arxigramma-mιά που θα χτιστεί τζαμί στον Βοτανικό, λέω κι εγώ να δώσω τη μικρή συνεισφορά μου. Μη με περάσουν καί γι’ αφιλόξενο τα λαθρομουσλίμια! :-)

Λοιπόν. Στο ιερό έδαφος του ιερού τζαμίου, έχω να συνεισφέρω αυτό εδώ:

skylos-pou-katouraei

Κι'  αυτό:

gourounakia

Τέλος, δέ, το κερασάκι στην τούρτα:

gourouni-pou-katouraei

Άντε, καί καλά ραμαζάνια! :-) :-) :-)

Υγ 1: Οι εκάστοτε κυβερνώντες να μάθουν πρώτα να ρωτάνε τον λαό, καί μετά να νομοθετούν. (Μέχρι στιγμής, την υποχρέωσή τους αυτή την έγραψαν εκεί που δεν πιάνει το μελάνι, αποδεικνυόμενοι φασισταριά του κερατά.)

Υγ 2: Δυστυχώς, αυτό πρέπει να το μάθει κι ο λαός.

Υγ 3: Οι εκάστοτε κυβερνώντες πρέπει να μάθουν ότι ο λαός δεν δεσμεύεται από κανένα υπογεγραμμένο κι ενσφράγιστο πρωκτόχαρτο (νόμο, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προεδρικό διάταγμα, κτλ κτλ κτλ), εάν ο λαός δεν θέλει να δεσμευτεί. Πάρτε τώρα τα χοιρινά καί τον κόπρο, ώ κυβερνώντες, να δω πόσο μετράνε οι υπογραφές σας. (Σκατά μετράνε, δηλαδή, εφ’ όσον δεν σέβεστε τον Έλληνα φορολογούμενο που σας ταΐζει, αλλά τους πιστούς του καμηλοβάτη.)

Υγ 4: Διάσωση ναί, πρώτες βοήθειες ναί, αλλά μετά απ’ τ’ αυτί καί κατευθείαν στο αεροπλάνο γιά αναγκαστικό επαναπατρισμό. Καί τη λυπητερή με τα έξοδα στις πρεσβείες τους.

Γιά όποιον είναι τσαγκό αντράκι καί δε θέλει, έχουμε: χειροπέδες καί ποδοπέδες, κράτηση επ’ αόριστον χωρίς απαγγελία κατηγορίας, καί τον γκασμά καί στα δημόσια έργα. Καί γιά όποιον παραείναι βαρύς κι ασήκωτος καί μπουρλοτιάζει τα κέντρα φιλοξενίας (επειδή διαμαρτύρεται, ο «άνθρωπος», που δε μένει σε σουΐτα του Χίλτον), μιά σφαίρα στο κεφάλι.

Δεν βλέπω πού βρίσκεται το πρόβλημα, κι απασχολείται συνεχώς ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός. Μη καί μας κατηγορήσουν οι Ευρωπαίοι κι οι Αμερικάνοι; Σιγά! Εδώ μας σούρνουνε τα μύρια όσα καθημερινά, καί μάλιστα χωρίς να φταίμε!

Υγ 5: Άπαιχτη φάμπρικα η αντιπροσωπευτική δημοκρατία! Φανταστική εφεύρεση, σου λέω! (Καί μην ψάχνετε τους εφευρέτες. Αυτοί που φανταστήκατε είναι. Εφ’ όσον ο Θεός δεν είπε «Ου μετρήσεις», δεν απαγορεύεται το μέτρημα …των κουκκιών.)

Έχεις πχ δέκα μύρια άτομα με μία γνώμη, κι ένα με την αντίθετη. Καί βγαίνει -με τη συνδρομή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας- το ένα σε θέση εξουσίας, καί κυβερνάει τα δέκα μύρια που το φτύνουν!

Έχει να «λιαστεί» κόσμος αιωρούμενος στο σαπουνόσχοινο… δε σου λέω τίποτε, αναγνώστη μου!

Ἀπό : ΕργΔημΕργ