" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

https://tolimeri.files.wordpress.com/2014/10/5fc3d-samaras_venizelos_fylakh.jpg
photo
Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έχει ανοίξει πλέον διάπλατα τον ασκό του Αιόλου. Κι αυτό βεβαίως πέρα και ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη ενδέχεται να προκύψει μέχρι την ολοκλήρωση των επομένων δυο ψηφοφοριών...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με το χθεσινό αποτέλεσμα δυο πράγματα πιστοποιήθηκαν αναφορικά με το στρατόπεδο των συγκυβερνώντων.  
  • Το πρώτο είναι πως ο Σαμαράς αποτελεί πλέον καμένο χαρτί για τη συγκυβέρνηση, για το κόμμα του, αλλά και για τη πολιτική μαφία της Ευρώπης.  
  • Το δεύτερο είναι πως ο Βενιζέλος σχεδόν απασφάλισε, συνειδητοποιώντας πως στη ροή αυτών των εξελίξεων, παίζει το τελευταίο του χαρτί.
Η στόχευση του επικίνδυνου εξουσιο-παράφρονα είναι διπλή: 
  • Πρωταρχικό γι αυτόν είναι η πολιτική και συνεπακόλουθα η ποινική του επιβίωση, εξ αιτίας των κορυφαίων του εθνικών εγκλημάτων, στα οποία υπήρξε αδίστακτος πρωταγωνιστής. 
  • Η δεύτερη αλλά εξ ίσου σημαντική με την πρώτη επιδίωξή του, είναι να επιχειρήσει με τρόπο θεαματικό να ακυρώσει τις στοχεύσεις του εθνικού ολετήρα, και να καταφέρει να οικειοποιηθεί το «όλον ΠΑΣΟΚ», στα πλαίσια της επιδίωξής του να... αποτελέσει στο μετεκλογικό σκηνικό, μια υπολογίσιμη (στα πλαίσια βεβαίως της συνολικής του κατάρρευσης) πολιτικής δύναμης, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστικό στις εξελίξεις.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, οι εξελίξεις στο στρατόπεδο των συγκυβερνώντων, αναμένεται να είναι ραγδαίες και καταιγιστικές. 
 
Με το Σαμαρά να είναι ήδη ξοφλημένη υπόθεση για τους πάντες, αφού η ματαιοδοξία του δε τον εμπόδισε να ενδώσει στον πειρασμό και ουσιαστικά παγιδεύτηκε στην περιδίνηση των «συμβουλών» του συνεταίρου του, όλα δείχνουν πως ο Βενιζέλος αναλαμβάνει ήδη την πρωτοβουλία των κινήσεων, και οι επόμενες κινήσεις του, μόνο πολιτικά εντυπωσιακές μπορούν να είναι.
 
Στα πλαίσια αυτής λοιπόν της πολιτικής στόχευσης, τις επόμενες μέρες αναμένονται δυο σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις Βενιζέλου που θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
  • Η πρώτη είναι να βγει και να απαιτήσει δημόσια την παραίτηση Σαμαρά, με πρόσχημα τη διευκόλυνση διεργασιών και εξελίξεων, με τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής να βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
  • Η δεύτερη θα είναι, να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση Σαμαρά προκαλώντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, και φιλοδοξώντας έτσι να εμφανιστεί ως αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, με μεθοδολογία που σύμφωνα με τους δικούς του σχεδιασμούς, θα συντρίψει τα σχέδια του Παπανδρέου για ολική επαναφορά στο πολιτικό σκηνικό, και ταυτόχρονα να παραμείνει σε ρόλο υπολογίσιμο, στο ρευστό μετεκλογικό σκηνικό.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου