" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΨΥΧΑΡΗΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ… ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ!



samaras 19

Γράφει ο Αντίοχος

 Πολλαπλό χτύπημα στον «αλήτη-προδότη-Σαμαρά» (όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί της ΝΔ το 1993), που σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Στέφανο Χίο πίνει 7 (!!!) ηρεμιστικά την ημέρα, έδωσε από τις φυλλάδες του μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο άλλοτε κολλητός του, ολιγάρχης Ψυχάρης, χτυπώντας τον στο… αδύνατο σημείο του.

Η αρχή έγινε από τα «Νέα» το Σάββατο, που… διέγνωσαν «Κατάθλιψη προ των πυλών». Ιδού τα… συμπτώματα του ασθενούς:

«Όσοι τον έχουν δει τελευταίως τον περιγράφουν κατηφή, ανόρεχτο, συνεχώς εκνευρισμένο, έτοιμο να αρπαχτεί και επιπλέον ανήσυχο. Πολύ ανήσυχο. Και απογοητευμένο. Σχεδόν καταθλιπτικό. Σαν να ξαναγυρίζει στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του 1996-2004. Βρίζει σε πρώτη ευκαιρία, τόσο που είναι δύσκολο να έχεις μια ολοκληρωμένη συζήτηση μαζί του. Το ίδιο και στο τηλέφωνο. Δεν μπορεί να καταλάβει – και το λέει – «πως του συμπεριφέρονται έτσι». Σε αυτόν «που έκανε όλα όσα είχαν συμφωνήσει». Που «έβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε». Και τώρα «του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι, σαν πατσαβούρα». Που «δεν του σηκώνουν το τηλέφωνο, ενώ αυτοί μπορούν να δώσουν λύση».

Οι «αυτοί» είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Ο «παραπονεμένα λόγια» είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τις τελευταίες μέρες. Καταλαβαίνει ότι έπαιξε και έχασε…».

Την Κυριακή, η συνέχεια δόθηκε από το «Βήμα» και μάλιστα με… διπλό χτύπημα. Το πρώτο σε άρθρο του Ραβανού με τίτλο: «Μόνος και οργισμένος στο Μαξίμου»: «Δεν σέβονται τίποτα, κλείνουν τα μάτια στις θυσίες του Ελληνικού λαού. Κάναμε τόσα και μας εμπαίζουν. 

Δεν τηρούν τον λόγο τους. Άλλα μας υποσχέθηκαν και άλλα κάνουν. Φτύσαμε αίμα επί δυόμισι χρόνια». Ο πρωθυπουργός πλέον ζητά να παραμείνει για αρκετή ώρα μόνος στο γραφείο του και μονολογεί «βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού» στους στενούς του συνεργάτες…».

Το δεύτερο –και πιο… ύπουλο- από τον… φαρμακόγλωσσο «Βηματοδότη»:

«Κοιμάται ελάχιστα, ξεκουράζεται λίγο, είναι βυθισμένος στις σκέψεις τους και βρίσκεται συνεχώς στα τηλέφωνα. Το με ποια λόγια «στολίζει» κάποιον που δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του ή καθυστερεί δεν μπορώ να το γράψω».

Συμπέρασμα: Την επομένη των εκλογών, ο Σαμαράς θα συνεχίσει να είναι… πρωθυπουργός! Αλλά στο… Δαφνί! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου