" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΑΣΚΗΘΗΚΕ στον ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος!

 
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και σε βαθμό πλημελλήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία ασκήθηκε σε βάρος του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Αύριο συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ορίσει εφέτη ειδικό ανακριτή ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες όπως προέκυψε από την έρευνα ο κ. Καρατζαφέρης, έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma .Από την έρευνα προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Την ίδια ώρα ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, καλεί από τις 12 Ιανουαρίου σε απολογία τους εμπλεκόμενους στην προμήθεια των ελικοπτέρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πρόκειται για τρεις πρώην αξιωματικούς και τους επιχειρηματίες Α.Τσάτσο και Σ.Κομνόπουλο.

 makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου