" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ξαναχτύπησε τό σεσημασμένο ὅργανο τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων – Παγκοσμιοποίησης, πού ἀκούει στό ὅνομα «Τμῆμα Δικαιωμάτων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ»: Ἑλληνική ἰθαγένεια καί τά παιδιά τῶν λαθρομεταναστῶν

lathro_tsipras

Ξαναχτύπησε το σεσημασμένο όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων – Παγκοσμιοποίησης, που ακούει στο όνομα «Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ». Έτσι, σε ανακοίνωσή του για τον νέο νόμο περί ιθαγένειας, που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΝΟΧΗ της… υπερπατριωτικής καμμεναρίας των… «κόκκινων γραμμών», αναφέρει τα εξής:

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, δυόμισι χρόνια μετά την ακυρωτική απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ για τον ν. 3838/2010, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές του. Η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου εκπληρώνει μια από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποκαθιστώντας την ισονομία και την ισοπολιτεία, αναγνωρίζοντας δηλαδή ως Έλληνες πολίτες αυτούς και αυτές που αποτελούν χρόνια τώρα οργανικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Βασική παραδοχή του νομοσχεδίου είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μια κοινότητα που ενοποιείται με βάση την καταγωγή και το “ελληνικό αίμα”, αλλά η πολιτική κοινότητα αυτών που ζουν, εργάζονται και αγωνιούν για το κοινό παρόν και το κοινό μέλλον τους στον τόπο μας. 

Η απόδοση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, που αποδεδειγμένα έχουν μεταφέρει το πρόγραμμα της ζωής τους στη χώρα μας αποτελεί λυδία λίθο για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όσες και όσοι συμμετέχουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στην κοινωνική και οικονομική ζωή, έχουν αποκτήσει de facto ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα – είναι λοιπόν προφανές ότι δικαιούνται να αποφασίζουν για τις ζωές τους και τις τύχες της χώρας όπου ζουν, όπως ακριβώς συμβαίνει με όσες και όσους γεννήθηκαν από Έλληνες γονείς.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι στο νέο νόμο, το καθεστώς ιθαγένειας του παιδιού αλλοδαπών πρέπει να αποσυνδεθεί από το νομικό καθεστώς των γονέων. Η αποδέσμευση αυτή δεν συγκρούεται με την απόφαση 460/2013 του Συμβουλίου Επικράτειας, καθώς το τελευταίο δεν θέτει την νόμιμη παραμονή του γονέα μετανάστη ως υποχρεωτικό τυπικό κριτήριο απόδοσης ιθαγένειας”. 

Ο εστί μεθερμηνευόμενον, να παίρνουν ιθαγένεια όχι μόνο τα παιδιά όσων αλλοδαπών διαμένουν «νόμιμα» στην Ελλάδα, αλλά και τα παιδιά των λαθρομεταναστών. Επειδή δε, αν πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά θα συμπαρασύρουν και τους γονείς, θα βρεθούν ξαφνικά με ελληνική ιθαγένεια (άρα και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι…) εκατομμύρια λαθρομεταναστών! Πράγμα το οποίο –εφόσον συμβεί- θα σημάνει το οριστικό τέλος του ελληνικού έθνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου