" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Οι αμερικανοσιωνιστές και η κρίση του ρωσικού νομίσματος

Οι αμερικανοσιωνιστές και η κρίση του ρωσικού νομίσματος

Η δραστική πτώση του ρουβλίου την τρέχουσα εβδομάδα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την Ουάσιγκτον και τους Αμερικανοσιωνιστές, οι οποίοι θέλουν να αναγκάσουν την Ρωσία να ακυρώσει τα σχέδια της για την Ευρασιατική Ένωση και να την τιμωρήσουν για την στάση της στην Συρία, στην Κριμαία και στην Ουκρανία. Πρόθεση των Αμερικανοσιωνιστών είναι κατ’ αρχήν ο οικονομικός στραγγαλισμός της Ρωσίας.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών το ρούβλι έχει απωλέσει το 50% της αξίας του. 

Οι Αμερικανοσιωνιστές με τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν στην Ρωσία και με την συνεννοημένη με τους Σαουδάραβες πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς, επιθυμούν να πείσουν ή να αναγκάσουν την Ρωσία να αποσυρθεί από την Κριμαία και την Ανατολική Ουκρανία και να αναστείλει ή να εγκαταλείψει τους γεωστρατηγικούς στόχους της στην Ευρασία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εάν η Ρωσία αποδεχθεί τους όρους των ΗΠΑ και των γνωστών προθύμων συμμάχων τους τότε απλώς θα έθετε τις βάσεις για περαιτέρω απαιτήσεις, των οποίων η τελική έκβαση θα ήταν η διάλυση της χώρας. Δηλαδή θα εκπληρωνόταν το σχέδιο των Αμερικανοσιωνιστών για την κατάκτηση του πυρήνα της Ευρασίας.

Η ύπουλα σχεδιασθείσα πτώση της τιμής του πετρελαίου όντως έπληξε την οικονομία της Ρωσίας και τον τρέχοντα κρατικό της προϋπολογισμό με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την υποτίμηση του ρουβλίου. 
Η αποδυνάμωση του ρουβλίου είναι πολύ πιθανό να καλυφθεί στο άμεσο μέλλον με τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας και η πτώση των τελευταίων μηνών θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για την σταθεροποίηση του νομίσματος. Η Κεντρική Τράπεζα της Μόσχας τον τελευταίο καιρό είχε αυξήσει αλματωδώς τα αποθέματα της σε χρυσό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του World Gold Council (στοιχεία Απριλίου 2014) η Ρωσία διαθέτει 1.041.900 τόνους χρυσού και κατατάσσεται μόλις πίσω από την Κίνα και ακριβώς μπροστά από την Ελβετία στο Νο.7 των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα.

Η Ρωσία εάν το επόμενο διάστημα επιλέξει την κάλυψη και συναλλαγματική σύνδεση του ρουβλίου με τα αποθέματα της σε χρυσό, τότε το ρούβλι θα έχει ως νομισματική αξία την αποθεματική αξία του χρυσού και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση του νομίσματος διεθνώς. Είναι βέβαιο ότι η ρωσική Κεντρική Τράπεζα θα κάνει εκείνες τις επιλογές που θα επιφέρουν την σταθεροποίηση, διότι η αύξηση των επιτοκίων που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα προφανώς και δεν είχε θετικά αποτελέσματα.

Όσοι πιστεύουν ή ελπίζουν ότι η Ρωσία θα σκύψει το κεφάλι στις οικονομικές πιέσεις του διεθνούς Σιωνισμού είναι τουλάχιστον αφελείς. Η χώρα είναι αρκετά μεγάλη, έχει τεράστια στρατιωτική ισχύ, διαθέτει φρόνημα και κατέχει εκείνους τους πόρους που μπορούν να της επιτρέψουν, χωρίς να συνεργασθεί με την λεγόμενη Δύση, να ευημερήσει. Για κάποιο εντελώς πρόσκαιρο διάστημα μπορεί να υπάρξει κάποια οικονομική κρίση, αλλά οι Ρώσοι έχουν εκπαιδευτεί να αντέχουν και η κρίση είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει έτι περαιτέρω το εθνικιστικό τους φρόνημα και την θέληση τους να υπερασπίσουν την ανεξαρτησία τους.

Η υπεροπτική πολιτική του οικονομικού πολέμου των Αμερικανοσιωνιστών εναντίον της Ρωσίας θα επιδεινώσει τις διεθνείς σχέσεις και θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, με κίνδυνο ο οικονομικός πόλεμος να μετεξελιχθεί σε πολεμική σύγκρουση. Η Μόσχα δεν πρόκειται να αυτοπεριορισθεί δουλικά στις ορέξεις των Αμερικανοσιωνιστών που έχουν σκοπό την λεηλασία της Ρωσίας. Η Μόσχα βασιζόμενη στην τεράστια στρατιωτική της ισχύ έχει επιλέξει την αντιπαράθεση με το επιθετικό ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να υποκύψει στους ψυχασθενείς Σιωνιστές.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου