" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΒΟΜΒΑ στην Ελληνική Αγορά! Κλείνει η Μεγαλύτερη εταιρεία της ΧΩΡΑΣ – Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ΔΡΟΜΟ!!!

Μέχρι αύριο αναμένεται να μπει λουκέτο στην μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στους εργαζόμενους…

Πρόκειται για την Hellenic Steel μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο του χάλυβα και ο μοναδικός παραγωγός στον τομέα της ψυχρής έλασης στην Ελλάδα.

H εταιρία έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, απόφαση η οποία ελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ανησυχία που επικρατεί στους εργαζομένους είναι μεγάλη, ενώ όπως ενημερώθηκαν από την διοίκηση θα τους δοθεί άδεια, μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της χαλυβουργίας.
Ήδη Γερμανοί αλλά και Ρώσοι επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να θεωρείται τίποτα ακόμη βέβαιο.


Το θέμα Hellenic Steel έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρία να μην «κατεβάσει ρολά».

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρείας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).


Και όλα αυτά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητρική ILVA, η οποία τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε υπό επιτροπεία λόγω σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης της μονάδας του Τάραντα και επί του παρόντος τελεί υπό τη διαχείριση έκτακτου, ο οποίος διορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση.

H ILVA,σύμφωνα με τo fpress.gr, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κρίση εισοδημάτων και ρευστότητας, η οποία οφείλεται σε σοβαρές διαχειριστικές ζημιές που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου