" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε πατέρα να πάει στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί για την υποχρεωτική κατήχηση της κόρης του στο Ισλάμ

Το νομικό γραφείο ‘Thomas More Law Center’ (TMLC) που υπερασπίζεται τις θρησκευτικές ελευθερίες, ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπήσει τον John Kevin Wood και την σύζυγό του, Melissa, στη μάχη τους με το Γυμνάσιο La Plata στο Μέριλαντ, σχετικά με την ισλαμική κατήχηση που επιβλήθηκε στην κόρη τους, μαθήτρια της 11ης τάξης στο μάθημα της Παγκόσμιας Ιστορίας. Από την κόρη τους ζητήθηκε να ολοκληρώσει το μάθημα, όπου έπρεπε να επιβεβαιώσει ότι «Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Αλλάχ» και τους άλλους πέντε πυλώνες πίστης του Ισλάμ.

Η υπόθεση έγινε γνωστή σε όλες στις ΗΠΑ όταν το σχολείο απαγόρευσε τον πατέρα John Wood από το να  εισέλθει στο σχολείο, αφότου εκείνος αντιτάχθηκε στην κατήχηση της θρησκείας του Ισλάμ που γινόταν στο μάθημα της ιστορίας της κόρης του και απαίτησε ότι έπρεπε να δοθεί μια εναλλακτική εργασία. Το σχολείο αρνήθηκε.

Ο Wood, που είναι πρώην πεζοναύτης που υπηρέτησε στην Επιχείρηση Desert Shield / Desert Storm και έχασε φίλους του, είδε από πρώτο χέρι τις καταστροφές που προκλήθηκαν «στο όνομα του Αλλάχ» και ότι το Ισλάμ δεν είναι "μια θρησκεία της ειρήνης" και δεν είχε σκοπό να υποχωρήσει από τη θέση του.

Το Thomas More Law Center είναι δικηγορικό γραφείο με έδρα το Ann Arbor του Michigan. Ο Ανώτερος Σύμβουλος Δίκης του TMLC, Erin Mersino και ο δικηγόρος, Michael F. Smith της Δικηγορικής Εταιρείας Smith, εκπροσωπούν την οικογένεια Wood. Χθες κατέθεσαν αίτημα για παροχή στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, βάσει του Νόμου Υποχρεωτικής Παροχής Πληροφοριών στο Κοινό.

Την 22η Οκτωβρίου του 2014, ο John Wood ανακάλυψε ότι η κόρη του είχε αναγκαστεί να επαναλάβει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Ισλάμ ως μέρος του μαθήματος Παγκόσμιας Ιστορίας της τάξης της. Απαίτησαν να γράψει πως τον προφήτη Μωάμεθ τον επισκέφτηκε ο άγγελος Γαβριήλ και κήρυξε ότι υπάρχει μόνο ένας αληθινός Θεός, ο οποίος είναι ο Αλλάχ. Το μάθημα απαιτούσε να γράψει ότι ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ και ότι το Κοράνιο είναι ιερό κείμενο.

Απαιτήθηκε να επιβεβαιώσει ότι «ο Αλλάχ είναι ο ίδιος θεός που λατρεύεται στο Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό» και ότι το «Κοράνι είναι ο λόγος του Αλλάχ που αποκαλύφθηκε στον Mωάμεθ με τον ίδιο τρόπο που οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η Τορά και το Ευαγγέλιο αποκαλύφθηκαν στον Μωυσή και τους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης». Το μάθημα ανάγκαζε επίσης νεαρές γυναίκες, όπως η κόρη του Wood, να συμπληρώσουν τις παρακάτω προτάσεις:« Οι άνδρες είναι οι διαχειριστές των υποθέσεων των γυναικών» και «Δίκαιες γυναίκες είναι συνεπώς οι υπάκουες».

Όταν ο John Wood ανακάλυψε την ισλαμική προπαγάνδα και κατήχηση, δίκαια εξοργίστηκε και εκείνο το βράδυ προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με το σχολείο με το τηλέφωνο για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Ο Wood έχει δει από πρώτο χέρι την καταστροφή που προκλήθηκε στο όνομα του Αλλάχ και ξέρει ότι το Ισλάμ είναι δεν είναι "μια θρησκεία της ειρήνης." Υπηρέτησε στην Επιχείρηση Desert Shield / Desert Storm, και έχασε φίλους στην εν λόγω δράση. Στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν πυροσβέστης στη φωτιά στο Πεντάγωνο. Αρνήθηκε να αφήσει την κόρη του να υποβάλλεται σε ισλαμική κατήχηση στο σχολείο, παρά τις απειλούμενες συνέπειες.

Την επόμενη ημέρα, 23 Οκτωβρίου, ο Wood είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον από την διεύθυνση του σχολείου, όπου επανέλαβε και πάλι τις αντιρρήσεις του για την κατήχηση της κόρης του στην θρησκεία του Ισλάμ. Εκεί άκουσε ότι η κόρη του θα πάρει μηδέν στις εργασίες της σχετικά με το Ισλάμ αν δεν συμμορφωνόταν. Ο Wood μετά ρώτησε πώς είναι δυνατόν να διδάσκεται η θρησκεία του Ισλάμ, όταν τα σχολεία απαγορεύεται να διδάσκουν την θρησκεία του χριστιανισμού.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο Richard Thompson, Πρόεδρος του TMLC και Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε: «Η αλαζονική συμπεριφορά και η επίδειξη δύναμης του σχολείου αποκαλύφθηκε, όταν εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωση, με την οποία το σχολείο αρνήθηκε στον πρώην πεζοναύτη κάθε πρόσβασή του στο χώρο του σχολείου. Η στάση αυτή του σχολείου ατιμάζει όχι μόνο την υπηρεσία του Τζον Γουντ, αλλά και όλων των ανδρών και των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που υπερασπίστηκαν το έθνος μας από την ισλαμική βία. Πιστός στην εκπαίδευσή του ως πεζοναύτης, ο John Wood δεν υποχώρησε. Ναι, η κόρη του έλαβε έναν κακό βαθμό στο μάθημα της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά αυτή η ιστορία δεν έχει ακόμη τελειώσει». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου