" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ


syriza_next day


Συνέβη λοιπόν και η μεγάλη ιστορική αλλαγή. Η αστική δημοκρατία κατέρρευσε και την εξουσία ανέλαβε η πρώτη αριστερή μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Φιέστες θριάμβου, χοροί και τραγούδια στο χωρίο του κυρίου Τσίπρα και ομιλία νίκης με μουσική υπόκρουση το Rock the Gasbah των Clash (για να λύσουμε και την απορία της κυρίας Τσαπανίδου, σχετικά με το ποιο είναι το τραγούδι που έπαιζαν τα μεγάφωνα μετά την ομιλία του κυρίου Τσίπρα, στα Προπύλαια). Gasbah Για όσους δεν γνωρίζουν ονομάζονται οι μουσουλμανικές συνοικίες. «Ροκάρισε» λοιπόν την μουσουλμανική συνοικία.

Αλλά το πρόβλημά μας δεν είναι αυτό, αλλά πώς σκοπεύει ο αγαπητός νέος πρωθυπουργός να «ροκάρει» την Ελληνική κοινωνία.

Ειλικρινά η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει ένα απίστευτα δύσκολο και επικίνδυνο έργο, που απαιτεί προσεκτικούς, αλλά και αποφασιστικούς ελιγμούς.

Εδώ και ημέρες είχαμε επισημάνει και φυσικά όχι μόνο εμείς, το παράλογο και ανυπόστατο των προεκλογικών δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των οποίων τα πάντα, ως δια μαγείας, θα επανέρχονταν στα προ της κρίσης επίπεδα και η ζωή μας θα επέστρεφε στην ποιότητα των πρώτων χρόνων του 21ου αιώνα. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα αυξάνονταν, η ανεργία θα έπαυε να υπάρχει, η εξοντωτική φορολογική πολιτική θα καταργείτο οι κρατικές κοινωνικές παροχές όσον αφορά την υγεία και την παιδεία θα ξαναεφαρμόζονταν και η οικοδόμηση του «επίγειου Παραδείσου» θα επιτελούνταν αυτοστιγμεί.

Κανείς όμως από όλους αυτούς που από τα προεκλογικά μπαλκόνια το μόνο που δεν υποσχέθηκαν, ήταν ανάσταση νεκρών, δεν πληροφόρησε τον βασανισμένο Λαό, πώς και με ποίο τρόπο θα υλοποιούνταν οι προεκλογικές εξαγγελίες.

Εχθές το βράδυ στα τηλεοπτικά πάνελ που σχολίαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα, ακούσαμε πολλά μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι θα απαιτήσουν από τους ευρωπαίους επαναδιαπραγμάτευση και διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, καθ ης στιγμής οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης όταν ερωτήθηκαν τι θα απαντήσουν εάν ερωτηθούν στο τέλος Φεβρουαρίου στην συνάντηση του Eurogroup πώς πρόκειται να υλοποιήσουν τις δημοσιονομικές παραμέτρους και διατάξεις που έχει θέσει η τρόϊκα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, μίλησαν με φιλοσοφικά και ασαφή επιχειρήματα για Λαϊκή εντολή και τα σχετικά.

Διότι σαφώς και δύνασαι να απαιτήσεις από τους δανειστές την διαγραφή μέρους του χρέους. Σαφώς και μπορείς  να δηλώσεις ότι ως κυβέρνηση θα θέσεις τέρμα στο ψαλίδισμα των μισθών και συντάξεων. Βεβαίως και μπορείς να αποφασίσεις να καταργήσεις την εξοντωτική φορολογία.

Αλλά αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να εμπαίζεις έναν ολόκληρο Λαό ότι και καλά θα φτύσεις κατά πρόσωπο τους δανειστές και παρόλα αυτά οι ουρανοί θα ανοίξουν και θα ρίχνουν «μάννα». Διότι αυτό προεκλογικά και μέχρι εχθές έκαναν ο κύριος Τσίπρας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του.  

Αλλά δυστυχώς δεν γνώριζαν μόνο αυτοί, ότι είναι αδύνατο να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Το γνώριζε και το γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, παρόλο που τους ψήφισε.  Δεν γοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ελληνικό Λαό, απλά ο κύριος Σαμαράς κατόρθωσε να εγείρει τόσο μίσος και μένος προς το πρόσωπό του, που να οδηγήσει την ψήφο του Λαού σ΄ ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται κυρίως για την προχειρότητα και την ανευθυνότητά του.   Όταν, όπως λέει και ο κύριος Μαυρίδης στο capital.gr,  έχει κάποιος ξεσκίσει την μεσαία τάξη με παράλογους φόρους και έπειτα δίνει bonus την θέση του κεντρικού τραπεζίτη και εμπνευστή αυτής της πολιτικής, τότε ο κόσμος εξαγριώνεται. Όταν ο κεντρικός αυτός τραπεζίτης δίνει στην συνέχεια την εικόνα ότι ανταποδίδει την «χάρη» ρισκάροντας την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, τότε πολλοί κεντροδεξιοί στρέφουν την ψήφο τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα θα ερωτήσει κάποιος. Δηλαδή το Εθνικιστικό Κίνημα υποστηρίζει την παραμονή στην ευρωζώνη και την υποταγή στις δανειακές συμβάσεις;

Όχι βέβαια. Έχουμε ήδη δηλώσει εδώ και πολύ καιρό την καθαρά αντιμνημονιακή μας θέση, αλλά εμείς ως κυβέρνηση το πρώτο που θα κάναμε, θα ήταν μια ευρείας μορφής ενημέρωση του Ελληνικού Λαού σχετικά με το πώς  σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε στη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης και τι προτιθέμεθα να πράξουμε προκειμένου να επαναδραστηριοποιήσουμε πλήρως τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας μας, ξεκινώντας άμεσα την πρωτογενή παραγωγή στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, σηροτροφίας, όπως επίσης πώς και με ποιους στρατηγικούς συνεργάτες προτιθέμεθα να εκμεταλλευτούμε το πλούσιο υπέδαφός μας. Τέλος θα προβαίναμε σε δημοψήφισμα για την παραμονή μας ή όχι εντός της ευρωζώνης. Αλλά πάνω απ όλα δεν θα εμπαίζαμε τον Λαό, δεν θα τάζαμε «λαγούς με πετραχήλια». Αντιθέτως θα επισημαίναμε τις κολοσσιαίες δυσκολίες που πρόκειται να ακολουθήσουν, εκφράζοντας συγχρόνως την πεποίθηση ότι με τη σκληρή και συλλογική εργασία και με την ανιδιοτελή προσφορά από όλους, μηδενός εξαιρουμένου στο διάστημα των επόμενων ετών, η Χώρα μας θα ανέκαμπτε.

Αυτά λοιπόν θα πράτταμε εμείς οι «νεοναζιστές», όπως μας αποκάλεσε ο κύριος Παπαδημούλης.

Γιατί εμείς σεβόμαστε τους Έλληνες Συμπατριώτες μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώκαμε να κερδίσουμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους με το ψεύδος, τάζοντας τους τη Γή της Επαγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου