το κεφάλι:

«Εκλιπαρώ τον κόσμο να κατηγορήσει εμένα γι’ αυτό που έγινε, διότι είναι δικό μου λάθος. Απέτυχα να διαπαιδαγωγήσω σωστά την κόρη μου».

Ευτυχώς που κάπου κάποιοι γονείς χαμηλώνουν το κεφάλι, κρίνουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και δηλώνουν «απέτυχα», γιατί… ξέρετε; Εδώ στο ελλάντα οι γονείς είναι όχι μόνο στο απυρόβλητο όταν τα βλαστάρια τους κωλοπαιδαρίζουν, αλλά ορισμένοι μάλιστα μας απαγορεύουν να τους κρίνουμε.  
Γιατί βλέπεις είναι άτιμη η κοινωνία και για όλα φταίει αυτή.

Ναι κύριε πρόεδρε της Korean Air, δεκτή η συγγνώμη σου, αλλά ΕΣΥ φταις. Απέτυχες να την μεγαλώσεις σωστά. Αλλά έπραξες και δεύτερο λάθος που την απέλυσες. Στην θέση σου θα την τοποθετούσα στην θέση της καθαρίστριας καμπίνας. 

Να νοιώσει την προσβολή στην εργαζόμενη αεροσυνοδό – πρωτίστως! – και βέβαια στους επιβάτες.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης
Φιλονόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου