" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«Με εντολή Σαμαρά» δίνεται άσυλο, στέγη και τροφή σε δεκάδες χιλιάδες Σύριους που είναι ήδη στην Ελλάδα και στα εκατομμύρια που θα έρθουν!

«Με εντολή Σαμαρά» δίνεται άσυλο, στέγη και τροφή σε δεκάδες χιλιάδες Σύριους που είναι ήδη στην Ελλάδα και στα εκατομμύρια που θα έρθουν!

Γράφει ο Αντίοχος

Χωρίς τσαντίρ-μαχαλά θα μείνει πλέον η Πλατεία Συντάγματος (κι απάνω που αρχίσαμε να τον… συνηθίζουμε), μιας και οι Σύριοι «απεργοί πείνας» (για κοιτάτε από τη γωνία, να δείτε άμα έρχομαι…) μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και αποχώρησαν. Νικητές, όπως άλλωστε αναμενόταν!

Τη «λύση» στο «πρόβλημα» έδωσαν –σαφώς «με εντολή Σαμαρά»- ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών και ο εντεταλμένος της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Αθήνα, λαθροδήμαρχος Καμίνης.
Έτσι, κατ’ αρχάς οι 602 Σύριοι θα φιλοξενηθούν (επ’ αόριστον…) στους ξενώνες του δήμου Αθηναίων και σε χώρους όμορων δήμων. Άρα, λύθηκαν τα προβλήματα της στέγασης, της θέρμανσης και της τροφής, δαπάναις (από τους άγριους φόρους και τα δημοτικά τέλη…) όλων των Ελλήνων, και δυστυχώς όχι μόνον αυτών που ψήφισαν Σαμαρά για πρωθυπουργό και Καμίνη για δήμαρχο Αθηναίων… Οι οποίοι να σκάσουν και να πληρώσουν αυτά τέλος πάντων που τους αναλογούν!

Λύθηκε, όμως, και το ακανθώδες «πρόβλημα» του νομίμου της παραμονής των 602. Όσοι εξ’ αυτών διαθέτουν διαβατήριο και έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, θα τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο με τη διαδικασία του… fast track, μέσα σε μία ή δύο ημέρες, «με εντολή Σαμαρά» εννοείται! Κι όσοι δεν έχουν διαβατήριο και λοιπά έγγραφα, θα πάνε στην πρεσβεία τους στην Αθήνα και θα βγάλουν. Τόσο απλά…

Από κει και πέρα, δημιουργήθηκε πλέον προηγούμενο (αυτό που στη νομική χαρακτηρίζεται «δεδικασμένο») και όλοι οι Σύριοι πρόσφυγες θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση! Και οι δεκάδες χιλιάδες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και τα εκατομμύρια που αναμένονται να έρθουν με κάθε μέσον, στο άκουσμα μιας τέτοιας πρωτοφανούς απόφασης! Δεν είναι… θαύμα;

Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου