" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ...Θράσος από την Άγκυρα: Ζητάει να κάνουμε από κοινού γεωτρήσεις στην Α.Μεσόγειο!




Ρένα Δούρου στην τουρκική εφημερίδα  «Zaman», Μάϊος του 2012 :


«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να γίνουν συνεργάτες. Έχουν πολλά κοινά για να διακινδυνεύσουν μια άχρηστη αντιπαράθεση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κ. Δούρου, ήταν πάντα η πολιτική δύναμη που επεδίωκε να ανακαλύψει νέους δρόμους εμπέδωσης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

«Η υφαλοκρηπίδα να γίνει αιτία συνεργασίας και όχι έντασης»

«Το να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο είναι πάντα χρήσιμο. Ειδικά αυτές τις μέρες είναι πιο χρήσιμο από ποτέ»

Και από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ :
 
1. Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων της ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης
 
2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.
Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στην μειονότητα
 
3.Παροχή στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν σε μια εθνική (προσέξτε εθνική, όχι μειονοτική) μειονότητα, δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ (τρελές χαρές στην Άγκυρα θα μπορούν να προπαγανδίζουν ελεύθερα και χωρίς αντίπαλο).
 
4.Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για της μειονότητες σε όλο «Ιδιωτικό» και Δημόσιο τομέα (Δηλαδή θα χρησιμοποιείται κανονικά η τουρκική γλώσσα σε επίσημα έγγραφα του κράτους)
 
 5.Κατάργηση της αρμοδιότητας ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών

6.Χορήγηση τίτλων για χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου

  7.Δικαίωμα στη μειονότητα για δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων (πάλι στο προσκήνιο η τουρκική γλώσσα)
 
  8.Δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και ΔΠΘ. Ελεύθερη χρήση της Τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις (το προξενείο δεν πιστεύει στα αυτιά του)
 
  9.Κατάργηση του νόμου Ιεροδιδασκάλων και δικαίωμα εκλογής Μουφτή (δηλαδή το προξενείο θα μπορεί ελεύθερα να "διορίζει" τους πράκτορές του)
 
10.Κλείσιμο των 2 Ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)!
 
11. Διορισμών δασκάλων τουρκικής για τους μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα

 Μετά από αυτό τις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης ,τις κέρδισε
Και τώρα ξεπληρώνονται τα γραμμάτια : 
 
Aμέσως με την ορκομωσία του νέου πρωθυπουργού η Τουρκία με περίσσειο θράσος ζήτησε να προχωρήσουμε από κοινού σε γεωτρήσεις για τα δικά μας πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή σε δημοκρατικό περιβάλλον.... των εκλογών στην Ελλάδα.
«Πιστεύουμε πως και η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο TRT.
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως διακόπηκαν οι συνομιλίες επειδή αποχώρησε από το τραπέζι η Ρωμαίικη Διοίκηση και ότι ελπίζουν να συνεχιστούν. Ενώ για το Αιγαίο, σημείωσε πως επιθυμούν την συνέχιση των συνομιλιών για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίλυση των υφιστάμενων διαφορών.
 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφού διατύπωσε την επιθυμία να πραγματοποιήσουν από κοινού τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τις σεισμικές έρευνες, είπε «στο θέμα αυτό αναλογεί σημαντικός ρόλος και στην Ελλάδα. Είδαμε ότι η ίδια αντίληψη υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι σήμερα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στήριξαν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Πιστεύουμε πως το ίδιο θα πράξει και η νέα κυβέρνηση και ότι δεν θα θέσει εμπόδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου