" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ...

ΤΙ ΕΧΟΥΝ  ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ "ΣΥΜΒΟΛΟΥ" ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ " :  ΑΒΕΡΩΦ, ΤΣΑΤΣΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ...ΑΔΩΝΙΣ :


«…Το πολυτεχνείο υπήρξε μία ευγενική θαρραλέα δημοκρατική εκδήλωση της Νεολαίας. Μόλις όμως εκδηλώθηκε και στέριωσε, κατά την τακτική που δίδαξε ο Λένιν, υπερφαλαγγίστηκε από το ΚΚΕ και τα συνθήματα από συνθήματα Δημοκρατίας έγιναν συνθήματα κομμουνισμού. Το πολυτεχνείο όχι μόνο δε έριξε την Δικτατορία αλλά τη δυνάμωσε….Τιμώ λοιπόν ειλικρινά και βαθύτατα την πρωτοβουλία και τον ηρωισμό των νέων που ξεκίνησαν αυτό το κτύπημα. Αλλά για να το τιμήσω, νομίζω πως πρέπει να πω αυτό που πιστεύω ότι είναι αλήθεια. Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας λόγω ανυπάρκτων …”πολυαρίθμων νεκρών” να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας…».

Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας, Υπουργός, περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 562, 10/05/1979.
«…Όταν έγινε το πολυτεχνείο, ούτε πήγα επί τόπου, ούτε συγκινήθηκα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλόνιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής, υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον……Έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνήργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθηκαν έξω και μακριά, διότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς. Η σκληρότερη δικτατορία που ακολούθησε, θα διαρκούσε πολύ ακόμη, αν δεν την έριχνε η εγκληματική ηλιθιότητα της απόπειρας κατά του Μακαρίου…».

Κωνσταντίνος Τσάτσος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργός, Ακαδημαϊκός, “Λογοδοσία Μιας Ζωής”

Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός: "Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο"



Όταν δε ο υπουργός Γ. Α. Μαγκάκης ( ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου)  αποφάσισε μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος να απονείμει "τιμητική σύνταξη" στις οικογένειες των φοιτητών που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΑΖΗΤΗΤΕΣ !!!

Στην μαρμάρινη δε πλάκα, η οποία βρίσκεται στον χώρο της "θυσίας",και που τα αποκαλυπτήριά της έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ( επί πρωθυπουργίας του το 1988)  και η οποία βρίσκεται δίπλα στην ασώματη κεφάλα του κουμμουνιστή καθηγητή Σβορώνου, έχουν αναγραφεί τα ονόματα 18 φοιτητών που έδωσαν την ζωή τους στην κατοχή ( 1941-1944) στον αγώνα τους κατά της γερμανικής κατοχής ! 



Βεβαίως η σημείωση που αναφέρει την χρονολογία της θυσίας των φοιτητών εκείνων, είναι μισοσβησμένη για να καταπίνουν τα κορόϊδα που συρρέουν, ακόμη, την καραμέλα του ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ του "ηρωϊκού πολυτεχνείου" που έφερε την "δημοκρατία", αλλά που στην ουσία, όπως απεδείχθη από την ιστορία, εδραίωσε την πιό στυγνή δικτατορία, εκείνη του Δ. Ιωαννίδη... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου