" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

«Χοντρό δούλεμα» Βαρουφάκη στους Έλληνες: Έγινε λάθος στην... μετάφραση - Θα συνεργαστούμε κανονικά με το ΔΝΤ!

«Χοντρό δούλεμα» Βαρουφάκη στους Έλληνες: Έγινε λάθος στην... μετάφραση - Θα συνεργαστούμε κανονικά με το ΔΝΤ!

Η νέα κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ βρίθει συμβολισμών και επικοινωνιακής πολιτικής πυροτεχνημάτων, όμως επί της ουσίας είναι μία κυβέρνηση εξίσου προσκυνημένη με την πάλαι ποτέ κραταιά Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά. Χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης, έδωσε μία παράσταση σε ζωντανή σύνδεση, για να την δουν οι Έλληνες. Όμως τι έγινε στην πραγματικότητα;

Καταρχάς υπήρξε ένας ψίθυρος στο αυτί του υπουργού από τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Όπως αναφέρουν αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε ότι ο Ντάισελμπλούμ είπε στον Βαρουφάκη «μόλις σκότωσες την τρόικα», ενώ αντιθέτως η Κομισιόν διέρρευσε ότι ο ψίθυρος ήταν «αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, φυσικά, ποια από τις δύο διαρροές είναι η αληθινή και, όπως θα δούμε στη συνέχεια, αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, γιατί ο ίδιος ο Βαρουφάκης φρόντισε να δείξει τι έγινε στ’ αλήθεια.

Μιλώντας, λοιπόν, στην εκπομπή Newsnight του BBC, ο Βαρουφάκης, φρόντισε να άρει τις όποιες... παρεξηγήσεις, ώστε να μην θυμώσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είπα ότι δεν πρόκειται να συζητήσουμε με την Τρόικα. Είπα ότι είμαστε πρόθυμοι ότι να μπούμε σε παραγωγική διαπραγμάτευση με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ, δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να συνεχίσουμε ένα μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα που δεν έχει απτά οφέλη εδώ και πέντε χρόνια.».

Βεβαίως αυτό που ανέφερε στην εκπομπή ο Βαρουφάκης είναι το εντελώς αντίθετο με αυτό που υποτίθεται είπε στην συνέντευξη τύπου με τον Ντάισελμπλουμ. Πως γίνεται, λοιπόν, από το απόγευμα μέχρι το βράδυ να έχει κάνει στροφή 180ο ο υπουργός οικονομικών; Η μία ερμηνεία είναι ότι «δουλεύει ψιλό γαζί» τους Έλληνες πολίτες που παρακολούθησαν, είτε απευθείας, είτε μέσω των πρόθυμων για εξαπάτηση ΜΜΕ. Η άλλη, η δική του, ερμηνεία είναι ότι... έγινε λάθος στην μετάφραση! Συγκεκριμένα ανέφερε στην εκπομπή ότι ίσως θα έπρεπε να κάνει τις δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με τον κ. Ντάισελμπλουμ στα αγγλικά, προκειμένου «να μη χαθείτε στη μετάφραση».

Φαίνεται ότι πρόκειται περί... παρεξήγησης. Μάλλον οι συριζαίοι προσέλαβαν ως μεταφραστή αυτόν που είχε προκαλέσει σάλο στην κηδεία του Μαντέλα, ο οποίος υποτίθεται θα έπρεπε να μεταφράζει στη νοηματική, μόνο που δεν ήξερε να το κάνει, προσφέροντας άφθονο γέλιο.


Η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινώς ότι ως σχέδιο της έχει την γνωστή βιβλική ρήση “Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου, αφού από την μία προφασίζεται την ρήξη και από την άλλη κάνει τεμενάδες στους διεθνείς τοκογλύφους. Ομολογουμένως πολύ πιο έξυπνο σχέδιο από τους νεοδημοκράτες που έβγαζαν «μπουμπούκους» να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα. Πιο έξυπνο, αλλά όχι λιγότερο προδοτικό, αφού το ξεπούλημα της χώρας και η φτωχοποίηση του Λαού συνεχίζονται κανονικά.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση του Μνημονίου και η οριστική αποπομπή της τρόικα. Η Χώρα χρειάζεται σοβαρή εθνική πολιτική κατά των τοκογλύφων δανειστών και όχι πυροτεχνήματα που μετατρέπονται σε κωλοτούμπες, όπως στην περίπτωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου