" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οι Rothchilds αγόρασαν τον όμιλο Κυριακόπουλου

Στον έλεγχο του μεταλλευτικού κολοσσού IMERYS, που ανήκει στην οικογένεια Rotchilds περνά και η S&B .  Χθες, η IMERYS ανακοίνωσε ότι αποκτά τον έλεγχο των κύριων δραστηριοτήτων του ελληνικού βιομηχανικού ομίλου, μέτοχοι του οποίου είναι η οικογένεια Κυριακόπουλου (61%) και το επενδυτικό fund Rhone Capital (39%). 
 
Σημειώνεται πως η συμφωνία απαιτεί την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου του 2015.
 
Το 56,21% της Imerys κατέχει η Belgian Securities BV, της οποία μητρική είναι η Groupe Bruxelles Lambert της οποίας τις μετοχές κατέχει κατά πλειοψηφία η Pargesa Holding στην Ελβετία, η οποία επίσης κατέχει πακέτα των Τotal, Suez, Lafarge group και Pernod Ricard, των οποίων μετοχές κατέχει η BNP Paribas Switzerland και για να μην το κουράζουμε, όλα καταλήγουν στον ιδιοκτήτη αυτού του πλανήτη, τον εκλεκτό του Θεού, παντοκράτορα Ρότσιλντ.

Η S&B σε αριθμούς
• Στην Ελλάδα έχει περίπου 600 εργαζόμενους
• Λειτουργούν στη χώρα μας 11 ορυχεία, 6 εργοστάσια και 2 κέντρα διανομής
• Κάνει πωλήσεις σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο
 
Το περίεργο είναι γιατί ξεπουλήθηκε η εταιρία;
Δεν ξέρω αν ο κ. Κυριακόπουλος απαντήσει σ'αυτό το ερώτημα αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι πως η ελλάδα απογυμνώνεται όχι μονάχα από τον πλούτο που δεν έχει ακόμη φέρει στην επιφάνεια ( πετρέλαια - φυσικό αέριο) αλλά και από αυτά που επί δεκαετίες εκμεταλευόταν και της χάριζαν μια εξέχουσα θέση στην παγκόσμια αγορά ! 
 
Όσο για τον κ. Κυριακόπουλο για διαβάστε ΕΔΩ 
 
υ.γ. "περίεργες"  σκέψεις περνιύν από το μυαλό μου ! Τόσο περίεργες που άν τις εκθέσω ίσως με περιλάβει ο αντιρατσιστικός και τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου