" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Προσβολή γιά τά ἑκατοντάδες χιλιάδες θύματα: «Νεοπαγές θεώρημα» γιά τόν «Ἱό» ἡ γενοκτονία τῶν Ποντίων!

Προσβολή για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα: «Νεοπαγές θεώρημα» για τον «Ιό» η γενοκτονία των Ποντίων!

Η 19η Μαΐου είναι η ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως η επέτειος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Φαίνεται, όμως, ότι δεν συμφωνούν όλοι με τον ορισμό της εξόντωσης των Ποντίων ως γενοκτονίας. Εκτός από την Ρεπούση, υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν ότι υπήρξε γενοκτονία, χωρίς αστερίσκους και εισαγωγικά. Ανάμεσα σ' αυτούς και η τριάδα του «Ιού», η οποία μ' ένα κατάπτυστο άρθρο το περασμένο Σάββατο, όχι μόνον επιχειρεί να ταυτίσει τους Έλληνες του Πόντου με τους σύγχρονους λαθρομετανάστες (εξού και ο τίτλος «Μια Αμυγδαλέζα για τους Πόντιους») αλλά πολύ χειρότερα αμφισβητεί, επί της ουσίας, ότι υπήρξε γενοκτονία από τους Τούρκους!

Είναι χαρακτηριστικό το πώς ξεκινά το κείμενό του ο «Ιός»: "Χιλιάδες Πόντιοι βρήκαν τον θάνατο τη δεκαετία του 1920 στα «λοιμοκαθαρτήρια» και τα ξερονήσια της Ελλάδας. Επισήμως προσμετρώνται στα θύματα της «γενοκτονίας» που η πολιτεία θα γιορτάσει, όπως κάθε χρόνο, την ερχόμενη Τρίτη, στην πραγματικότητα, θύτης τους υπήρξε ο ελληνικός ρατσισμός -και η Μακρόνησος του 1922, η πρώτη  Αμυγδαλέζα. Δεν χρειάζεται βέβαια να δεχθεί κανείς το νεοπαγές θεώρημα περί «γενοκτονίας» για να διαπιστώσει πως ο ελληνορθόδοξος πληθυσμό του Πόντου υπέφερε πολλά στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου και του μικρασιατικού πολέμου. Από τους 400.000 Ρωμιούς που κατέγραψαν στην περιοχή η απόρρητη υπηρεσιακή στατιστική υπηρεσία των ελληνικών προξενείων το 1910-12 και η επίσημη «Μαύρη Βίβλος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, περίπου το ένα τέταρτο χάθηκε μέσα σε μια δεκαετία ως αποτέλεσμα των σφαγών, των βασανιστικών εκτοπίσεων, της πολύνεκρης επιδημίας ισπανικής γρίπης που σάρωσε όλη την Ευρώπη (και τον Πόντο) το 1918, αλλά και των δραματικών συνθηκών της προσφυγιάς και της εγκατάστασής τους στη νέα πατρίδα".


Σύμφωνα, λοιπόν, με τα φυντάνια του «Ιού» η γενοκτονία των Ποντίων όχι μόνον είναι αμφισβητήσιμη, μπαίνοντας σε εισαγωγικά ο όρος γενοκτονία, αλλά χαρακτηρίζεται και ως «νεοπαγές θεώρημα»! Συνεχίζοντας στον ίδιο θρασύτατο ρυθμό, ισοσκελίζουν τους σφαγιασθέντες από τις ορδές των τούρκων του Κεμάλ με την «επιδημία ισπανικής γρίπης»!

Πραγματική ασέβεια στους κατακρεουργημένους αδελφούς μας (χωρίς εισαγωγικά, σε αντίθεση με τον «Ιό», που βάζει την λέξη αδελφοί σε εισαγωγικά, όταν αναφέρεται στους Ποντίους). Όλο το υπόλοιπο άρθρο αποτελεί μια προσπάθεια ταύτισης των Ποντίων προσφύγων του 1922 με τους σημερινούς λαθρομετανάστες, που έρχονται από τα βάθη της Ασίας. Ακόμη και αν μπορούσε να γίνει σοβαρή συζήτηση για την συμπεριφορά του Ελληνικού κράτους απέναντι στους διωκόμενους, από τον Τόπο τους, Έλληνες του Πόντου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η περίπτωσή τους ταυτίζεται με τους λαθρομετανάστες, που σε καθημερινή σχεδόν βάση εισέρχονται παράνομα στην Χώρα. Οι Πόντιοι ήρθαν στην κρατική υπόσταση του Έθνους, στο οποίο ανήκουν και στους ομόθρησκούς τους. Δεν ήταν ούτε αλλοεθνείς, ούτε αλλόθρησκοι, όπως συμβαίνει με τους σημερινούς λαθρομετανάστες.

Ας τα βλέπουν, όμως, αυτά όλοι εκείνοι, που έχουν ανάγει την παρακμιακή και περιθωριακή αυτή δημοσιογραφική ομαδούλα σε. αξιόπιστο κριτή των πάντων. Είναι αντιληπτό, επίσης, για ποιον λόγο οι συγκεκριμένοι εθνομηδενιστές επιθυμούν την ποινική εξόντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Το Λαοφιλές, Έντιμο και Νόμιμο Πολιτικό Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών αποτελεί το πιο ισχυρό εμπόδιο για όλους, όσοι επιζητούν την πλήρη εθνική αποδόμηση της Ελλάδας. Τέτοιες δόσεις ανθελληνικών δηλητηριωδών μικροβίων δείχνουν το ποιόν τους και το πόσο σέβονται τους σφαγιασθέντες προγόνους μας.

Τελειώνοντας, αναρωτιόμαστε αν τέτοιες άθλιες απόψεις («νεοπαγές θεώρημα»), καθώς και η ευθεία αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων εμπίπτουν στις διατάξεις του πρόσφατου αντιρατσιστικού νόμου, ή αν αυτός τελικά έχει επιλεκτική ισχύ και αφορά όλα τα θύματα γενοκτονιών εκτός απ' αυτά με Ελληνική καταγωγή.

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ1:  Θα είχε πολύ ενδιαφέρον οι ανά την Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο Ποντιακοί Σύλλογοι να πληροφορηθούν τις απόψεις του «Ιού» για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και το γεγονός ότι τους ταυτίζουν με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στην Χώρα μας.

Υ.Γ2: Σας παραθέτουμε το σχετικό άρθρο του Ν.4285/2014 του περίφημου «αντιρατσιστικού νόμου».

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου