" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μία... selfie χίλιες λέξεις: «Φτάσαμε. Μιά χαρά εἶναι στό ἑλλαδιστάν. Ἐλᾶτε ὅλοι ἐδῶ»!

Μια... selfie χίλιες λέξεις: «Φτάσαμε. Μια χαρά είναι στο Ελλαδιστάν. Ελάτε όλοι εδώ»!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία απεικονίζει λαθρομετανάστες που μόλις πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος (στη νήσο Κω), δημοσιεύτηκε σε διάφορα μέσα μαζικής εξαπάτησης.

Η σκοπιμότητα προφανής: να καλλιεργήσει στους Έλληνες αισθήματα ενοχής για το «μαρτύριο των προσφύγων», ούτως ώστε να ερωτούν μετά οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης: μα πώς μπορείτε να απαιτείτε έλεγχο των συνόρων και εφαρμογή των νόμων για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης;

Η «απεγνωσμένη» λαθρομετανάστρια αφού μεταφέρεται ασφαλής σε ελληνικό έδαφος, έχει ως πρώτο της μέλημα να βγάλει με το i-phone της μια selfie, η οποία προφανώς θα φτάσει στην πατρίδα της. Το μήνυμα που την συνοδεύει είναι το εξής: «Φτάσαμε. Μια χαρά είναι στο Ελλαδιστάν. Ελάτε όλοι εδώ»!

Τα ίδια αυτά μέσα ενημέρωσης, των οποίων ο ψευδεπίγραφος ανθρωπισμός περισσεύει για τους λαθρομετανάστες, δεν έκαναν ποτέ πρωτοσέλιδο με τη φωτογραφία ενός Έλληνα άστεγου ή άνεργου, ενός Έλληνα οικογενειάρχη που τον κυνηγούν οι τράπεζες και η εφορία και δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του.

Ούτε βέβαια ενός Έλληνα που αργοσβήνει στα διαλυμένα νοσοκομεία. Στη ψευτοδημοκρατία άλλωστε, ο «ανθρωπισμός» είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Και προτεραιότητα του αντεθνικού Κράτους δεν είναι οι Έλληνες, είναι οι λαθρομετανάστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου