" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΕ: "ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Α.Σαμαράς: Όλοι του λένε "Φύγε" αλλά αυτός προτιμά να μετατρέψει σε ... "Κούγκι" τη ΝΔ!


Την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό του τόπου ανέκτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας με την πρόταση-τρίπλα για συναινετική εκλογή του ΠτΔ αλλά με την προϋπόθεση να οριστεί άμεσα ημερομηνία εκλογών.
Ετσι αποσυνδέει την προεδρική εκλογή με την προσφυγή στην κάλπη και στριμώχνει τον Α.Σαμαρά, ο οποίος αιφνδιάστηκε σήμερα ακούγοντας την πρόταση αυτή και τρέχει τώρα ασθμαίνοντας στο προεδρικό μέγαρο για να πει τι; Οτι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές; Μα, αυτό πλέον δεν είναι στο χέρι του: Π.Καμμένος και Φ.Κουβέλης ξεκαθάρισαν τις τελευταίες ώρες ότι δεν ψηφίζουν πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιον και να προταθεί.
Η ουσία του ζητήματος είναι ότι υπάρχει εξαιρετικά απόλυτη δυσαρμονία του λαϊκού αισθήματος με την κυβέρνηση. Εχει την αποδοχή 1 στους 5 Ελληνες μόνο. Δεν μπορούν να σταθούν, δεν μπορούν να χειριστούν κανένα εθνικό θέμα, δεν μπορούν να διαπραγματευθούν, κατ'αρχήν, το κορυφαίο εθνικό ζήτημα που είναι αυτό του εθνικού χρέους.
Τώρα, σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών: Υπάρχουν οι λογικοί που ζητούν από τον Α.Σαμαρά να προκηρύξει άμεσα εκλογές για να μην πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τον Μάρτιο είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις 10+ μονάδες διαφορά για να έχει 151 βουλευτές. Αλλά ο Α.Σαμαράς αρνείται να δεχθεί ότι έχει ηττηθεί κατά κράτος και να παραδώσει την εξουσία άμεσα στον Α.Τσίπρα. Προτιμά την συντριβή τον Μάρτιο.
Θυμίζει λίγο η στάση του αυτή του καλόγερου Σαμουήλ στο Κούγκι, αλλά μόνο που εδώ αυτό που θα ανατιναχθεί είναι η ΝΔ που δεν πρόκειται να ξανασηκώσει κεφάλι μετά τον Μάρτιο. Ενώ τώρα, όλα παίζονται...
Ο Κ.Παπούλιας είναι διατεθειμένος να διευκολύνει τις κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο ακόμη και αν του ζητηθεί από τον Α.Σαμαρά να παραιτηθεί νωρίτερα και έτσι να δρομολογηθεί η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του μέσα στο προσεχές διάστημα και όχι στις 9 Φεβρουαρίου που λήγει η θητεία του.
Όλα εξαρτώνται από την απόφαση του κ. Σαμαρά για το πώς θέλει να κινηθεί και αυτό είναι που αυξάνει τις πιθανότητας να στηθούν κάλπες μέσα στο χειμώνα. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχει μπροστά της ανυπέρβλητα προβλήματα.
Η διαπραγμάτευση με την τρόικα σε καμία περίπτωση δεν εξελίσσεται όπως την περίμενε, καθώς οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα, με μειώσεις μισθών από τις αρχές του νέου έτους, εφαρμογή της συμφωνίας για 6.500 απολύσεις, άνοιγμα του ασφαλιστικού και πολλά άλλα. Το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο έχει ναυαγήσει και επικοινωνιακά, καθώς το Βερολίνο και οι αγορές δεν θέλουν ούτε καν να το ακούσουν.

Νομίζουμε ότι το τηλεγράφημα που ήρθε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες "κλείδωσε" και σε επίπεδο ΕΕ τις εκλογές: "Η Ελλάδα είναι «εξαιρετικά απίθανο» να καταφέρει να εξέλθει από το πρόγραμμα βοήθειας στο τέλος του χρόνου, χωρίς κάποια νέα μορφή βοήθειας από την Ευρωζώνη".
Αυτό υπογράμμισε, ξεκάθαρα, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου. 
Σύμφωνα με τον ίδιο τον αξιωματούχο, "Μια καθαρή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι εξαιρετικά απίθανη και θα πρέπει να διερευνήσουμε ποιες άλλες πιθανότητες υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για μια δομημένη συμβατική σχέση ανάμεσα στα όργανα της Ευρωζώνης και τις ελληνικές αρχές". 
Αυτό βέβαια, απλά δεν μπορεί να συμβεί με αυτή την κυβέρνηση...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου