" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΝΑ:''ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ'' ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ & OI EΘΝΟΚΤΟΝΟΙ


Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπων. Σας ακούγεται προφανώς περίεργο, καθώς τα ΜΜΕ σας βομβαρδίζουν διαρκώς με το αντίθετο μήνυμα, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πως είναι ακριβώς η αντίστροφη από aυτή που υποστηρίζει το σύστημα.


''ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ'' ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ   ''ΛΟΒΟΤΟΜΗΣΟΥΝ''         
 
Πηγή: Identità.com

Μετάφραση: Ελευθέριος Αναστασιάδης
Αυτές τις ημέρες δημοσιεύτηκαν δύο ενδιαφέρουσες μελέτες πάνω στην νοημοσύνη και το συσχετισμό της με την λεγόμενη ''φυλετική προκατάληψη''. Ακόμη μία φορά, αποδείχθηκε ότι υπάρχει ένας θετικός συσχετισμός: όσο μειώνεται η νοημοσύνη, τόσο μειώνεται και ο ''ρατσισμός''.

Οι δύο μελέτες για τις οποίες θα μιλήσουμε, ανέλυσαν την επίδραση της ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου-ηλεκτροσόκ χαμηλής έντασης (tDCS [Διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος ]) πάνω στο Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) και στη συμπεριφορά των ατόμων έναντι διαφορετικών προσώπων.

Η πρώτη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Behavioural Brain Research, προσπάθησε να κατανοήσει την επίδραση αυτής  της  tDCS  πάνω στην αύξηση του IQ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ανακαλύφθηκε μία αρνητική επίδραση. Η αρνητική επίδραση ήταν συγκεντρωμένη ιδιαίτερα σε μία από τις μετρήσεις του Δείκτη Νοημοσύνης, εκείνη του αντιληπτικού συλλογισμού.
Ο αντιληπτικός συλλογισμός είναι μία κατηγορία μη λεκτικού ρευστού συλλογισμού, δηλαδή η ικανότητα να σκέπτεσαι λογικά και να εφαρμόζεις την λογική σε νέα προβλήματα, επινοώντας  καινοτόμες λύσεις. Πρόκειται για μία από τις τέσσαρις ομάδες συλλογισμού δοκιμασμένες από την Weschsler Intelligence Scale for Children. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές, αναλύοντας ακόμη πιο λεπτομερώς την κατηγορία του αντιληπτικού συλλογισμού, ανακάλυψαν ότι η αρνητική επίδραση είναι ακόμη πιο ισχυρή σε μία υποκατηγορία του, όπου οι συμμετέχοντες, αφού έβλεπαν δύο ομάδες συμβόλων έπρεπε να κατανοήσουν ποιο ήταν το σύμβολο που έλειπε από την άλλη ομάδα: δεν μπορούσαν να το  βρουν. Αυτό  κρατήστε το στο μυαλό, γιατί θα είναι χρήσιμο στην κατανόηση της επόμενης μελέτης που θα σας  παρουσιάσουμε.

Η μελέτη του Leiden Institute of Brain and  Cognition, δημοσιευμένη στο Brain Stimulation, «Reducing Prejudice Through Brain Stimulation»  έδειξε ότι τα άτομα που υποβλήθηκαν σε tDCS η οποία χορηγήθηκε στο μετωπικό μέρος του εγκεφάλου, εμφανίζουν μία έντονη μείωση της ''φυλετικής προκατάληψης''. Εν ολίγοις: δεν αντιλαμβάνονται διαφορές μεταξύ ατόμων που έχουν διαφορετική φυλετική\εθνική καταγωγή.

Πέραν του ανησυχητικού κινήτρου που οδήγησε σε αυτή τη μελέτη, το οποίο μπορείτε να φανταστείτε (τη δημιουργία ''λοβοτομημένων'' ατόμων, ίσως με τη χρήση μελλοντικών φαρμάκων),οι δύο αυτές μελέτες συνδυαζόμενες μεταξύ τους αποδεικνύουν ότι: όταν η νοημοσύνη μειώνεται, ακολουθεί μία μείωση του λεγόμενου ''ρατσισμού''. Και προσοχή, με τον όρο ''ρατσισμό'' δεν εννοούμε το ''μίσος προς κάποιους'', αλλά την αντίληψη της ύπαρξης ποιοτικών διαφορών.
Θυμηθείτε το αποτέλεσμα της πρώτης μελέτης: βλέποντας δύο ομάδες συμβόλων έπρεπε να κατανοήσουν ποιό ήταν το σύμβολο που έλειπε από την άλλη ομάδα. Ιδού, όποιοι κηρύσσουν την υποδοχή των ξένων είναι ανίκανοι να αναγνωρίσουν το σύμβολο που λείπει. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκονται στην κυβέρνηση. Στα κόμματα. Στην τηλεόραση. Και είναι όλοι, βάσει του πειράματος, ηλίθιοι. 


Καταλήγοντας: ήθελαν να καταλάβουν πως μπορούν να μας κάνουν όλους ''φίλους των μεταναστών'' και ανακάλυψαν ότι ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουν είναι να μας καταστήσουν όλους πιο ηλίθιους.

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να προπαγανδίζουν την ηλεκτρική ''λοβοτόμηση'' στο YouTube  



                         
    OI   ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ
  Γράφει ο: Ελευθέριος  Αναστασιάδης
Εμείς έχουμε πένθος κάθε φορά που ένα αποβατικό μέσο φορτωμένο με παράνομους μετανάστες, καλύτερα θα ήταν να  ονομάζονται ''εισβολείς'', φθάνει εντός των συνόρων μας. Και το πένθος μετατρέπεται σε απόλυτη αηδία για τις εικόνες ακτοφυλάκων  που προσπαθούν να διευκολύνουν την εισβολή, αηδία για τις τοπικές κοινωνίες που αντί να διαμαρτυρηθούν έντονα, αντιδρούν παθητικά ή ακόμη και επιβοηθητικά. 
Και είναι ακόμη πιο αηδιαστική η αφήγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης για αυτά τα γεγονότα, όταν συμβαίνει ένα ατύχημα και οι παράνομοι πνίγονται στη θάλασσα. Τότε προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στην Ευρώπη που δεν είναι αρκετά πρόθυμη να τους υποδεχθεί. Σε κανένα από τα όχι πολύ ευφυή μυαλά των δημοσιογράφων, δεν περνά η ιδέα ότι εδώ, οι μόνοι που φταίνε είναι οι ίδιοι οι παράνομοι: αυτοί είναι που αποφάσισαν να ταξιδέψουν, αυτοί είναι που πλήρωσαν ένα σημαντικό ποσό, αυτοί είναι που αποβιβάστηκαν σε επικίνδυνα σκάφηΑυτοί είναι που αποφάσισαν να παραβιάσουν τους νόμους ξένων χωρών. Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι εκεί που πηγαίνουν δεν είναι καλοδεχούμενοι ούτε τους επιθυμεί κανένας, αλλά παραβιάζουν τις χώρες μας χρησιμοποιώντας την συμπόνια. Και  λειτουργεί.   
               
Αυτός είναι κόσμος που  στο 99% των περιπτώσεων δεν έρχεται εδώ για να ξεφύγει από πολέμους, αλλά για να καλυτερεύσει  την οικονομική του  θέση. Θεμιτό γι’ αυτούς , βλαπτικό για εμάς που πρέπει να τους συντηρήσουμε και να υποστούμε την εγκληματικότητα και την κοινωνική παρακμή.

Στα φορτία τους οι διακινητές βάζουν πάντα καμιά γυναίκα και μερικά παιδιά : σαν ανθρώπινες ασπίδες. Και οι δημοσιογράφοι είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν το μεγάφωνο της προπαγάνδας των διακινητών: «είναι 300 μετανάστες, μεταξύ τους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά», είναι η τυπική φράση που συνοδεύει κάθε απόβαση. Μέσα ενημέρωσης που είναι συνένοχα αυτής της εισβολής, εξαιτίας του τρόπου που ''δίνουν'' τις ειδήσεις, κρύβοντας κάποιες και μεγαλοποιώντας άλλες.

Τα δράματα, οι πόλεμοι και οι τραγωδίες συμβαίνουν πάντα εξαιτίας της αδυναμίας, ποτέ εξαιτίας της μη ενδοτικότητας. Ρωτήστε το Ισραήλ πόσοι μετανάστες αποβιβάζονται στις ακτές του. Κανένας, διότι γνωρίζουν ότι εκεί ο συναισθηματισμός δεν περνάει. Εκεί σε στέλνουν από όπου ήλθες.

Mέθοδοι θαλάσσιας εισβολής αριστερά άοπλος, δεξιά ένοπλος

Καταλήγοντας: Για να  αποφεύγονται οι τραγωδίες, ο μόνος σωστός και πρακτικός τρόπος, εάν  δεν θέλουμε να μετακομίσει όλη η Αφρική στην Ευρώπη, είναι να στέλνεται πίσω όποιος εισέρχεται στα χωρικά μας ύδατα. 
Δεν πρέπει να υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συμπόνιας που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλουν 24 ώρες το 24ωροΕάν κάποιος παράνομος μετανάστης  που ταξιδεύει μέσω θαλάσσης για να εισβάλει παράνομα στο σπίτι των άλλων, πνιγεί, ο  μόνος υπεύθυνος είναι ο ίδιος, οι διακινητές και  οι  πολιτικοί.

Χρησιμοποιούν  την  ευσπλαχνίας μας, που είναι ανθρώπινη, εναντίον μας. Με αυτή την έννοια, η ευσπλαχνία γίνεται ένα όπλο μαζικής καταστροφής με το οποίο επιβάλλεται στις δυτικές κοινωνίες η εισβολή. Όταν χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, να σκέφτεστε τι θα κάνουν μετά οι παράνομοι όταν θα φθάσουν στις πόλεις μας. Εξουδετερώστε την βόμβα  που  τοποθετούν  στις συνειδήσεις σας.

Και φυσικά κανένας ''θεσμικός παράγοντας'' δεν απαντά στο ερώτημα: μία ξένη εισβολή γίνεται μόνον με τα όπλα; δηλαδή αν κάποιοι καταφέρουν να εισβάλουν και να κυριεύσουν κοινωνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, οικονομικά, μία επικράτεια χωρίς την χρήση όπλων, τότε αυτός δεν θεωρείται πόλεμος; δεν θεωρείται κατοχή; δεν είναι η δολοφονία ενός έθνους;

Ἀναδημοσίευσις ἀπό : Θεόδοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου