" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΓΙΝΕ… ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ


mitsotakis me samara apostasia

Γράφει ο Αντίοχος

Αποκαλυπτικότατος σχετικά με το παρασκήνιο του σκοπιανού ζητήματος επί της πρωθυπουργίας του, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, είναι ο συνήθως κυνικά ειλικρινής Κ. Μητσοτάκης, στο  βιβλίο του δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα με τίτλο «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Όπως, λοιπόν, υποστηρίζει ο… μαθουσάλας, ο τότε πρόεδρος Καραμανλής ήθελε συμβιβασμό και διπλή ονομασία, αλλά μόλις είδε τη λαϊκή οργή τα γύρισε κι έβαλε τα… κλάματα («το ιστορικό δάκρυ του εθνάρχη για τη Μακεδονία», όπως έλεγαν τότε τα φερέφωνά του).

Μετά τον ψευτοεθνάρχη, η μπάλα παίρνει τον «αλήτη-προδότη-Σαμαρά» (όπως τον αποκαλούσαν εκείνα τα χρόνια οι οπαδοί της ΝΔ), ο οποίος –σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του Μητσοτάκη – η οποία αποδεικνύεται αληθινή από τα γεγονότα), «τα έκανε μούσκεμα», διότι δεν εκμεταλλεύθηκε –κατά τη συζήτηση για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που απαιτείτο ομοφωνία στην απόφαση- τον διακαή πόθο των Γερμανών για ανεξάρτητη Κροατία, για να επιλυθεί σε αντάλλαγμα το σκοπιανό ζήτημα. Πράγματι, αν πιέζονταν τότε οι Γερμανοί για την Κροατία, αυτοί θα πίεζαν τους σκοπιανούς –που ακόμα δεν είχαν δημιουργήσει κρατική οντότητα, ήταν επαρχία της Γιουγκοσλαβίας- να αφήσουν στη μπάντα το όνομα «Μακεδονία» και τους αλυτρωτισμούς, και να ονομαστούν αλλιώς (π.χ. Βαρντάρσκα), αν θέλουν να υπάρξουν ως ξεχωριστό κράτος. 
Ιδού τι λέει ο Μητσοτάκης:

 «Ο Σαμαράς τα έκαμε μούσκεμα. Δεν φταίει αυτός, φταίω εγώ που έστειλα έναν άπειρο άνθρωπο, υποχώρησε στην αφόρητη πίεση. Του είπα: “Ανόητε, εκείνη την ώρα θα μπορούσες να πάρεις ό,τι ήθελες, να πεις υποχωρώ αλλά θέλω να μου λύσετε το πρόβλημα των Σκοπίων”. Οι Γερμανοί θα έλυναν τότε το πρόβλημα των Σκοπίων με αντάλλαγμα αυτό της Κροατίας».

Όπως βλέπουμε, ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι για όλα φταίει η απειρία του Σαμαρά. Ίσως, γιατί δε θέλει να προχωρήσει παραπέρα και να πει ευθέως ότι ο Σαμαράς ήταν ή έγινε τότε άνθρωπος των Γερμανών (φον Αντωνάκης), με αντάλλαγμα τη μελλοντική του στήριξη από τη γερμαναρία. Την οποία, βλέπουμε πεντακάθαρα στις ημέρες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου