" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΓΟΝΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ...!!!

Έχουμε καταλάβει , πως η Θρησκεία μας και η Πατρίδα μας δέχονται πόλεμο, αλλά εδώ τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι καινούργιο, που δείχνει και το πόσο έχουν ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ, όλοι αυτοί με τις ανθελληνικές τους απόψεις.

Ένα θράσος που φτάνει στα όρια του ΦΑΣΙΣΜΟΥ, αφού όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν, αλλά πολεμούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πατριωτών.

Νομίζω όμως, πως όλα τα πράγματα έχουν και όρια. Και αυτή η ενέργεια ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια. Μπορούμε βέβαια να πούμε πως μας θυμίζει “άλλες εποχές”, τότε που έβαζαν την Αστυνομία να εκτελεί χρέη “μπαμπούλα”, αλλά τότε δεν υπήρχε Δημοκρατία και σε κυνηγούσαν για ότι θεωρούσαν πως είναι αντεθνικό.

Σήμερα λοιπόν και εν καιρό Δημοκρατίας, με κάλεσαν στην Αστυνομία για να μου μεταφέρουν “παράπονα” για τις Ελληνικές και πατριωτικές μου θέσεις. Δεν ξέρω αν κατάλαβαν τι έκαναν, ή αν “κλείδωσε” το μυαλό τους, αλλά θα έχουν τώρα όλο τον χρόνο για να το σκεφθούν.

Αλλά θα καταλάβουν και κάτι άλλο. Θα καταλάβουν πως την ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ όσο τα πολεμάς, τόσο αυτά μεγαλώνουν. Γιατί από την νέα σχολική χρονιά, θα τελειώσει η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ που έχουν επιβάλλει και θα ξεκινήσει η έπαρση της σημαίας με τον Εθνικό Ύμνο για τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ , όπως γινόταν παλαιότερα. Και όποιος έχει “αλλεργία” και βγάζει “σπυράκια” με τον Εθνικό μας Ύμνο, ας μην συμμετέχει ή να βρεί την θεραπεία του.
Αλλά ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ όμως, που θέλει να υποταχθούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ στις επιθυμίες των ανθελλήνων, ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ.

 



Αυτό το πρωτοφανές λοιπόν περιστατικό στην Ελλάδα, να καλέσουν γονέα μαθητού, για παράπονα στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή ζήτησε τον προβλεπόμενο Εθνικό Υμνο και αυτό ενόχλησε τον Γυμνασιάρχη, συνέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Σούδας του νομού ΧΑΝΙΩΝ, μετά από εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κ. Αλέξανδρου Σπηλιώτη, με “παραπονούμενο” τον Γυμνασιάρχη του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ κ. Ευτύχη Χειλαδάκη, κατά του γονέα κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου.

Ο γονέας κ. Λαμπρόπουλος ( είναι ο γράφων), προσήλθε στο γραφείο του Γυμνασιάρχη κ. Χειλαδάκη και ζήτησε αυτό που ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Κ.Δ.Π. 223/97 κανονισμός λειτουργίας ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του 1997. Και συγκεκριμένα την παράγραφο 33 που αναφέρει πως “…….. Μία φορά την εβδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση των σημαιών ,(προβλέπει και την Κυπριακή σημαία) και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του διδακτικού προσωπικού.”


Ο Γυμνασιάρχης κ. Χειλαδάκης (φωτό)

Ο Γυμνασιάρχης κ. Χειλαδάκης αρνήθηκε να εφαρμόσει την παράγραφο 33 του , Κ.Δ.Π. 223/97 λέγοντας πως για ότι κάνει είναι νόμιμος.
Ο κ. Χειλαδάκης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ένας Δημόσιος λειτουργός σε ένα Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο και φυσικά ελέγχεται για τις ενέργειες του.

Και θα ήταν το ίδιο νόμιμος, αν γινόταν ακόμα και κάθε μέρα η έπαρση της σημαίας με τον Εθνικό Ύμνο.

Βλέπετε ο νομοθέτης πολύ έντεχνα, τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ και τον Εθνικό Ύμνο, δεν τα επιβάλλει, αλλά ούτε φυσικά τα απαγορεύει. Απλά τα ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ στον κανονισμό και τα αφήνει στον πατριωτισμό των ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, αλλά και στον πατριωτισμό των ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

Αν είναι Έλληνες πατριώτες , μπορούν και κάθε μέρα να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και δεν θα είναι φυσικά παράνομοι. Αλλά αν έχουν “αλλεργία” στον Εθνικό Ύμνο και βγάζουν “σπυράκια” όταν τον ακούν, τότε μπορούν να ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, χωρίς πάλι να είναι παράνομοι.
Έτσι έχουν τα πράγματα, γι’ αυτό και ο κ. Χειλαδάκης είπε πως είναι νόμιμος με ότι κάνει.
Αλλά να του επισημάνω πως ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ.
Και μάλιστα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΜΟΣ , γιατί έχω μαζί μου και τον Ν.1566/85 – ΦΕΚ 167/1985
Και με βάση αυτόν, ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ επιβάλλεται στο σχολείο, αφού συντελεί στο να διαμορφώσει ο μαθητής ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , για να είναι σε θέση να υπερασπιστεί την ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Αυτός είναι ο σκοπός της εκπαίδευσης. Έτσι λέει ο νόμος.

Όποιος λοιπόν έχει “αλλεργία” με τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ της Ελλάδος και με την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ των Ελλήνων, δεν τους αναγκάζει κανείς να παραμένουν στο ΕΛΛΗΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Μπορούν να πάνε στο Ισραήλ, στην Αλβανία, στην Τουρκία και σε όποιο καθεστώς τους αναπαύει και τους ευχαριστεί.
Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ όμως , να προσπαθούν να εκφοβίσουν και να φιμώσουν τους Έλληνες πατριώτες, επειδή αυτοί έχουν “αλλεργίες”.


Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι πρέπει να πούμε το εξής:. Το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας, μπορεί να με κάλεσε για να μου μεταφέρει τα “παράπονα” του Γυμνασιάρχη κ. Χειλαδάκη, αλλά και ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο διοικητής του Τμήματος με τους οποίους μίλησα, είναι ακέραιοι Έλληνες και πατριώτες. Αντιλήφθηκα πως αισθάνονταν άσχημα , απλά ήταν υποχρεωμένοι να με καλέσουν, λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας του Εισαγγελέα πρωτοδικών Χανίων κ. Αλέξανδρου Σπηλιώτη.

Για τον Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Σούδας κ. Ευτύχη Χειλαδάκη, που εξέφρασε “παράπονα” στον Εισαγγελέα, επειδή ζήτησα τον προβλεπόμενο Εθνικό Ύμνο στο Γυμνάσιο, δεν έχω να πω τίποτα και τον αφήνω στην κρίση των Χανιωτών και του Ελληνικού λαού.

Αλλά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χανίων κ. Αλέξανδρος Σπηλιώτης, μήπως πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις εισαγγελικές παραγγελίες παραπόνων και να έχει την απαραίτητη αντίληψη και διάκριση, ώστε να αντιλαμβάνεται αν τα “παράπονα” στρέφονται υπέρ ή κατά των γενικών ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ συμφερόντων του κράτους, τα οποία και ο ίδιος υπηρετεί;


Ν.1566/85 – ΦΕΚ 167/1985
 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
 

1. Σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να………..υποβοηθεί τους μαθητές:
α. «Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία,…….. να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης…………..»

Αυτά που αναφέρει ο νομοθέτης, τα υποβοηθεί Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ή ΌΧΙ;
Αυτά τα γνωρίζει ο κύριος Εισαγγελέας;
Στην αναλυτική του σκέψη λοιπόν και στην ικανότητα συνδυασμού των πληροφοριών και των καταστάσεων, που σαν Εισαγγελέας πρέπει απαραίτητα να διαθέτει, τι “βαραίνει” περισσότερο;; Το δικαίωμα των Ελληνόπουλων στην απόκτηση ΠΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ή το δικαίωμα ενός Γυμνασιάρχη, “αλλεργικού” στον Εθνικό μας Ύμνο;

Αλίμονό μας αν τα βάζουμε σε σύγκριση αυτά τα δύο και τρις αλίμονό μας, αν ο Εισαγγελέας που εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον, θεωρεί ανώτερο το δικαίωμα του “αλλεργικού” Γυμνασιάρχη, από την επιταγή του νόμου Ν.1566/85 – ΦΕΚ 167/1985

Παρακαλώ να συνέλθουμε όλοι και να επαναφέρουμε από την νέα σχολική χρονιά την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
Είναι άμεση ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.


Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Πηγή: http://www.zoomblog.org
stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου