" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εθνικά επικίνδυνοι: Αστειάκια για «ανεξάρτητη Κρήτη» από την κοινοβουλευτική συντάκτρια του Σύριζα

Εθνικά επικίνδυνοι: Αστειάκια για «ανεξάρτητη Κρήτη» από την κοινοβουλευτική συντάκτρια του Σύριζα

Η αντικειμενική δημοσιογραφία σε όλο της το μεγαλείο φάνηκε όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, έσπευσε να απαντήσει άλλη δημοσιογράφος και δη η κοινοβουλευτική συντάκτρια του Σύριζα, Ελένη Καλογεροπούλου. Αυτό φανερώνει την ανικανότητα του μεν Σακελλαρίδη ως εκπροσώπου και την... αντικειμενικότητα της εν λόγω δημοσιογράφου από την άλλη. Όμως δεν είναι το μείζον στο όλο δρώμενο που έλαβε χώρα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το μείζον ήταν το θέμα της διένεξης, αφού η Καλογεροπούλου φαίνεται ότι στην προσπάθειά της να καλύψει τα αλλεπάλληλα «ε...» του Σακελλαρίδη υπέπεσε σε ένα μείζον εθνικό ολίσθημα, που θα πρέπει να βάλει την συγκυβέρνηση σε σκέψη.

Συγκεκριμένα στον Σακελλαρίδη τέθηκε ερώτηση τη Δήμητρα Καλλωνάκη, δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Ε-Ην Ων, με το εξής περιεχόμενο: «Έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα από το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρέθυμνου, έχουν βγάλει μια απόφαση στις 11 Μαρτίου 2015, για να πληρώνεται και με άλλο νόμισμα. Η ερώτησή μου είναι απλή. Τι θα γίνει με τους δήμους, οι οποίοι προχωρούν σε αποφάσεις και με άλλο νόμισμα ελληνικό επίσημα, και πώς εσείς θα το αντιμετωπίσετε σαν κυβέρνηση, από τη στιγμή που σκάβουν το λάκκο της κυβέρνησης;».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την εξυπνακίστικη απάντηση της Καλογεροπούλου: «Μήπως αυτό το νόμισμα είναι κάποιο που έχετε εκεί στην Κρήτη, ντόπιο;». Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να την ανακαλέσει στην τάξη και μάλιστα με τον πρέποντα τρόπο απέναντι σε μία ασέβεια τέτοιου μεγέθους, αυτός χαζογελούσε.

Εν τέλει η απάντηση ήρθε από την ίδια την κα. Καλλωνάκη, η οποία είπε σε αυστηρό τόνο στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του Σύριζα: «Αυτό το αστείο με το χαρτονόμισμα να παύσει και με το θέμα της Κρήτης γιατί... να φύγουμε από την Ελλάδα ή όχι. Αυτό είναι αισχρό, είναι αισχρό».

Θα πρέπει να καταστεί σαφές τόσο στους διεθνιστές μαρξιστές, όσο και στους οικουμενιστές φιλελεύθερους, όσο και σε οποιονδήποτε προβάλλει έστω και υπό μορφή αποτυχημένου αστείου το επιχείρημα της «ανεξάρτητης Κρήτης» ότι οι Κρήτες είναι Έλληνες από τους λίγους, πολέμησαν σε όλα τα μέτωπα του Εθνικού Αγώνα πριν ακόμα από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και την θέση τους στο μεγάλο μας Έθνος δεν την θέτουν υπό καθεστώς διαπραγμάτευσης.

Κώστας Αλεξανδράκης
 ἀπό : Χρυσῆ Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου