" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Μαύρη κομμουνίστρια τοῦ ’60 βγῆκε ἀπό τήν ναφθαλίνη καί ἀνακήρυξε τήν εἰσβολή τῶν ἀφρικανῶν στήν Εὐρώπη ὡς «τό κίνημα τοῦ 21ου αἰῶνος»


Η Angela Davis, ριζοσπαστική κομμουνίστρια, πρώην πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ στην δεκαετία του ’60 και ομότιμη καθηγήτρια Φεμινιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Santa Cruz, δήλωσε ότι η εισβολή των Αφρικανών στην Ευρώπη είναι «το κίνημα του 21ου αιώνα».

Σύμφωνα με το ‘Refugee Resettlement Watch’, οι κατ΄επάγγελμα "αντιρατσιστές" της Αριστεράς εργάζονται σκληρά για να αφοπλίσουν τους Ευρωπαίους από κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιούν το επιχείρημα της επιβίωσής τους, από τα κύματα των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη.
Η Angela Davis και η Gina Dent ήθελαν να επισκεφθούν το σχολείο στην Ohlauer Strasse στο Βερολίνο που κατέλαβαν πρόσφυγες, αλλά οι αρχές τους αρνήθηκαν την πρόσβαση.

Από το βίντεο της εκδήλωσης:

Την επόμενη μέρα, στις 15 Μαΐου, η Davis και η Dent συναντήθηκαν ξανά με τους "πρόσφυγες" και τους "μετανάστες" στο Jockel Biergarten. Αυτή τη φορά για να τους ακούσουν και να συζητήσουν μαζί τους για το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας για το «δικαίωμα όλων των ανθρώπων να κινούνται ελεύθερα και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή» στη Γερμανία.
«Εμείς, από τον Διεθνή Χώρο των Γυναικών, ήμασταν παρούσες σε δύο συνεδριάσεις και τονίσαμε τη σημασία των αγώνων των γυναικών μέσα στην κίνηση των ανθρώπων που ζητούν άσυλο».

ΦΩΤΟ: Η Davis με τον Έριχ Χόνεκερ, τον κομμουνιστή ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας. Η χήρα του Χόνεκερ, χαρακτήρισε "ηλίθιους" τους 136 ανθρώπους που σκοτώθηκαν προσπαθώντας να περάσουν στη Δυτική Γερμανία σκαρφαλώνοντας στο Τείχος "του Αίσχους" του Βερολίνου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ας σημειωθεί ότι, η Davis έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για «τα δικαιώματα των φυλακισμένων» και για αυτό ίδρυσε την οργάνωση ‘Critical Resistance’, που προσπαθεί να καταργήσει τις λεγόμενες «φυλακές-βιομηχανικού συμπλέγματος» (PIC) στις ΗΠΑ. Ο Ρώσος αντιφρονών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Αλεξάντρ Σολζενίτσιν είπε, ότι παρόλο που η Ντέιβις εκδήλωνε την έντονη αντίθεσή της στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ, όταν μια ομάδα Τσέχων κρατουμένων επί κομμουνισμού, ζήτησαν την στήριξη της Davis, εκείνη αρνήθηκε να την προσφέρει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου