" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γιατὶ πρέπει νὰ συντριβῇ τὸ δίδυμον Βενιζέλου – Σαμαρᾶ

Γιατὶ πρέπει νὰ συντριβῇ τὸ δίδυμον Βενιζέλου - Σαμαρᾶ 

Τρείς λόγοι για τους οποίους εύχομαι να συντριβεί εκλογικά στις 25 Ιανουαρίου η γκαγκστερική και επικίνδυνη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου:
  1. Γιατί μέσω του «δεξιού» Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Ζαχαριαδης, ο Μάρκος Βαφειάδης και οι λοιποί ηττημένοι του Εμφυλίου, πήραν την εκδίκησή τους. Στα χρόνια της «αστικής» συγκυβερνήσεως ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, η ιδιωτική περιουσία στην Ελλάδα δέχτηκε, με τις συνεχείς φοροεπιδρομές, τόσο σφοδρή και βάναυση επίθεση, που οι κομμουνιστές δεν θα τολμούσαν να ελπίζουν ούτε στα πιο τρελλά τους όνειρα.
  2. Γιατί ακόμη και σε μια χώρα σαν την δική μας, που τα όρια μεταξύ των εξουσιών ήταν πάντοτε θολά, ποτέ ξανά, τις τελευταίες δεκαετίες, οι επεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στην νομοθετική και στην δικαστική δεν ήταν τόσο απροκάλυπτες και τόσο ξεδιάντροπες. Το Κοινοβούλιο έχει καταντήσει κουρελού με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που φέρνει η κυβέρνηση, ενώ η δικαστική εξουσία παίζει πειθήνια το ρόλο της Φιλιππινέζας του καθεστώτος, με αθωώσεις, καταδίκες και προφυλακίσεις, ανάλογα με το πώς συμφέρει τους εκλογικούς σχεδιασμούς της συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η «θεούσα» και ο «ψηλός Παναθηναϊκάκιας» θα μείνουν σύμβολα παντοτινά της περιόδου 2012-2015.
  3. Γιατί με την ψήφιση του νέου φασιστικού αντιρατσιστικού νόμου, η ελευθερία του λόγου δέχτηκε το χειρότερο πλήγμα στην Ελλάδα από την Μεταπολίτευση και μετά. Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, μένει να αρχίσουν την βιομηχανία των αγωγών οι ακτιβιστές και οι κρατικοδίαιτες ΜΚΟ, που δήθεν υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να σου επιβάλουν τί θα λες και τί θα σκέφτεσαι. Έργο Σαμαρά και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου