" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η "ΕΘΝΙΚΗ" ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ἡ "ἐθνική" ξεφτίλα τοῦ ἀστικοῦ κόσμου : Προσκύνησαν ὅλοι,τό Ἰσραήλ φυσικά...



Πάνω από 900 καλεσμένοι έσπευσαν στην αίθουσα δεξιώσεων του Μεγάρου για να συγχαρούν την Πρέσβυ του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπεν-Άμπα για την επέτειο της χώρας και για να γιορτάσουν την Ελληνο-Ισραηλινή φιλία. Μεταξύ άλλων:

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης,.....


Ας δούμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η πρεσβεία:



Πανηγυρικά πραγματοποιήθηκε εχθές η διπλή γιορτή για την 67η Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ και την 25η Επέτειο των Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας σε λαμπρή δεξίωση που παρέθεσε η Ισραηλινή Πρεσβεία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Πάνω από 900 καλεσμένοι έσπευσαν στην αίθουσα δεξιώσεων του Μεγάρου για να συγχαρούν την Πρέσβυ του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπεν-Άμπα για την επέτειο της χώρας και για να γιορτάσουν την Ελληνο-Ισραηλινή φιλία. Μεταξύ αυτών, πολλές γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των τεχνών και των γραμμάτων.

Σε τελετή που έλαβε χώρα στην εκδήλωση προβλήθηκαν αρχικά βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αναβάθμιση των σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας. Ο ίδιος ο επίτιμος παρευρέθηκε στην δεξίωση και δέχθηκε τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της, κ. Γιάννης Δραγασάκης, που τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό έπειτα από ομιλία της Ισραηλινής Πρέσβεως. Τόσο ο κ. Δραγασάκης όσο και η Πρέσβυς του Ισραήλ τόνισαν τη σημασία των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων. Στη συνέχεια ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Ισραήλ, οι οποίοι ερμηνεύτηκαν από την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου με μουσική συνοδεία ορχήστρας υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

Οι καλεσμένοι απήλαυσαν εκλεκτά μεσογειακά εδέσματα όπως φαλάφελ, χούμους, ταμπουλέ, κολοκυθοκεφτέδες και ισραηλινό κρασί καθώς παρακολουθούσαν σε μεγάλο video-wall πάνω στη σκηνή μοναδικές εικόνες από το Ισραήλ. Τα όμορφα λουλούδια, αλλά και τα γαλανόλευκα χρώματα στις ισραηλινές και ελληνικές σημαίες ταίριαζαν απόλυτα στην περίσταση.


Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας, οι βουλευτές Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νότης Μηταράκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Καραγκούνης, Ιωάννης Πλακιωτάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι πρώην Υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Λούκα Κατσέλη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Πρόεδρος της Energean, Ματθαίος Ρήγας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), Δημήτρης Παπακώστας, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος, ο επιχειρηματίας Χάρης Σαχίνης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Πρόεδρος του Μεγάρου, Ιωάννης Μάνος, ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές, ο συνθέτης, Μίνως Μάτσας, ο Ραββίνος Αθηνών, Σοφολογιότατος Γκάμπριελ Νεγκρίν, ο Πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣ), Μωυσής Κωνσταντίνης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, πολλοί πρεσβευτές, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εκκλησίας, δημοσιογράφοι και φίλοι του Ισραήλ.


******

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου