" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Μην τρώτε πιθήκους, είναι ξαδέλφια μας», είπε ο πρόεδρος της Ουγκάντας

Από το ChimpReports, ιστοσελίδα της Ουγκάντας:

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Yoweri Museveni*, μίλησε στο 16ο ετήσιο Εθνικό Πρωινό Προσευχής που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο African στην Καμπάλα για την παραμονή της 52ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουγκάντα. Οι προσευχές είχαν θέμα «Πιστή Διαχείριση στη διακυβέρνηση».

Ο Museveni, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Janet Museveni, συνεχάρη τις θρησκευτικές ομάδες στη χώρα για την προσπάθεια να ακολουθήσουν το δρόμο του Θεού με τη συνένωσή τους για να σχηματίσουν το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο σημειώνοντας ότι η θρησκεία είχε γίνει μια πηγή προβλημάτων στην Ουγκάντα λέγοντας ότι, ακόμη και αν δεν υπήρχε πραγματικός πόλεμος, υπήρχαν θρησκευτικές προστριβές, ιδίως στη δεκαετία του 1990.


Ο Museveni θέλησε να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Έμπολα και του ιού Marburg και ενημέρωσε ότι η διαπροσωπική επικοινωνία θα πρέπει να σταματήσει.

«Σταματήστε την διαπροσωπική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτό το πρόβλημα», συμβούλεψε.

Ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι ορισμένες φυλές, τρώνε πιθήκους, ιδίως εκείνες που ζουν κοντά σε δάση. Τόνισε την ανάγκη αυτές οι κοινότητες να εκπαιδευτούν σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτή τη συνήθεια, λέγοντας ότι οι πίθηκοι είναι ξαδέρφια μας και ό, τι επηρεάζει αυτούς επηρεάζει και εμάς ως ανθρώπινα όντα.

Όλο το άρθρο εδώ.

 
* Ο Γιουέρι Μουσέβενι (Yoweri Kaguta Museveni) έγινε Πρόεδρος της χώρας στις 29 Ιανουαρίου 1986. Επανεξελέγη και ορκίστηκε για 4η θητεία το 2011. Πρωταγωνίστησε στον πόλεμο που ανέτρεψε το δικτάτορα Ίντι Αμίν Νταντά (1971–79) και τον Μίλτον Ομπότε (1980–85). Επανεξελέγη με 68% στις εκλογές που έγιναν στις 20 Φεβρουαρίου 2011 και ορκίστηκε για 4η θητεία στο αξίωμα του προέδρου, παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες για παρατυπίες και λογιστικά λάθη κατά τις εκλογές από την ΕΕ και τους διεθνείς παρατηρητές. Είναι αγγλικανός στο θρήσκευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου