" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ «ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ» ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΜΑΡΑ…

Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή απορρίφθηκε αμέσως από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, ωστόσο φαίνεται ότι κέρδισε έδαφος στους κόλπους των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είτε ανταποκρίθηκαν ευθέως θετικά, είτε δηλώνουν ότι το σκέφτονται.
Η πρόταση του πρωθυπουργού για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και χρονοδιάγραμμα εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών από τις τάξεις των ανεξαρτήτων και τη ΔΗΜΑΡ. 

Έτσι, φαίνεται πιθανό στην διευρυνθεί ο αριθμός των βουλευτών που μπορεί να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη και ο αριθμός των θετικών ψήφων να φθάσει από τις 160 στις 170.
  Ήδη, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται ικανοποιημένοι από την πρόταση Σαμαρά και θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στην επόμενη, δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι μελετά ακόμη την πρόταση και ότι είναι σε επιφυλακή.

Επιπλέον, πιο κοντά στο να ψηφίσει Σταύρο Δήμα φαίνεται ότι βρίσκεται ο Παναγιώτης Μελάς, ενώ από το «παρών» του πρώτου γύρου αναμένεται να μετακινηθούν στην ψήφο «Σταύρος Δήμας» και οι εξής ανεξάρτητοι: Γιώργος Κασαπίδης, Βασίλης Καπερνάρος (;;;). Επίσης, ενδέχεται να αλλάξουν στάση, ψηφίζοντας «Σταύρο Δήμα» στη δεύτερη ψηφοφορία οι: Μίκα Ιατρίδη, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έχει υπογράψει την πρόταση των «οκτώ», και πιθανόν οι τρεις της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας.

«Κλειδί» στις πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να διαδραματίσει η στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης, το όνομα του οποίου δεν αποκλείεται να ακουστεί μετά τη δεύτερη ψηφοφορία ως του υποψηφίου που θα δώσει τη λύση.

ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου