" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Οι Άγιοι Άγγελοι, φύλακες της Πολεμικής μας Αεροπορίας

 Οι Άγιοι Άγγελοι, φύλακες της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Άρθρο της Εθνικής εφημερίδας "Εμπρός"

Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των αγγελικών δυνάμεων. Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν από τον Θεό πριν ακόμη δημιουργήσει τον ορατό κόσμο. Σύμφωνα με τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες. Υπηρετούν το Θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες. Η φύση των αγγέλων είναι πνευματική. Επειδή όμως απολύτως άυλος και ασώματος νοείται μόνο ο Θεός, γι’ αυτό το αγγελικό σώμα νοείται ως αιθέριο, ταχύτατο και πολύ λεπτότερο από τη γνωστή μας ύλη. Οι άγγελοι δεν έχουν φύλο και παρόλη την καθαρότητά τους δημιουργήθηκαν τρεπτοί και δεκτικοί στην κακία με ελευθερία βούλησης.

Ο Θεός δημιούργησε δέκα τάγματα αγγέλων. Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζουν τα εννέα: Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι. Το δέκατο τάγμα ήταν αυτό του Εωσφόρου, ο οποίος λόγω της υπερηφάνειας του έπεσε και τόσο αυτός όσο και οι άγγελοι που τον ακολούθησαν έγιναν δαίμονες. Όσοι δεν ακολούθησαν τον Εωσφόρο έγιναν άτρεπτοι και αμετακίνητοι προς το κακό. Έργο τους είναι από τη μια μεριά η δοξολογία του Θεού και από την άλλη η συμβολή τους στη σωτηρία των ανθρώπων. Ο κάθε άνθρωπος από τη βάπτισή του έχει το δικό του φύλακα άγγελο που τον προστατεύει.

Η ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά κάθε εβδομάδα τους αγγέλους. Η Δευτέρα είναι αφιερωμένη σ’ αυτούς. Επιπλέον, άλλες έξι ημέρες το χρόνο είναι αφιερωμένες στις επουράνιες δυνάμεις με πιο σημαντική την 8η Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα γιορτάζουμε τη σύναξη (συνάθροιση) των αγγέλων. Μετά την πτώση του Εωσφόρου και των αγγέλων που τον ακολούθησαν, ο αρχάγγελος Μιχαήλ στάθηκε εν τω μέσω των υπόλοιπων ταγμάτων και αναφώνησε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» (Σταθείτε γερά, σταθείτε με σεβασμό στον Θεό) και οι υπόλοιπες αγγελικές δυνάμεις στάθηκαν πιστές στο Θεό. Αυτό το γεγονός γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου. Από τότε οι άγγελοι έμειναν σταθεροί στην αγιότητα.

Την ίδια μέρα γιορτάζει και η Πολεμική μας Αεροπορία. Οι πιο γνωστοί σε όλους μας είναι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ που υπηρετούν το έργο της θείας Οικονομίας για τη σωτηρία των ανθρώπων και μέσα στην Αγία Γραφή αναφέρονται εμφανίσεις τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να μεταφέρουν σε αυτά κάποιο μήνυμα. Όπως π.χ. ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στη Θεοτόκο κατά τον Ευαγγελισμό, και στον Ιερέα Ζαχαρία, τον πατέρα του Τιμίου Προδρόμου, για να του αναγγείλει ότι παρά το προχωρημένο της ηλικίας θα αποκτήσει παιδί. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Ταξιάρχης Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πατρίδας μας.

Οι Προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας


Την ημέρα εορτής των Αρχαγγέλων γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Οι αεροπόροι μας σαν φύλακες άγγελοι πετούν, μας σκεπάζουν και μας προστατεύουν με την παρουσία τους. Διαφυλάττουν την εδαφική και εναέρια ακεραιότητα της Πατρίδας μας και υπενθυμίζουν σε όποιον την επιβουλεύεται, ότι οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους προκειμένου να την υπερασπιστούν. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους επιδείξεως F-16 Σωτήρη Στράλλη, ο οποίος κατά την πρόσφατη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κάλεσε τους Έλληνες να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά.

Όσο κι αν οι ξενόδουλες «ελληνικές» κυβερνήσεις δίνουν γη και ύδωρ στους εχθρούς μας, τα Ελληνικά νιάτα δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα μας. Εμείς ευχόμαστε οι Αρχάγγελοι να τους προστατεύουν, να τους φωτίζουν και να τους ενδυναμώνουν στο δύσκολο έργο τους.

ΙΟΥΣΤΙΝΗ Μ.

Ο μοναχός Ιωσήφ ευλογεί τους Έλληνες Ικάρους !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου