" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μακελειό στον Πειραιά: Αλλοδαπός με καλάσνικοφ γάζωσε νυχτερινό κέντρο - 15 τραυματίες από τις σφαίρες

Μακελειό στον Πειραιά: Αλλοδαπός με καλάσνικοφ γάζωσε νυχτερινό κέντρο - 15 τραυματίες από τις σφαίρες

Σε σοβαρή κατάσταση εννέα - Στο χειρουργείο τέσσερις σε Ερυθρό Σταυρό και Ευαγγελισμό.
Αλλοδαπός με καλάσνικοφ και «γάζωσε» τους θαμώνες - Σε Αττικόν, Ευαγγελισμό και Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται οι τραυματίες - «Βάραγε αδιακρίτως, γυναίκες, άντρες...» δηλώνει περίοικος - «Ένας τρελός γάζωσε το μαγαζί» λέει η σύζυγος του ιδιοκτήτη
Πραγματικό μακελειό σε μπαρ του Πειραιά τα ξημερώματα του Σαββάτου! Λίγο μετά τις 4 το πρωί, αλλοδαπός πυροβόλησε με ένα καλάσνικοφ και τραυμάτισε δεκαπέντε θαμώνες μπαρ στην ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους δεκαπέντε, εκ των οποίων οι έξι είχαν επιπόλαια τραύματα και πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πέντε από τα θύματα του δράστη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν, δύο με τραύματα στο θώρακα μεταφέρονται αυτή την ώρα στον Ερυθρό Σταυρό για να χειρουργηθούν και οι υπόλοιποι δύο νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν φέρουν τραύματα στα χέρια και στο κεφάλι. Όλοι οι τραυματίες είναι ηλικίας μικρότερης των 30 ετών.
Στον Ευαγγελισμό χειρουργούνται αυτή την ώρα δύο νέοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 23 ετών, που φέρουν διαμπερή τραύματα στο θώρακα και στο μηρό.

Σύμφωνα με όσα είπε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 4.15 τα ξημερώματα. Ο άγνωστος αλλοδαπός στάθηκε έξω από την τζαμαρία του καφέ μπαρ, και με ένα καλάσνικοφ γάζωσε το κατάστημα πυροβολώντας εναντίον των θαμώνων ενώ ούρλιαζε: «Θα σας σκοτώσω όλους! Απόψε θα χυθεί αίμα!».

Ο αλλοδαπός, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι σεσημασμένος κακοποιός, λίγη ώρα πριν το δολοφονικό αμόκ βρισκόταν στο μπαρ όπου ήπιε τρία ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, αφού πλήρωσε το λογαριασμό του έφυγε, κάποια στιγμή περίπου στις 4.

Αφού βγήκε από το μπαρ, ο άγνωστος αλλοδαπός πιθανότατα πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε ένα καλάσνικοφ και για άγνωστο λόγο επέστρεψε στο μπαρ. Στάθηκε έξω από την τζαμαρία, πυροβόλησε και προκάλεσε μακελειό. Την ώρα που ο παρανοϊκός κακοποιός πυροβολούσε,  ο ιδιοκτήτης είπε στους θαμώνες να πέσουν όλοι κάτω και έδωσε οδηγία στον DJ να σταματήσει τη μουσική.

«Σταμάτησε στο πεζοδρόμιο και βάραγε αδιακρίτως... Γυναίκες, άντρες...», δήλωσε στους δημοσιογράφους περίοικος. «Ακούσαμε ουρλιαχτά, είδαμε ασθενοφόρα», περιγράφει ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος είπε ότι την ώρα που συνέβαινε το επεισόδιο φοβήθηκε να βγει στο μπαλκόνι του... Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία ο δράστης της επίθεσης είναι αλλοδαπός, σεσημασμένος. 

Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου