" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: "Θα καταργήσουμε τις αρμοδιότητες ΕΥΠ και ΥΠΕΞ για την Θράκη και το νόμο για τους μουφτήδες"!

ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ" ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ "ΤΟΥΡΚΩΝ" ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις αρμοδιότητες του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ στη Θράκη και θα καταργήσει το νόμο περί διορισμού των μουφτήδων από το κράτος, επιτρέποντας την εκλογή τους από την μειονότητα!
 
Το "χοντραίνουν" όμως ακόμα περισσότερο καθώς θα επιτρέψουν κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης τον "εθνικό" αυτοπροσδιορισμό πολιτών της μειονότητας αλλά και μειονοτικών ιδρυμάτων! Δηλαδή θα μπορούν να ξεφυτρώνουν σαν τα "μανιτάρια" τουρκικά ιδρύματα παντού.
 
Επί του πρακτέου θέτει την Θράκη υπό τουρκική διοίκηση. Όλοι γνωρίζουμε ποιοι θα είναι οι μουφτήδες αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να εγκριθούν από το τουρκικό προξενείο.
 
Δυστυχώς δεν τα λέμε εμείς τα λένε οι ίδιοι στα φυλλάδια που μοιράζουν στην μειονότητα και καθίσταται σαφές γιατί υποψηφιότητες σαν της Ελληνίδας μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν, δεν ήταν καθόλου αρεστές σε μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν ήταν αρεστή στο τουρκικό προξενείο.
 
Την αποκάλυψη την έκανε η θρακιώτικη εφημερίδα "Ελληνική Θράκη" και "θάφτηκε από το σύνολο των εγχώριων ΜΜΕ αφού ανεξαρτήτως κόμματος όλο το πολιτικό σύστημα προτιμά να διαχειρίζεται την Θράκη σαν...ξένο έδαφος.
 
Πρόκειται για ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε από την Κομοτηνή, τακτικός αναγνώστης της εφημερίδος και είναι γραμμένο εις την τουρκική και το παραθέτουμε σε μετάφραση.
 
 
ΣΥΡΙΖΑ και Μειονοτικά Δικαιώματα
1. Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων της ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης
 
2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.
Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στην μειονότητα
Παροχή στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν σε μια εθνική (προσέξτε εθνική, όχι μειονοτική) μειονότητα, δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ (τρελές χαρές στην Άγκυρα θα μπορούν να προπαγανδίζουν ελεύθερα και χωρίς αντίπαλο).
 
Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για της μειονότητες σε όλο «Ιδιωτικό» και Δημόσιο τομέα (Δηλαδή θα χρησιμοποιείται κανονικά η τουρκική γλώσσα σε επίσημα έγγραφα του κράτους)
 
Ειδικά για την
μειονότητα της Θράκης
 
1. Κατάργηση της αρμοδιότητας ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών (να μην έχουν αντιπάλους τα παιδιά του προξενείου και κουράζονται)
 
2. Άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους στερήθηκαν με άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας
 
3. Χορήγηση τίτλων για χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου
 
4. Προσανατολισμός της ποσόστωσης του 0,5% του άρθρου 23 του Ν. 3647/08 για πρόσληψη στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας (λες και οι υπόλοιποι Έλληνε πολίτες είναι παιδιά κατώτερου θεού, δηλαδή θα γίνει "ρατσιστική" διάκριση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων υπέρ των δεύτερων).
 
Για την εκπαίδευση
1. Δικαίωμα στη μειονότητα για δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων (πάλι στο προσκήνιο η τουρκική γλώσσα)
 
2. Δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και ΔΠΘ. Ελεύθερη χρήση της Τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις (το προξενείο δεν πιστεύει στα αυτιά του)
 
3. Κατάργηση του νόμου Ιεροδιδασκάλων και δικαίωμα εκλογής Μουφτή (δηλαδή το προξενείο θα μπορεί ελεύθερα να "διορίζει" τους πράκτορές του)
4. Κλείσιμο των 2 Ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)!
 
5. Διορισμών δασκάλων τουρκικής για τους μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα (θέλουν να δημιουργηθεί τουρκική μειονότητα και στην Αθήνα)
 
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι για τους μουσουλμάνους Ρομά της Θράκης.
 
Η κοινότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων, που κατοικεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προέρχεται από εσωτερική μετανάστευση κατοίκων της Θράκης. 
 
Οι δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της υπαίθρου οδήγησαν τον πληθυσμό σε μετανάστευση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις βιομηχανικές περιοχές, αλλά και προς αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες κυρίως τη δεκαετία του 1960. Από τους Μουσουλμάνους της Θράκης μικρός σχετικά αριθμός μετανάστευσε σε χώρες του εξωτερικού. 
 
Στα μέσα της δεκαετίας του '80, παρατηρείται ένα νέο κύμα μεταναστών οι οποίοι εγκαθίστανται στο Γκαζοχώρι και στις γύρω περιοχές (Βοτανικός,
Κεραμικός, Ρουφ, Κολωνός, Μεταξουργείο). Κατά την περίοδο αυτή δίνονται θέσεις εργασίας στον Δημόσιο Τομέα σε άτομα της Μουσουλμανικής Κοινότητας, με την προϋπόθεση μεταδημότευσης στους Δήμους μετεγκατάστασης.
 
Σήμερα η κοινότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων, που κατοικεί στην περιοχή του Γκαζιού και τις γύρω περιοχές, ανέρχεται στις 500 οικογένειες περίπου και το σύνολο του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο Αττικής αριθμεί περί τα 7.000 άτομα. Τα στοιχεία που αναφέρονται στηρίζονται σε εμπειρική έρευνα που διεξήχθη στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπολογίζεται ότι διαμένουν περίπου 5.000 τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι από τους οποίους δύο έως και δυόμισι χιλιάδες κατοικούν στις περιοχές γύρω από το Γκαζοχώρι. Προφανώς επειδή "ξέφυγαν" και εντάχθηκαν στην ελληνική κοινωνία και νιώθουν Έλληνες πολίτες αυτό τώρα πρέπει να αλλάξει.
 
Για τις θρησκευτικές μειονότητες
 
1. Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής
 
2. Κατάργηση του σημερινού μαθήματος Θρησκευτικών και η αντικατάσταση του από μάθημα «Φιλοσοφίας Θρησκειών» (δηλαδή προχωρούμε σε ταχύτατη αποχριστιανοποίηση). 
 
3. Θέσπιση υποχρεωτικού πολιτικού γάμου για όλους τους πολίτες μαζί με το θρησκευτικό γάμο.
 
 
Όμως έχει και συνέχεια. Το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα αλλά και στον "εθνικό" αυτοπροσδιορισμό των "ψευτομακεδόνων" του Ουράνιου Τόξου. 
 
Δυστυχώς από όλα αυτά προκύπτει ένα συμπέρασμα. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει στην εξουσία η κατάντια της ΝΔ του Α.Σαμαρά που φέρει ακέραια την ευθύνη για την καταβαράθρωση της παράταξης. Ο κόσμος είναι απελπισμένος και οδηγεί το άλλοτε κόμμα του 3% στην...αυτοδυναμία. Είναι φανερό ότι δεν θα είναι καλό για την χώρα και τα εθνικά θέματα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει απολύτως μόνος. Δεν το λέμε εμείς το λένε τα φυλλάδιά του.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου