" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Jacob Schiff. Ὁ τραπεζίτης ποὺ χρηματοδότησε τὴν «Κόκκινη Ἐπανάστασιν»


«Απο τα 388 μέλη της Νέας Κυβερνήσεως των Σοβιέτ, μόνο 16 ήταν Ρώσσοι. Ενας ήταν Αφροαμερικανός. Όλοι οι υπόλοιποι 371 ήταν εβραίοι στην καταγωγή. Απο αυτούς τους 371 Εβραιομπολσεβίκους ηγέτες, οι 265 προέρχονταν απο την Ανατολική Πλευρά της Νέας Υόρκης.

Jacob Schiff. Ὁ τραπεζίτης ποὺ χρηματοδότησε τὴν «Κόκκινη Ἐπανάστασιν» 1

Jacob Schiff: Ο τραπεζίτης που χρηματοδότησε την Επανάσταση των Μπολσεβίκων στην Ρωσσία εναντίον του Τσάρου
Ο Σίφ γεννήθηκε το 1847 στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Οι γονείς του ήταν ο Μωυσής και η Κλάρα Σιφ, μέλη μιας διακεκριμένης ραβινικής οικογένειας Ασκενάζι Εβραίων που είχαν ρίζες στην Φρανκφούρτη απ’ το 1370.
Ο πατέρας του, Μωυσής Σιφ εργάζοταν ως μεσίτης για τους Ρότσιλντ.
Μετανάστευσε στις ΗΠΑ μετά το τέλος του εμφυλίου (που προκάλεσε ο Ρότσιλντ με σκοπό την δημιουργία Κεντρικής Τράπεζας)  στις 6 Αυγούστου το 1865. Πήρε άδεια μεσίτη στην Νέα Υόρκη και προσχώρησε στην εταιρεία Budge, Schiff & Company το 1867. Πολιτογραφήθηκε Αμερικανός πολίτης το 1870.
Μετά την διάλυση της Budge το 1872 ο Σιφ απεφάσισε να επιστρέψει στην Γερμανία. Το 1873 έγινε διευθυντής του υποκαταστήματος της London & Hanseatic Bank. Επέστρεψε στην Φρανκφούρτη με τον θάνατο του πατέρα του την ίδια χρονιά. Το 1874 ο επίσης Εβραίος Abraham Kuhn ιδιοκτήτης της τράπεζας Kuhn, Loeb & Company τον κάλεσε να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη και να μπει στην εταιρεία.
Ο «Αμερικανός» τραπεζίτης πλέον Jacob Henry Schiff άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα γνωστός και ως φιλάνθρωπος μέσω της χρηματοδοτήσεως της εβραϊκής οργανώσεως B’nai B’rith που φρόντιζε τους Εβραίους μετανάστες απ’ την Ρωσσία, τους οποίους κυνηγούσε ο Τσάρος εξαιτίας της προσπάθειάς τους να τον ανατρέψουν.
Απ’ την έδρα του στην Wall Street έγινε ο κύριος ηγέτης των Εβραίων απ’ το 1880 μέχρι το 1920, σε αυτό που αργότερα έγινε γνωστό ως η «Εποχή του Σιφφ», αφού είχε κεντρικό ρόλο σε όλα τα μεγάλα εβραϊκά ζητήματα της εποχής, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και της των διωγμών που δέχονταν οι Εβραίοι της Ρωσσίας απ’ τον Τσάρο.
Πολέμησε τον αντιημιτισμό διεθνώς και στην Αμερική και φρόντισε για τους Εβραίους μετανάστες και την άνοδο του Σιωνισμού. Έγινε επίσης διευθυντής σε πάρα πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου της National City Bank of New York, Equitable Life Assurance Society, Wells Fargo & Company, και της Union Pacific Railroad.
Χρηματοδότησε μεταξύ άλλων την Ιαπωνία στον πόλεμό της ενάντια στην Τσαρική Ρωσσία στον Ρωσσο-ιαπωνικό πόλεμο.
Ο Jacob Schiff, πρόεδρος του τραπεζικού οίκου Kuhn, Loeb & ΣΙΑ και τσιράκι των Ρόθτσιλντ, ανέλαβε την φροντίδα των επαφών μεταξύ του «επαναστατικού κινήματος στην Ρωσσία» και της B’nai B’rith. (Gerald B. Winrod, “Adam Weishaupt – A Human Devil”, p. 47.
Μετά τον αντισημιτικό διωγμό στηνσ Ρωσία του 1881-2, Jacob Schiff οργάνωσε και χρηματοδότησε πρόγραμμα της B’nai B’rith, το 1890 , για την εκπαίδευση «επαναστατών», από τους πρόσφυγες που έφταναν από την Ρωσσία. Πολλοί από αυτούς έπαιξαν ρόλο και στην αποτυχημένη επανάσταση του 1905 και σε αυτή του 1917.
Συνδετικός του κρίκος με τους επαναστάτες στην Ρωσσία ήταν ο επίσης Εβραίος υπερ-πράκτορας Αλεξάντερ Πάρβους.
Παρακάτω αφίσα «κατά του αντισημιτισμού»  της σοβιετικής εποχής. Δείτε το βίντεο με τον Λένιν στο τέλος.
Jacob Schiff. Ὁ τραπεζίτης ποὺ χρηματοδότησε τὴν «Κόκκινη Ἐπανάστασιν» 2
Απο τα 388 μέλη της Νέας Κυβερνήσεως των Σοβιέτ, μόνο 16 ήταν Ρώσσοι. Ενας ήταν Αφροαμερικανός. Όλοι οι υπόλοιποι 371 ήταν εβραίοι στην καταγωγή. Απο αυτούς τους 371 Εβραιομπολσεβίκους ηγέτες, οι 265 προέρχονταν απο την Ανατολική Πλευρά της Νέας Υόρκης.
ἀντιπληροφόρησις
 ἀναδημοσίευσις ἀπό : Φιλονόη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου