" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ἡ Ἀριστερά τά βρῆκε σκούρα

Η Αριστερά τα βρήκε σκούρα

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός"Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"

Σε ομιλία της στην Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη ομολόγησε ότι έχει ειδικευθεί στην Μακροοικονομία, γι’ αυτό και δεν γνωρίζει τα οικονομικά της καθημερινότητος. «Δεν ξέρω ούτε την φορολογική μου δήλωση να συμπληρώσω», είπε η κα υπουργός. Και πρόσθεσε ότι μαθαίνει τα πρακτικά της Οικονομίας με τον πιο δύσκολο τρόπο. Θα μπορούσα εύκολα να τείνω το δάχτυλο στην κα Βαλαβάνη, και να πω με κακεντρέχεια: «Να ποιοι σας κυβερνούν! Πώς να ξέρει την καθημερινότητα την δική μας η κα Βαλαβάνη με τις παχυλές καταθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (και λιρών Αγγλίας!)». Αλλά δεν το λέω γιατί δεν είμαι ούτε η Σοφία Βούλτεψη ούτε η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η αλήθεια είναι ότι οι ανήκοντες στην πολιτική αφρόκρεμα έχουν α) αριστερό παρελθόν και β) παχυλές καταθέσεις σε μετρητά και ακίνητα. Γι’ αυτό και η ομολογία της κας υπουργού, μέσα στην αφελή και ομολογουμένως σοκαριστική ειλικρίνειά της, ήταν τελικά καλοδεχούμενη. Επιτέλους, κάποιος (κάποια, για να είμαστε ακριβείς) ομολόγησε την άγνοιά της. Και αυτό είναι το πρωτο βήμα προς την σοφία. Ελπίζω , και μαζί μου και πολλοί Ελληνες, να μην αργήσει στο ραντεβού της με την κα Βαλαβάνη και το επιτελείο του κ. Τσίπρα.

Και μια που μιλάμε για την Αριστερά. Ούτε το κάδρο του Λένιν με ενόχλησε στο γραφείο της Αντιπροέδρου της Βουλής κας Δέσποινας Χαραλαμπίδου. Την εμπνέει ο Λένιν. Μα μήπως δεν το ξέραμε; Μήπως δεν είναι γνωστόν ότι οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν περάσει από αριστερά και ακροαριστερά γκρουπ, ότι έχουν θητεύσει στο σχολείο της ΚΝΕ, από όπου έχουν υιοθετήσει και την χαρακτηριστική τους άρθρωση και εκφορά του λόγου; Η κα Χαραλαμπίδου εμπνέεται από τον Λένιν όπως οι παλαιοί ιατροί τιμούσαν στο γραφείο τους τον Ασκληπιό. Μήπως όλοι οι πολιτικοί της ΝΔ δεν έχουν φωτογραφηθεί με έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ, από τον Μπους ως τον Κλίντον και κατόπιν τοποθετούν το κάδρο στρατηγικά πίσω από το γραφείο τους όταν φωτογραφίζονται ή δίνουν συνεντεύξεις; Προς τι ο θόρυβος; Αν ήσαν βεβαίως βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όλα θα ήσαν διαφορετικά, αλλά αυτό είναι όλο μαζί ένα άλλο θέμα...

Ας αφήσουμε λοιπόν στο πλάι τις υποκρισίες και τους δήθεν καθωσπρεπισμούς. Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε πού οδήγησαν την χώρα όλοι ανεξαιρέτως οι «σοβαροί» σοσιαλιστές και καπιταλιστές που κυβέρνησαν την χώρα με ύφος χιλίων πιθήκων. Φέρτε στον νου σας τον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Γιώργο Παπανδρέου, δυο παιδιά του Λόντον Σχουλ οφ Εκονόμικς. Έχετε την εικόνα, τα λόγια περιττεύουν. Αυτοί που απαιτούν διαφάνεια στην πολιτική και κόπτονται για την έξωθεν καλή μαρτυρία της Ελλάδος, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Αν το «άνοιγμα των χαρτιών» αποκαλύψει την διαπραγματευτική φαρέτρα της κυβέρνησης, είναι προτιμότερο να τα κρατήσει κλειστά. Για τα «ανοιχτά χαρτιά» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού δεν έχουμε απορίες.

Ένας συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, συνοψίζεται στην φράση «Γιαβόλ, Μαντάμ Μερκέλ». Πιο λαμόγιο δεν γίνεται. Μόνο το ΚΚΕ λείπει, αλλά αυτό περιμένει το τρένο της επανάστασης. Εδώ και πέντε χρόνια, εμείς οι απλοί Ελληνες πολίτες μαθαίνουμε τα δύσκολα της καθημερινότητας του μνημονίου. Ας τα μάθει μαζί μας και η υπουργός. Μπορεί με την παιδεία της και την ειλικρίνειά της να βρει την λύση στο πρόβλημα.

Εκεί που θα τα βρει σκούρα, θα είναι στο μάθημα Δημοκρατίας που παραδίδει το πολιτικό σύστημα του οποίου είναι μέλος εξ απαλών ονύχων, τα τελευταία τρία χρόνια, από την είσοδο των Εθνικιστών στην Βουλή. Εκεί, στην καταστολή και την πλεκτάνη, ακόμη και οι παλιές κνίτισσες της κυβέρνησης θα τα βρουν σκούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου