" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΠΕΙ…

mme_dhmosiografoi
Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Δημοσιογράφο δεν σε κάνει η ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ! Αλλά το πάθος σου για αλήθεια και αντικειμενικότητα. Δεν είναι λάθος να έχεις κομματικές πεποιθήσεις. Αρκεί να υπογράφεις στο κομματικό σου έντυπο. Είναι λάθος, η ταυτότητα του δημοσιογράφου να αντικαθίσταται με την κομματική! Αλλιώς χάνεται η ταυτότητα ολόκληρης της προσωπικότητας σου.
Προσωπικά, γράφω σε  μια σελίδα, κάτω από τον Μαίανδρο και την φωτογραφία του άδικα και αντισυνταγματικά προφυλακισμένου Ν.Γ. Μιχαλολιάκου. Ξέρω που είμαι και ξέρει και ο κόσμος που με διαβάζει. Και κρίνει όσα λέω, διασταυρώνοντας όσα λέω και υποστηρίζω! Μιλάω με στοιχεία.
Ξεκάθαρα, τίμια με όλες τις συνέπειες που ενδεχομένως να υπάρξουν από το όποιο αριστερό συνδικαλιστικό όργανο.
Όλοι μας έχουμε τις προσωπικές και πολιτικές μας συμπάθειες. Κι αυτό είναι υγιές και φυσιολογικό. Δεν θα είχε νόημα η ζωή αν όλοι μας πιστεύαμε τα ίδια ακριβώς πράγματα.

Ο δημοσιογράφος, όμως, πρέπει να κρατά ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι ιδέες στην κοινωνία. Οι δημοσιογράφοι είναι φρουροί της ελευθεροτυπίας, όχι θεματοφύλακες της κάθε κομματικής γραμμής.
 
Ο Τρίμμης και άλλοι παρουσιάζουν όσα επιτάσσει το κομματικό τους καθήκον ως μόνη αλήθεια αδιαφορώντας για την αντικειμενική πληροφόρηση! Και αποδεικνύεται με την πράξη του να αποσιωπήσει το βίντεο Σαμαρά, όπου δίνει εντολές στον Ντογιάκο «τους επόμενους τρεις – Γερμενή, Ηλιόπουλο, Μπούκουρα – να τους γαμήσει».

Να διαλέξουν οι πολίτες; Αυτά στις δημοκρατίες που σέβονται τον εαυτό τους.
Μόνη προτεραιότητα όλων αυτών που μπαίνουν στα σπίτια μας από τα δελτία ειδήσεων και «δημοσιογράφους» τυπου Τρίμμη και Ψαρρά – Ψαρά,  είναι να διαβάλουν ασύστολα και να φιμώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Εκμεταλλεύονται το δημόσιο βήμα για να εξοντώσουν όσους είναι εμπόδιο στα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν.
Γι' αυτό συμφωνούμε με τους πολίτες που του είπαν: «Δεν είστε δημοσιογράφος εσείς». Γιατί αποκρύψατε ειδήσεις που είναι σημαντικές». «Και τί είμαι» ρωτάει ο άλλος…
Πολιτικός, είναι η απάντηση!
Εδώ λοιπόν διαχωρίζουμε τις θέσεις μας. Γιατί διαφωνούμε στις έννοιες τι θα πει «δημοσιογράφος» και τι «πολιτικός» που στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους.
Η δουλειά του πολιτικού είναι να μαγεύει τους ψηφοφόρους και του δημοσιογράφου να τους ξυπνάει.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάτι περισσότερο από έναν παρατηρητή των γεγονότων. Και δεν πρόκειται να γίνω πολιτικός.
Θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου, όπως την κάνω εδώ και χρόνια. Όσο αντέξω να είμαι άνεργος αφού ΔΕΝ βολεύομαι στην ιδιότητα του κομματικού υπαλλήλου. Και αυτό για να λέω την αλήθεια χωρίς να μπορεί κανείς να μου πει πως εισέπραξα γιαυτό έστω και ένα ευρώ! Και υπόσχομαι από εδώ, από το σπίτι που με φιλοξενεί, πως θα ασκήσω δρυμεία κριτική  και στην Χρυσή Αυγή και θα χωρίσουν οι δρόμοι μας εάν αυτή υπαναχωρήσει έστω έστω λίγο από τις αρχές της και τις αξίες της. Και το λέω με ασφάλεια, γιατί κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ! Όπως δεν έχει συμβεί και έως τώρα… Παρά το ότι φυλακίσατε τον Αρχηγό και την μισή κοινοβουλευτική ομάδα και όλοι οι υπόλοιποι αντιμετώπισαν γελοίες αλλά σκληρές τιμωρίες όπως «κατ’ οίκον φυλάκιση» η «απαγόρευση ομιλίας».
Αλλά γιαυτά σιωπή από τον κ. Τρίμμη…
Πάντα θα «διασκεδάζω» και θα θυμώνω, λοιπόν, κάθε φορά που… κάποιος «δημοσιογράφος» θα ασκεί κριτική σε πολίτη γιατί τον κατηγορεί ευθέως πως απέκρυψε από την κοινωνία στοιχεία και φίμωσε την αλήθεια!
Ποιος έχει δίκιο από τους δυό μας; Στις δημοκρατίες αποφασίζει ο λαός. Στις εφημερίδα τους, αυτός!
Κρίνετε εσείς λοιπόν που μας διαβάζετε και δείτε την συνέχεια στο βίντεο… Η αμηχανία του πάντως μάλλον δείχνει ενοχή. Σαν να τον έπιασαν με το δάχτυλο στο μέλι…


 
ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου