" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ ’93″-ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ.

ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, Η SIEMENS, Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ “ΓΥΠΕΣ” ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΙΜΑ 

APOSTASIA-SAMARA1

Αλγεινές μνήμες βρώμικου ’93 θυμίζουν οι μέρες που διάγει πολιτικά η χώρα. Τα όσα έγιναν τότε περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, ο Παναγιώτης Αποστόλου και έχουν ειδικό ενδιαφέρον αφού παραπέμπουν πιθανόν- και με τους ίδιους πρωταγωνιστές- στο σημερινό 2014.
«Ποιος έριξε την κυβέρνηση το 1993 κε Μητσοτάκη;». Το συγκεκριμένο άρθρο έτυχε μεγάλης δημοσίευσης και από το ελεύθερο διαδίκτυο. http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/331-poios-erixe-thn-kivernhsh-mhtsotakh

“…Σε αυτό το άρθρο αποδεικνυόταν, από όσα καταγγέλλει, ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην τότε συνέντευξή του στον Πάνο Παναγιωτόπουλο (Αnt1), πως την κυβέρνησή του το 1993 την έριξε ο σημερινός Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ δε, άλλων ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης:
 «Ε΄ τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ο Συμπιλίδης ήρθε κρυφά σαν κλέφτης από την πίσω πόρτα για να ρίξει την κυβέρνηση. Όλα αυτά δεν είναι ομαλά. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπήρξε συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων. 
Η “Πολιτική Άνοιξη” δεν πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Η ΠΟΛΑΝ ένα στόχο μπορεί να έχει, να βλάψει τη ΝΔ βοηθούντος και του εκλογικού νόμου. Άρα, αυτή την ώρα η ΠΟΛΑΝ γιατί ρίχνει τη ΝΔ; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί… Η πολιτική της ΝΔ στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ έπληξε κατεστημένα συμφέροντα και υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι είχαν λόγους να ρίξουν τη ΝΔ». 

Επίσης,δημοσιευόταν, επιστολή που στάλθηκε από την πολυεθνική εταιρεία Siemensστις 30 Αυγούστου 1993, λίγες ημέρες πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να επέμβει προσωπικά (γίνεται αναφορά δυο φορές), προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, κ. Μάνου, ώστε να καταχωρηθεί ο διεθνής διαγωνισμός 7753/92 των ψηφιακών παροχών (1´100 χιλ.) του ΟΤΕ στην ως άνω εταιρεία:
«Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – ΕΠΕΙΓΟΝ- 30/8/1993
Κατακύρωση Διεθνούς Διαγωνισμού ΟΤΕ 1΄100 χιλιάδων ψηφιακών παροχών (Διαγωνισμός ΟΤΕ υπ΄ αρ. 7753/93).

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στ.Μάνο, θεωρούμε πλέον, απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση. Συνημμένα σας αποστέλλουμε και την σχετική απαντητική επιστολή μας από 27/8/93 προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς».

Από την «Ελεύθερη Ώρα» παρουσιάζεται η επιστολή που στάλθηκε από την πολυεθνική εταιρεία Siemens, εξ ονόματος του Γενικού Διευθυντού της, Bernhard Dombek, στις 27 Αυγούστου 1993, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Μάνο, με σκοπό την ανάληψη του έργου από την Siemens(συνημμένη) και η οποία παρέμβαση δεν τελεσφόρησε και για το λόγο αυτό μετά από τρεις ημέρες ζήτησαν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού (επιστολή 30/8/1993). Βέβαια, αυτή η επιστολή προς τον κ. Μάνο (27/8/1993) έγινε για το θεαθήναι από πλευράς Siemens και μοναδικό σκοπό είχε να καταγραφεί η συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί μια μόλις ημέρα πριν (26/8/93) στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων της εταιρείας και του Υπουργού. Για του λόγου τω αληθές, η επιστολή προς τον Υπουργό, αναφέρει στην αρχή τα εξής; «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, πρώτον θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μου διαθέσατε, για να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα του διαγωνισμού του ΟΤΕ υπ΄αριθ. 7753/92. Επί των απόψεών σας θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω τα όσα σας εξέθεσα εχθές, ως εξής….». 
Έτσι, αυτή η επιστολή επισυνάφτηκε στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση.

Ο Στέφανος Μάνος, στις 20 Απριλίου 2012, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά μίλησε εφ όλης της ύλης για τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012 και μεταξύ άλλων ανέφερε: «…ο Γιώργος Συμπιλίδης δεν έκανε κακό στη ΝΔ, αλλά στην ίδια την Ελλάδα, καθώς επανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία…Δεν πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν τα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν έχουν τσίπα και θα έρθουν νέα χαράτσια καθώς δεν βάζουν το κράτος σε δίαιτα…».
Σε άλλη παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «…το κράτος στην Ελλάδα ταυτίζεται με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα και τελικώς καταλήγει όλες αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις να είναι εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων του κόμματος που εκείνη την ώρα κυβερνά. Δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει μετοχή στα χέρια του κράτους, σε ότι αφορά τον ΟΤΕ…».
Ωστόσο, στην προχθεσινή παρουσία του βιβλίου, του κ. Μητσοτάκη «Μπροστά από την εποχή της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», πολλοί είχαν πιστέψει πως θα τολμούσε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τους πραγματικούς προδότες και τους λόγους της ανατροπής της κυβέρνησής του. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Μητσοτάκης ήταν υποχρεωμένος να σιωπήσει, προφανώς, για να απενοχοποιήσει τον σημερινό Πρωθυπουργό από τις ευθύνες του για το «βρώμικο ΄93», ελέω του πολιτικού μέλλοντος του Κυριάκου και της Ντόρας, μέσω της υπουργοποίησής τους στον θρυλούμενο σύντομο ανασχηματισμό της κυβέρνησης!.

Συνεπώς, εσείς κε Μάνο, από τη στιγμή που ήσασταν εκ των βασικών σχεδιαστών της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκείνη την εποχή του «βρώμικου ΄93», δεν έχετε ιερή υποχρέωση, έστω και μετά από 20 χρόνια, να κατονομάσετε ευθέως τους προδότες και τα ανταλλάγματα που εισέπραξαν προκειμένου σήμερα να έχουν τη δυνατότητα να εκχωρούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να εξαθλιώνουν το λαό μας σε επίπεδα κατοχής; Είναι Εθνική επιταγή να μιλήσετε προκειμένου να ανατραπεί αυτή η φαύλη κυβέρνηση. Πεποίθησή μου πως ο Αντώνης Σαμαράς θα ανατραπεί από το παρελθόν του και όχι πρωτίστως από το παρόν του!”.

Σήμερα πρωταγωνιστές-πιράνχας με ίδια αλλά και μεταμορφωμένα και παραποιημένα ονοματεπώνυμα έρχονται να ξαναπαίξουν βρωμερά παιχνίδια αποστασίας.
Ακούγονται διάφορα που δεν μπορεί να είναι όλα ψέμματα. Επιχειρηματίες, τραπεζίτες και έξωθεν κέντρα παρέμβασης, προσφέρουν όσο όσο για ψήφους, τιμή και ηθικές αξίες, ότι έχει απομείνει από γελοίους βουλευτές και κοινοβουλευτικά ανδρείκελα.

Η προδοσία είναι ψυχική νόσος. Και για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται είτε θεραπεία κατ ‘οίκον είτε εγκλεισμό. Ας αποφασίσει τι θα κάνει το ζόμπι του Μαξίμου.

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου