" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς σε παράκρουση παρακαλάει για σωτηρία

Σαμαράς σε παράκρουση παρακαλάει για σωτηρία: Ή Σταύρο Δήμα ή Χρυσή Αυγή!

Συνέντευξη στην σαμαρική ΝΕΡΙΤ έδωσε πριν από λίγα λεπτά ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας έκκληση προς βουλευτές και πολίτες να τον λυπηθούνε. Υπήρξε πραγματικά θλιβερή η εικόνα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος χωρίς κανένα ίχνος αξιοπρέπειας έταξε υπουργεία και υφυπουργεία σε όσους τον βοηθήσουν να παραμείνει πρωθυπουργός για λίγους μήνες ακόμα.

Το παραλήρημά του ξεκίνησε από την αρχή της συνέντευξης, αφού με θράσος απεύθυνε ευχές προς τους δοκιμαζόμενους, από τις πολιτικές του, Έλληνες για περισσότερη αισιοδοξία του 2015, αγνοώντας προφανώς ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων, το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους Έλληνες θα είναι η πτώση του απεχθούς δικτάτορα και της μνημονιακής παράγκας του.     

Συνοψίζοντας τα λεγόμενά του πρωθυπουργού, παραβλέποντας τα εμφανή σημάδια που έχει αφήσει πάνω του και στις εκφράσεις του η όλη... κατάσταση, μπορούμε να πούμε ότι παρακάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα για να μην γίνει η Χρυσή Αυγή ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Απέφυγε, όμως, να σχολιάσει τις θετικές ψήφους των αποστατών, ώστε να μας διευκρινίσει αν και αυτές είναι... ανεπιθύμητες.

Παρά το γεγονός ότι οι ερωτήσεις ήταν εξόχως αβανταδόρικες, ο Σαμαράς πολλάκις έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του, επαναλαμβάνοντας συνεχώς την παραίσθησή του ότι «οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές», φτάνοντας μέχρι σημείου... τρέλας να λέει ότι «θα κερδίσει τις εκλογές».

Αποκάλεσε όποιους δεν ψηφίσουν «Σταύρο Δήμα» εκβιαστές και παραποίησε το Σύνταγμα, λέγοντας ότι αυτό «δεν προβλέπει μη υπερψήφιση του Δήμα».

Η θητεία του Σαμαρά τελειώνει σε λίγες ημέρες και ο ίδιος είναι εμφανώς ράκος. Πέραν του εθνικού συμφέροντος που προστάζει την καταψήφιση του μνημονιακού υποψηφίου, η θλιβερή εικόνα του Σαμαρά δημιουργεί και ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, να καταψηφιστεί ο μνημονιακός υποψήφιος για να πάει ο Σαμαράς στην... ηρεμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου