" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΣΚΑΣΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΒΟΜΒΑ! ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑ! ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ...

Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης αφήνουν σαφέστατες αιχμές για τη θετική ψήφο των 4 βουλευτών, Αηδόνης, Ψαριανός, Λυκούδης, Νταβρής, οι οποίοι άλλαξαν στάση και ψήφισαν θετικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ένα πραγματικό χάος επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου με τους βουλευτές κυριολεκτικά να βρίσκονται σε μια αρένα, όπου προφανώς όλα επιτρέπονται.

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, δύο ανεξάρτητοι βουλευτές έρχονται να βάλουν νέα φωτιά στο ήδη εκρηκτικό πολιτικό κλίμα. Ο λόγος για τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αφήνουν σοβαρότατες υπόνοιες για χρηματισμό τεσσάρων βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν θετικά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές φωτογραφίζουν τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών:

"Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό.

Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας".


stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου