" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΕΓΓΛΕΖΟΙ – ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΥΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΓΚΙΟΥΛ - ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην Εθνική  εφημερίδα “Εμπρός”

Ο διαχρονικά εχθρικός ρόλος των Εγγλέζων όσον αφορά όχι μόνον το Κυπριακό πρόβλημα αλλά και την Ελλάδα εν γένει είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν που ασχολείται με Ιστορικά θέματα. 

Εστιάζουμε όμως στο θέμα της Μεγαλονήσου και τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν την Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι “φίλοι” μας οι Άγγλοι λοιπόν, δεν μπόρεσαν ποτέ να χωνέψουν τον τεράστιο αγώνα που ξεκίνησε η ΕΟΚΑ το ΄55 για να πάψει η Κύπρος να είναι αποικία τους, ούτε την ανεξαρτησία της Κύπρου. Και δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) καν να σκεφτούν ότι το πολύπαθο νησί που με τόσο αίμα Ελλήνων ελευθερώθηκε, μπορεί να γίνει μια χώρα γεωπολιτικά ισχυρή. Η αγγλική πολιτική υπονόμευε πάντοτε την Κυπριακή Δημοκρατία, και κάθε φορά που γίνονταν προσπάθειες για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, εκείνοι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τα τουρκικά συμφέροντα.

Οι Άγγλοι κινούνταν πάντα στον άξονα της επιβολής μιας «ομοσπονδίας» στην Κύπρο να μένουν ικανοποιημένοι οι Τούρκοι ώστε να τους είναι υποχρεωμένοι και κυρίως να μην ασχοληθεί κανείς με τις βάσεις τους. Γιατί λογικά, μια ισχυρή Κυπριακή κυβέρνηση θα επεδίωκε να αμφισβητήσει την ύπαρξη των βάσεων στο νησί και το κατά πόσο νόμιμο είναι αυτό.

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, τοποθετήθηκε τουλάχιστον με θράσος, για το Κυπριακό. Απόντος του Ν.Αναστασιάδη για λόγους υγείας (;) και ενώ είχε διανεμηθεί επιστολή του με την οποία καλούσε την Ε.Ε. να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στην παραβίαση στην παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία, πήρε τον λόγο ο βρετανός πρωθυπουργός και διερωτήθηκε «εάν μπορεί να έχει ΑΟΖ η Κύπρος πριν από τη λύση του κυπριακού προβλήματος», για να εισπράξει την απάντηση της κ. Μέρκελ ότι «εάν όλα τα κράτη έχουν ΑΟΖ, τότε γιατί να μην έχει και η Κύπρος»;

Όπως βλέπουμε λοιπόν, οι άγγλοι θεωρούν ότι η Κύπρος είναι ένα κράτος με περιορισμένη κυριαρχία, θέση που υποστηρίζουν φυσικά και οι Τούρκοι, οι οποίοι κατέχουν το βόρειο τμήμα του νησιού παρανόμως και επιθυμούν να είναι συνδικαιούχοι και συνιδιοκτήτες του ελεύθερου τμήματος της Κύπρου. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, δηλαδή.

Είναι φανερό ότι την ώρα που άλλες σημαντικές χώρες έχουν κατά κάποιον τρόπο ψυχρανθεί με την Τουρκία, οι άγγλοι ενδιαφέρονται να πουλάνε εξυπηρέτηση στους Τούρκους έτσι ώστε με την μελλοντική επιβολή ενός νέου σχεδίου λύσης του Κυπριακού να επωφεληθούν αν τους αναγνωριστούν κάποιες θαλάσσιες ζώνες για τις βάσεις τους και, ποιος ξέρει, αργότερα, ίσως να θελήσουν και μερίδιο από το φυσικό αέριο της Κυπριακής ΑΟΖ. Φαίνεται ότι οι άγγλοι ακόμη ονειρεύονται (έστω και σε μικρό βαθμό) αποικίες…

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και το περίφημο Σχέδιο Ανάν το είχε εμπνευστεί Άγγλος.
Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι η Αγγλία μαζί με την Σουηδία και τη Φινλανδία αποτελούν μια φιλοτουρκική ομάδα, που επιχείρησε μάλιστα να μην εκδοθεί από την Ε.Ε. αυστηρό μήνυμα προς τους Τούρκους για τις παράνομες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Αν, λοιπόν, οι άγγλοι και οι φίλοι τους επιθυμούν να καλοπιάνουν και να υποτάσσονται στο νέο σουλτάνο, εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε στον τουρκικό επεκτατισμό, στην παράνομη κατοχή και την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν από ραγιάδες  πολιτικούς που σκύβουν συνεχώς το κεφάλι. Δεν γίνεται να μας κυβερνούν άνθρωποι σαν τον Βενιζέλο, για παράδειγμα, που όταν οι Τούρκοι έστειλαν κορβέτα ακόμη και μέχρι τις παρυφές της Αττικής (!), αυτό, μιλώντας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, εξέφρασε απλώς έναν… προβληματισμό.

Ας συνεχίσουν, λοιπόν, την πετυχημένη πολιτική τους οι κύριοι της κυβέρνησης και ας αφήσουν ανεξέλεγκτους τους άγγλους, τους Αμερικανούς και τους φίλους τους να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού και σύντομα, εκτός από τα ανοιχτά της Κύπρου και της Αττικής, θα δούμε φερετζέδες και ημισέληνους και στην Ομόνοια… “İyi ile”, (με το καλό), που θα έλεγαν και οι "φίλοι"  μας οι Τούρκοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου