" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μετά τούς Rockefeller ὁ ΣΥΡΙΖΑ πάει γιά …προσκύνημα καί στούς Rothschild!!!


Μετά το Brookings των Rockefeller ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για προσκύνημα και στους Rothschild στο City του Λονδίνου.
Είχαμε Υπουργό ΕΘνικής Ἀμύνης πράκτορα ξένων συμφερόντων, είχαμε Υπουργό Συγκοινωνιών με πλαστές πινακίδες, είχαμε Υπουργό Δικαιοσύνης με Ψευδές Πόθεν Έσχες και τώρα έχουμε Αριστερούς εκατομμυριούχους, που τρέχουν στους τοκογλύφους …για στήριξη. 


Ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές στο City

Αν με τους δήθεν σοσιαλιστές ζήσαμε την καταστροφή, με τους δήθεν κομμουνιστές θα δούμε την Αποκάλυψη. 

 Σίγμα

Το City του Λονδίνου, οι μεταγραφές και ο Λαφαζάνης

Μετά την συμμετοχή του στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΔΝΤ, ο «σκιώδης» αναπτύξεως του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, ετοιμάζει αποσκευές για να επισκεφθεί το city του Λονδίνου, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος που θα επιφορτιστεί με την ευθύνη των διερευνητικών επαφών μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσεως και χρηματιστές, τραπεζικούς και εφοπλιστικούς «κύκλους», εκεί όπου κτυπά η «καρδιά» του «κεφαλαίου».
Το ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24-25 Νοεμβρίου και σε αυτό θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων και ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.
Δυσφορία από Λαφαζάνη
Η δημοσίευση των επικειμένων ζυμώσεων μεταξύ κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ και των «γερακιών» του τραπεζικού και εφοπλιστικού «κατεστημένου» προκάλεσαν τα φαρμακερά σχόλια της αριστερής πτέρυγας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος δια του iskra, έριξε προειδοποιητική «βολή» στην Κουμουνδούρου.
Στη στήλη με τα παραπολιτικά που φιλοξενεί ο ιστότοπος της Αριστερής Πλατφόρμας, δημοσιεύεται σχόλιο των «λαφαζάνηδων», ενδεικτικό -καταρχήν- της αγνοίας της μειοψηφίας για την δρομολογούμενη επίσκεψη στο Λονδίνο, καθώς και της έντονης δυσφορίας τους για τις κυοφορούμενες αυτές επαφές των κκ Σταθάκη και Μηλιού.
Προς επίρρωση, αναφέρει το σχόλιο του iskra:
«Ο τίτλος ανήκει σε ρεπορτάζ μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας (16/11) του κατεστημένου. Η εφημερίδα που, όπως επανειλημμένα έχει γράψει στο παρελθόν, ενδιαφέρεται ζωηρότατα για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το «Κέντρο», μας πληροφορεί ότι υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη του Κόμματος θα μεταβούν στην Αγγλία για να έχουν απευθείας συναντήσεις με στελέχη των μεγαλυτέρων επενδυτικών τραπεζών και μεγάλων hedge funds, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών τραπεζών, στο City του Λονδίνου. Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές, που αναγράφονται και σε άλλες Κυριακάτικες στήλες, και θεωρούνται συνέχεια άλλων δημοσιευμάτων, για ανάλογες επαφές, πάλι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με τραπεζίτες και επενδυτές στο εσωτερικό της χώρας, έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας. Αν, όμως, έχουν κάποια βάση, πράγμα που θα διαπιστωθεί, ούτως ή άλλως, τις επόμενες ημέρες, τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις, ερωτήματα και ίσως συμπεράσματα. Ίδωμεν…».
Γ. Δραγασάκης: Είμαι υπερήφανος
Αναφερόμενος πάντως στην διεύρυνση των επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του «κεφαλαίου», το νούμερο «2»του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε (9,84) «υπερήφανος για αυτή την δράση».
«Επιδιώκουμε να έχουμε αδιαμεσολάβητες και όσο γίνεται αξιόπιστες σχέσεις με τους φορείς της παγκόσμιας οικονομίας και να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις». Και διευκρίνισε: «Την ίδια στιγμή που πρέπει να μιλάμε με τον κόσμο που υποφέρει, την ίδια στιγμή πρέπει να μιλάμε και με φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν την παγκόσμια αυτή οικονομία. Αυτοί οι θεσμοί είναι τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, το Διεθνές Ταμείο, η παγκόσμια τράπεζα και είναι και δυνάμεις που χονδρικά λέγονται αγορές, ενώ είναι ομάδες κεφαλαίων», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: 

«Εγώ είμαι υπερήφανος για αυτή την δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί εμείς στηριχθήκαμε από την αρχή στην διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. Υπήρχαν δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να μην τα κάνουμε όλα αυτά και να στηριχτούμε σε ενδιαμέσους. Εμείς κάναμε την επιλογή της αδιαμεσολάβητης σχέσεως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με όλα τα κέντρα ισχύος… Θέλουμε να είμαστε διαφανείς. Να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις».
«Μπαλωθιές» Λαφαζάνη και για τα «συγχωροχάρτια»
Σε στάση αναμονής αλλά με …επιθετικές διαθέσεις, βρίσκεται ο Π.Λαφαζάνης και η Αριστερή Πτέρυγα, αναφορικά με τις επικείμενες συνεργασίες και συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Φρόντισε κατόπιν τούτου να υπενθυμίσει στην Κουμουνδούρου, ότι δεν πρόκειται ούτε να συναινέσει αλλά ούτε και να ανεχτεί να δοθούν «συγχωροχάρτια» σε πρώην μνημονιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Επ αυτού, γράφει το iskra:
«Όργιο δημοσιευμάτων στον Κυριακάτικο τύπο που κάνουν λόγο για «κύματα» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία πρόκειται να εισβάλλουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιες Κυριακάτικες εφημερίδες μιλούν ευθέως για κάποιους (τάχα) «μετανοημένους» μνημονιακούς της «δευτέρας περιόδου», στους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες του! Όπως γράφει μάλιστα γνωστός δημοσιογράφος, τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και το τελευταίο, συναντούν υποτίθεται την ανοχή και της «Αριστερής Πλατφόρμας»! Στελέχη της τελευταίας, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, μας τόνιζαν ότι τίποτα πιο αναληθές από αυτήν τη δημοσιογραφική «παραπληροφορία».
 πηγή
Ἀναδημοσίευσις ἀπό : Φιλονόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου